Tarun Taikakakut

maanantai 4. joulukuuta 2017

Vadelmajuustokakku (20cm)

Heips!
Tässä meidän isänpäiväkakku! Vähän laahaa päivitykset perässä... oho... 😁
Kakku kehittyi ihan niistä aineksista mitä kaapissa oli tuolloin. Pohjaan laitoin vaihteluksi pitkästä aikaa taas mantelirouhetta. Se tuo ihanaa rouskuvaa suutuntumaa pohjaan. Lisäksi laitoin loput vadelmajauheet jotka oli kaapissa, sillä pohjaan sai miedosti kirpsakkaa vadelman makua. Kakku oli oikein raikas ja vadelmainen, kiilteenkin ansiosta jolla vadelman makua tuli vieläkin lisää 😋 Koristeet tein äkkiseltään candy meltseistä ja lopuista kermavaahdoista jotka jäi muista kakkuhommista. 



Vadelmajuustokakku

Pohja:
160 g kaurakeksejä
50 g voita
½ dl mantelirouhetta
(4 tl vadelmajauhetta)

Täyte:
3 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
200 g turkkilaista jogurttia
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
250 g vadelmaa soseutettuna
6 liivatelehteä
4 rkl vettä

Kiille:
2 dl vadelmaa soseutettuna
1 rkl sokeria
1 dl vettä
2 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja lisää vielä mantelirouhe ja vadelmajauhe. Painele seos kevyesti 24cm irtopohjavuokaan jonka pohjalle on pingotettu leivinpaperi ja reunoilla kalvot tai reunat on öljytty ja tomusokeroitu. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.


Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu tuorejuusto. Soseuta sulatetut vadelmat sauvasekoittimella ja lisää täytteeseen. Kiehauta vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa tunti ennen kuin lisäät kiilteen.

Laita kiilteen liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta vadelmat ja sokeri yhdessä. Laita osa kiilteeseen tulevasta vedestä kattilaan ja loput vadelmasoseeseen. Kiehauta pieni vesimäärä ja liota siihen liivatelehdet. Lisää ohuena nauhana vadelmasoseen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada varovasti kakun päälle ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

Itse sulatin koristeita varten pari desiä candy melts nappeja mikrossa. Sulaa massaa laitetaan aina lusikallinen leivinpaperille ja lusikalla pyyhkäistään ylöspäin. Päälle ripotellaan nopeasti nonparelleja ta vastaavia koristeita. Koristeiden annetaan kovettua jääkaapissa.

Terveisin Taru

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi 😊