Tarun Taikakakut

maanantai 9. heinäkuuta 2018

Isot mansikkakakut ystävälle

Moi!
Rakas ystäväni täytti 40-vuotta ja tätä juhlittiin suuresti viime lauantaina. Tein hänelle juhliin nämä isot mansikkakakut. Kakkuihin tein 25 x 35 cm, 8 munan gluteenittomat sokerikakkupohjat. Kostutin vain päälimmäistä kerrosta vähän laktoosittomalla maidolla koska gluteeniton pohja pehmenee todella helposti ihan mössöksi. Väliin tuli mansikkahilloa johon survoin mansikkaa joukkoon raikastukseksi ja lisäksi laitoin vielä mansikan paloja ja kermavaahtoa. Kakkujen väleihin meni yhteensä kilo mansikkahilloa ja litra kermaa. Mansikoiden menekkiä en laskenut. Pursotuksiin meni yhteensä noin 14 dl kermaa. Numerot tein tummalla suklaalla ja koristeena olevat kukat hain omasta pihasta. Kukkina on ruiskaunokkeja, ruusuja, herneen kukkia ja orvokkeja. Molemmat kakut olivat gluteenittomia ja laktoosittomia.

♥ Onnea vielä Suvi ja kiitos mahtavista juhlista! ♥




Tälläisen kimpun tein ystävälleni oman pihan kukista. Nämä ovat ensimmäiset auenneet pionit tänä kesänä. Selvästi pitkittivät kukkaan puhkeamistaan päästäkseen ystäväni kimppuun 😉

Terveisin Taru

11 kommenttia:

  1. Kauniit kakut! On niin hienoa, kun kauniit koristeet saa haettua pihalta.. Tein juuri viime viikonlopuksi nelikymppisille kakun ja toisen saan tehdä taas tällä viikolla.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa ❤ Mä oon niin onnellinen kaikista kukista joita nyt pihasta saa, niin kimppuihin kuin kakkuihinkin 😍

      Poista
  2. Kauniita kakkuja, taas kerran :) Ja kiitos hyvästä ideasta, olin etsimässä koristeluideoita 50 v. kakkuun - tämähän on ihan napakymppi siihen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Siru! 😊 Hyvä kun sait vinkin täältä! Mä kanssa aikalailla pähkäilin miten teen kakut mutta siinä tehdessä se luovuus aina sitten viimeistään ihan itsellään tulee 😄

      Poista
  3. Hei Taru! mun pitäis kans tehdä tällainen kakku 35 henkilölle mitä ajattelet riitäiskö jos teen tällä ohjeella,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! Yksi tälläinen kakku on juuri noin 35 hengen kakku. Mutta ihan varma en ole että riittääkö kakku todella. Kaikki riippuu syöjien ruokahalusta ja siitä onko kuinka paljon muuta tarjolla.

      Poista
  4. Moikka! Mun pitäisi tehdä tällainen 40hlön kakku, minkä kokoiseen säädettävään reunavuokaan sen tekisit ja montako munaa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla ylhäällä olen kirjoittanut että nämä oli 8 munan kakkuja, kooltaan 25 x 35cm. Mulla on tällainen säädettävä vuoka:
      http://www.ullanunelma.fi/reunavuoka_saadettava_nelio

      Poista
    2. Ja ohje jolla teen niin siihen löytyy linkki tuolta ylempää. Sillä tulee kuohkeat taikinat niin siksi munia menee vähemmän. Voit tehdä myös 10 munan pohjan.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊