Tarun Taikakakut

perjantai 23. elokuuta 2013

Omena-karviais-hyydykekakku

Moi!
Kun keitin omenaa soseeksi sain vision joka oli pakko heti toteuttaa (onneksi oli vieraita tulossa :D), nimittäin hyydyke/juustokakun omenasoseesta jota olin tekemässä :)  Ajattelin, että karviaisten siemenet näyttäisi soseessa kakun päällä hienoilta ja omenasta saisi kivan ja pehmeän moussen. Sose on melko keltaista normaalisti joten lisäsin siihen ihan pienen pisaran vihreää elintarvikeväriä, cocktailtikun kärjellinen riitti.  Sokerin määrän saat parhaiten itse maistelemalla täytettä. Täytteen makeus riippuu täysin tekemäsi soseen makeudesta. Pinnalla oleva sose saakin olla raikkaampaa, mutta täyte saisi olla makeampi. Tämä kakku on todella pieni, siitä saa noin 8 palaa. 


Nonparelleilla ja valkosuklaa-spritsauksilla saa helposti kakusta juhlavan näköisen :)


Omena-hyydykekakku: 
18cm irtopohjavuokaan

Pohja:
100 g kaurakeksejä
40 g voita sulatettuna

Täyte:
2 dl kermaa
2,5 dl turkkilaista jogurttia (tai 200 g maustamatonta tuorejuustoa)
2 dl omena-karviaissosetta
noin 1,5 dl sokeria (maistele!)
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunan mehua
4 liivatelehteä

Pinnalle:
n. 2,5 dl omena-karviaissosetta
pienen pieni pisara vihreää elintarvikeväriä
1 rkl vettä
1 liivatelehti

Koristeluun valkosuklaata ja nonparelleja

Murskaa kaurakeksit ja lisää sulatettu voi. Painele 18cm vuoan pohjalle. Juusto- ja hyydykekakkujen tekovinkkejä löydät tästä linkistä. Laita vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma. Lisää kermavaahdon joukkoon turkkilainen jogurtti (tai tuorejuusto) ja omenasose. Kiehauta sitruunanmehu lasissa mikrossa ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä ainakin tunti ennen kuin lisäät soseen sen pinnalle. Laita pintasoseen liivatelehti likoamaan veteen n. 5 minuutiksi. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata yksi liivatelehti siihen ja lisää se soseeseen. Levitä sose päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa useita tunteja. 




Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Ihailen täällä ihan hämilläni näitä hyydykekakkujasi, ovat aina niin täydellisen näköisiä! En taida päästä kokeilemaan tuota omena-karviaishilloa, vaikka mieli tekisi. Kettu nimittäin söi kaikki karviaisemme.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Melody :D Mulla on juustokakkujen kanssa kaikki vippaskonstit käytössä ja paljon harjoitusta takana :)
      Olipas röyhkeä kettu! Hö! Onneksi tuon kakun voi aivan hyvin tehdä pelkästä omenastakin!

      Poista
  2. Tätä hyydykekakkua mä jo odottelinkin :) Herkullisen näköinen! Nuo siemenet on aika kivat ja spritsauksella saa helposti koristeltua kakun juhlavasti :) Tämä(kin) maistuis mullekin! Tykkään tosi paljon kakuista, joissa täyte on makea, mutta päällinen kirpeä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu :) Tämä oli kyllä kivaa vaihtelua hyydykekakkuihin ja ihana uusi paikka "hukata" omenaa! Niitä paikkoja tarvitaan :) Lisää omenaherkkuja lähipäivinä tiedossa... ;)

      Poista
  3. Tosi kaunis kakku :) Nyt mua vähän harmittaa kun näin tuollaisen kakkuvadin jopa kolmeen otteeseen tänään, enkä ostanut sitä, kun se ei muka ollu nätti. Sehän on tosi hieno kun siinä on kakku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina :) Tämä kakkuvati oli tarjouksessa niin sorruin ;D Mulla on samanlainen toinenkin, isompi ja vihreää lasia. Tähän pieneen sopii kyllä kauniisti nuo pikkuiset juustokakut :)

      Poista
  4. Ihanan näköinen kakku Taru! Tänään on ompputalkoot meillä (tai no katsotaan ehdinkö) ja kiva saada omenainen resepti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovasti :) Omenareseptit tulee nyt tarpeeseen, ainakin meillä kun omenaa on aivan hirveän paljon! Toivottavasti ehdit talkoisiin :)

      Poista
  5. Tätä täytyy kyllä kokeilla sitten kun saa karviaisia! :) Vanhempani toivat omasta pihastaan karviais-ja punaherukkapensaat viime syksynä meidän pihaan, joten saa omasta pihasta poimia. :) Täytyypä kirjoitella ylös, kun vain ehtii. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! :) Mulla on tuossa soseessa n.90% omenaa ja loput 10% karviaista makua antamassa. Jos laitat karviaista enemmän niin muista maistella sokeri sopivaksi. Ihanaa kun on omia pensaita ja puita, kyllä hyötypuutarha on mahtava kun saa omasta pihasta ilmaiseksi hakea herkkuja :) Lapsillekin saa kiisseleita ym tehdä ja vitamiineja piisaa suomalaisissa marjoissa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊