Tarun Taikakakut

perjantai 2. elokuuta 2013

Kaakaomuffinssit Vadelmakreemillä

Moi!
Tein siskolle pieneksi kiitoslahjaksi ja tuliaiseksi meheviä kaakaomuffinsseja (ohje Pullahiireltä täältä). Kuorrutteena on vadelmakreemiä ihan uusista luomutilalta haetuista vadelmista, nam! :) Koristeet tein marsipaanista, uudella kameekoru-muotilla joka tuli Koristeelliset kakut-lehden mukana. Muffinssirasian tilasin Ullan Unelmasta. 

Tämän yläpuolella olevan kuvakollaasin otti siskoni, hän on kyllä huomattavasti parempi valokuvaaja kuin minä :) 





Lopputaikinasta tein minimuffinsseja.

Kaakaomuffinssit: (Kopioitu suoraan Pullahiireltä)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1/2 tl soodaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
115 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl kidesokeria
2 kananmunaa
1/2 dl ranskankermaa
2 1/2 dl maitoa

Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, sooda, leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit hyvin keskenään. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, hyvin vatkaten. Sekoita maito ja ranskankerma. Lisää taikinaan vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita sekä maito-ranskankermaseosta. Sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina noin 15 muffinssivuokaan. Paista noin 20 minuuttia 175 asteessa.


Vadelmakreemi:
150 g pehmeää voita
5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g vadelmaa

Vatkaa voi ja sokerit valkoiseksi vaahdoksi, kestää n. 5 minuuttia. Lisää kahdessa erässä vadelmat ja vatkaa vielä kunnolla.

Ihanat vadelmat! :)
Raikas vadelmakreemi sopii ihanasti suklaan kaveriksi!
Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä nämäkin :) Vadelma ja suklaa ovat herkullinen yhdistelmä. Sait vadelmakreemistä todella kauniin vaaleanpunaisen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tykkään tosi paljon tästä muffinssista, nykyään aina jos haluan suklaamuffinssia niin teen näitä. Ovat pehmeitä ja kosteita :) Vadelman määrällä voi sävyn syvyyttä säädellä, kunhan ei liikaa laita, sitten menee kreemi piloille.

      Poista
  2. Mielettömän ihanan näköisiä muffinsseja, pitää ehdottomasti koittaa :) ja nuo kreemit on kyllä hyviä varsinkin tuoreista marjoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarppu :) Tuon vadelmakreemin maku on raikas ja väri upea :)

      Poista
  3. Kiitos hyvistä herkuista! Ja kiva kun kuvat kelpasi! :)

    VastaaPoista
  4. Tavalliset muffinssivuoat eivät kestä tuota taikinaa, levahtivat pitkin peltiä. Pitänee ensi kerralla laittaa muffinssivuokaan tai kokeilla amerikanmuffinssivuokia. Herkullisia!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi, tämä on kyllä hyvä huomio. Mä en oo moneen vuoteen uskaltanut tehdä muffinsseja ilman peltiä, niin moni leviää kyllä. Onneksi nuo pellit ei ole pahan hintaisia :)
      Pullahiiri-Tarulle kiitokset ihanasta reseptistä :D

      Poista
  5. Voikohan tässä vadelmat korvata pakastemansikoilla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi! :) Kannattaa sulattaa vadelmat ensin talouspaperin päällä, näin ylimääräinen neste imeytyy paperiin eikä juokseta kreemiä sitten kun lisäät vadelmat sinne.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊