Tarun Taikakakut

torstai 26. heinäkuuta 2018

Marengit (perusmarengit)

Moi!
Huomasin että multa puuttuu blogista ihan perusmarenki-ohje! Kaikenmaailman maustettuja variaatioita kyllä löytyy vaikka millä mitalla! 😁 Tässä siis helppo ja hyvä ohje ihan perusmarenkeihin!


Marengit:
3 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sitten sokeria pikkuhiljaa vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi vaniljasokeri vaahdon joukkoon. Laita massa pursotinpussiin jossa on tähtitylla ja pursottele marenkeja leivinpaperille. Paista 100 asteessa koosta riippuen noin 40-60-90 minuuttia, riippuen marenkien koosta ja uunista.

Ohjeella tulee kuvan mukaisia marenkeja 2 pellillistä.

Mulla meni näiden kuivumisessa 1,5 tuntia, jonka jälkeen jätin marengit vielä jälkikuivumaan ja jäähtymään sammutettuun uuniin niin että luukku jää raolleen.

Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Missä vaiheessa nonparellit laitetaan jos niillä haluaa koristella? Kauniita marenkeja! Mun vähillä kokeiluilla marengeista on tullut aina ruskeita.. 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nonparellit laitetaan heti kun marengit on pursotettu. Kun marengit paistetaan vain 100 asteessa niin nonparellit eivät mene miksikään ja samasta syystä marengit pysyvät valkoisina 👍😊

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊