Tarun Taikakakut

perjantai 25. kesäkuuta 2021

Tuulihatturulla kinkkutäytteellä

Heips!
Tytön juhliin tein yhtenä suolaisena tuulihatturullia. En ollut ennen näitä tehnyt. Näitä kehuttiin helppona ja maukkaana tarjottavana ja sitä ne kyllä olikin. Rulla vei pienen tilan jääkaapissa ja oli helppo tehdä ja tarjota. Makukin oli kivan raikas ja kevyt. Suolaa mulla olisi saanut olla enemmän täytteessä mutta olivat silti kyllä tosi hyviä 😋 Pohjan ohjeen kopioin K-ruoka sivuilta täältä, täytteen tein omasta päästäni 😊 



Tuulihatturulla kinkkutäytteellä:
125g voita
2½ dl vehnäjauhoja
5 dl vettä
½ tl leivinjauhetta
3 kananmunaa

Täyte:
200 g saunapalvikinkkua
1 dl kuohukermaa
200 g tuorejuustoa
4-6 pientä maustekurkkua
1 dl ruohosipulia hienonnettuna
ripaussuolaa ja mustapippuria

Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot kattilaan samalla sekoittaen kierre- tai sähkövatkaimella. Lisää vesi ja kuumenna seosta edelleen kokoajan vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä, sekoita joukkoon leivinjauhe ja anna seoksen hieman jäähtyä. Vatkaa lopuksi joukkoon kananmunat yksitellen.
Levitä seos tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Kumoa hieman jäähtynyt tuulihattulevy leivinpaperin päälle jäähtymään.

Pilko kinkku ja maustekurkku pieniksi paloiksi ja yhdistä mausteiden, ruohosipulin ja tuorejuuston kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se muun täytteen joukkoon. Levitä täyte tasaisesti tuulihattulevyn päälle. Kääri rullalle kääretortun tapaan ja laita rulla jääkaappiin vetäytymään. Viipaloi tuulihatturulla sopiviksi annospaloiksi.

Minä viipaloin rullan 15 palaan.

Terveisin Taru

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi 😊