Tarun Taikakakut

lauantai 31. elokuuta 2013

Omenapiirakka murupäällisellä (pellillinen)

Hei!
Viime viikolla, kun tein omenamuffinssit murupäällisellä, tein samalla omenapiirakan murupäällisellä :) Minun piti tehdä ihan tavallinen omenapiirakka kaneli-sokerilla (ohje täältä), mutta Suklaapossun kauramuru houkutteli kovasti ja kopsasinkin päällisen ohjeen sieltä. Tuplasin ohjeen, että se riittää koko pellillisen päälle. Käytin neljän viljan hiutaleita. 


Päälle: 
100 g voita sulatettuna 
1,5 dl sokeria 
3 dl kaurahiutaleita tai muita hiutaleita 
2 rkl vehnäjauhoja 
1 tl kanelia 
2 tl vaniljasokeria 

Sulata voi kattilassa ja sekoita kaikki ainekset joukkoon. Ripottele omenalohkojen päälle. 


Terveisin Taru

9 kommenttia:

  1. Nam, lisää omenapiirakan ohjeita :) Mä haluisin laittaa kauramurupäällisen jokaiseen omenaherkkuun, niin hyvältä se maistuu :) Miten se sopi tuohon piirakkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on se sama äidiltä saatu ohje jolla teen kaikki peltipiirakat, päälliset vaan vaihtuu :) Tämä piirakka ei jäänyt itselle, mutta silti verotin luvan kanssa kulmasta pienen maistiaisen ja tuo muru sopi tähänkin tosi hyvin! :) Tuo pohja on tosi pehmoinen niin muru antoi siihen kivan suutuntuman :D

      Poista
    2. Nyt tuli nälkä :) Katsoin sen ohjeen reseptin ja se kuullostikin todella pehmeältä. Nyt pystyn miltei maistamaan pehmeän pohjan ja tuon rapean kauramurun. Pitääkin testata niitä yhdessä joskus. "Pakko tehdä"-lista vaan kasvaa :)

      Poista
  2. Tykkään myös kaikenmoisista muruseoksista peltipiirakoiden päällä. Myslistäkin tulee hyvää. Olispa vaan syöjiä, niin intoakin jo olis (ja aikaakin) leipomiseen....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mysli kuulostaakin mielenkiintoiselta! :) Sun täytyy pienentää ohjeita ihan pieniksi, että pääset leipomaan ja toteuttamaan itseäsi ;D

      Poista
  3. Nappasin reseptin talteen ;) Omena-kanelimuromysli vois muuten olla aika hyvä tähän. =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä mahtava pohja-ohje, olen joskus 20 vuotta sitten saanut sen äidiltä ja vieläkin käytän kokoajan, toiset reseptit jää kyllä lemppareiksi :) Tuo mysli kuulostaa kyllä hyvältä :)

      Poista
  4. Löysin blogisi googlen kautta kun etsiskelin hyvää omenapiirakan reseptiä. Tämä näyttää kyllä tosi hyvälle ja toi muruseos pääsi heti kokeiluun. Seuraavaksi täytyy koittaa sun pohjaakin kun saan kermaa jääkaappiin :) Ei varmaan haittaa jo linkkaan sut blogiini? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit mun blogiin niin mäkin löysit sun blogiin :)
      Tuosta muruseoksesta en voi ottaa kunniaa vaikka mieli tekisikin ;D Pohja on kyllä aivan ihanaa ja siitä kunnia äidilleni :) Tuo pohja ei kyllä hirveästi kärsi jos käyttää pelkkää maitoa, mutta kerman kanssa se on pikkusen pehmeämpää. Linkitys on tottakai ok! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊