Tarun Taikakakut

lauantai 29. kesäkuuta 2019

Leppäkerttudonitsit / Minidonitsit leppäkerttuina

Heippa!
Mulla ei ole aika riittänyt blogin päivittämiseen, mutta pikkuhiljaa täältä tulee näitä leppäkerttuherkkuja 😍 Tein tälläisiä ihanan söpösiä donitseja ja musta nämä onnistui ihanasti! Niin hassuja höppänöitä näistä tuli 😄 Maku näissä on miedon vaniljainen. Nuo silmät ovat kyllä pahan makuisia... Candy melts-napit tilasin Kinuskikissalta



🐞 Leppäkerttudonitsit 🐞

Minidonitsit n.35-40 kpl 
4 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
2 tl vaniljasokeria 
½ tl suolaa 
2 dl sokeria 
100 g voita sulatettuna 
2 dl maitoa 
2 kananmuna

Sulata voi ja sekoita joukkoon muna ja maito. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa sähkövatkaimella kaikki ainekset nopeasti keskenään sekaisin. Laita taikina pursotinpussiin ja leikkaa kärki pois, pursota rinkulat donitsikoneen aukkoihin. Paista donitseja noin 5 minuuttia tai kunnes vaikuttavat kypsiltä ja ovat saaneet väriä pintaan. Anna donitsien jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

(jos sinulla on donitsipelti (minikokoinen) niin voitele kolot ja paista donitseja noin 5-10 minuuttia 200 asteessa) 

Koristeluun tarvitset 
1 pss punaisia melts-nappeja
½ pss mustia melts-nappeja
1 pkt koristesilmiä

Dippaa donitsit ensin sulatettuun (mikrossa) punaiseen candy meltsiin ja laita jääkaappiin tarjottimelle leivinpaperin päälle kovettumaan. Sulata sitten mustat napit ja kasta donitsin toinen reuna mustaan ja laita silmät heti. Anna kovettua jääkaapissa. Laita sillä aikaa minicrip-pussiin loput mustat massat ja piirrä sitten kertulle pilkut ym.


Terveisin Taru

6 kommenttia:

Kiitos kommentistasi 😊