Tarun Taikakakut

sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Hatchimals-täytekakut

Moi!
No niin, vihdoin pääsin tyttäreni syntymäpäiväkakun päivitykseen! Tytär halusi lempilelujensa, Hatchimalssien mukaiset syntymäpäivät. Kakusta tuli sitten tälläinen, aikas söpö mun mielestä 😍 Pohja on 6 kananmunan 70%-sokerikakkupohja jonka kostutin maidolla. Oon tehnyt tuolla ohjeella jo vuosia kakkupohjat ja se on aivan paras ohje! Välissä kakussa oli vadelmahilloa raikastettuna vadelmilla ja diplomaattikreemiä. Päälle tein voi-sokerikreemin (300g voita+4½dl tomusokeria ja vaalensin sitä valkoisella elintarvikevärillä. Osa kreemistä kakun päälle ja loput ruusuiksi pinnalle) ja sulatin päälle Candy meltsejä tällä Confetin ohjeella. Ohje olikin mielenkiintoinen, siinä Candy meltsien joukkoon lisätään vettä jotta se pysyy pehmeänä suklaaganachen tyylisenä kakun päällä. En ollut ennen tälläiseen törmännyt! Laitan tähän postaukseen ohjeen kuten minä tein sen. Kakut olivat hyvän makuisia, mutta jäi harmittamaan että tuo sulatettu Candy melts ja kreemi olivat aika raskaita kevyen sokerikakkupohjan ja pehmeän diplomaattikreemin päällä. Olisi pitänyt olla ehdottomasti terävä veitsi kakkua leikatessa jotta palat olisi ollut siistejä. Onkohan sellaisia oikein teräviä kakkulapioita olemassa???


Pehmeästi leikkaantuvat valumat kakkuun Candy meltseillä:
1 pussi (340g) Candy meltsejä
½-1 dl vettä

Kakun koko on halkaisijaltaan 26cm

Sulata ensin 200g candy meltsejä mikrossa. Lisää sitten vettä ½dl. Seos paksuuntuu ja juoksettuu hetkellisesti, mutta kun jatkaa sekoittelua niin massa muuttuu kyllä taas normaaliksi ja juoksevaksi. (Tähän väliin huomio siitä että seoksen väri myös muuttui tummemmaksi, mutta muuttui ylimääräisten meltsien lisäämisen jälkeen taas normaaliksi). Testaa sitten valuttaa kakun yhteen kohtaan teelusikallinen seosta, että valuuko se hyvin. Jos se on liian löysää ja lirahtaa nopeasti alas niin lisää joukkoon vähän candy meltsejä ja sekoita kunnes ovat sulaneet. Testaa taas niin kauan kunnes seos on sopivaa ja valuttele sitten koko kakun reunat läpi. Lopuksi kaada varovasti vähitellen kakun keskelle candy melts-seosta niin että kakun pintakin peittyy. 

------------------

-Tämän jälkeen värjäsin loput kreemit vaaleanpunaiseksi ja pursottelin kakun päälle ruusukkeiksi.
-Koristeena marenkitikkareita ja marenkipesiä ja aitoja Hatchimals-munia jotka sankari sai itselleen lahjaksi.
-Hatchimals-kyltin tein joululta säästämästäni lelupaketista ja grillitikuista 😄



Lisäksi tein lapsia ajatellen Hatchimals-munan näköisen kakun. 
Sisältö oli sama kuin isossa kakussa. Päällinen on sokerimassaa.

Marenkitikkarit ja -pesät tein tällä hyvällä perusmarenkien ohjeella.
Marenkipesiin olisin halunnut ehdottomasti munia täytteeksi, mutta harmillisesti pääsiäsimunat ei ollut vielä myynnissä enkä huomannut niitä viime vuonna hamstrata 😂


Tässä vielä kaikki kolme kakkua ja marenkipesät 😊
Marianne-vadelmahyydykekakkuun pääset tästä linkistä.

Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Jestas oli siinä kakun ohje .Minä en ymmärtänyt puoliakaan 😁. Syy ei ole sinun vaan minä en edes tiedä mikä on hatchimals munat . Tai mitä sändy meltsit on. Voi minua .Sinulla on aina jotain ihanaa, erikoista ja uutta meikäläisen tavallinen pää on ihan pyörällä .🤔. Ihania kakkuja ja koristeluja taas. Pitää katsoa se sinun perus kakkupohja ohjeesi. Kiitos sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 16.22
      No kyllä nuo ohjeet voi joskus aika hurjia olla 🤣 Ja eihän kaikki voi edes pysyä lasten villitysten perässä. Mä aika hyvin tiedän nämä tyttöjen jutut mutta en minäkään kaikkea! 😄 Tuo kakkupohjaohje on paras! Se saattaa silti aluksi pelästyttää kun leipomisesta tarvitaan vaakaa ja laskinta, mutta se on tosi hyvä pohja joten vaiva kannattaa nähdä 😉 Kiitos ❤

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊