Tarun Taikakakut

keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Baileys-pannacotta (8kpl)

Moi!
Tein jouluaterian jälkiruoaksi tälläistä pannacottaa Baileys-likööristä. Oli kyllä hyvän makuista! 😋 Alla olevaan ohjeeseen laitoin pari ainesta noin-versioina. Eli, kannattaa laittaa ensin 2dl Baileys-likööriä ja maistella sitten tuntuuko itsestä, että haluaa Baileyssin maistuvan enemmän. Liivatteista sen verran, että tein nämä kuudella liivatteella ja pannacotta oli aika vahvaa, mielestämme hyvää koostumukseltaan, mutta siis jos itse olet pehmeämmän ystävä niin laita liivatteita vain viisi. Nämä voisikin toimia ihanasti uuden vuoden juhlissa jos annokset tekee juhlavasti viini- tai shampanjalaseihin! 😏🎉🥂🍾


Baileys-pannacotta 8 kpl
6 dl kermaa 
2-3 dl Baileys-kermalikööriä (laitoin 3)
3 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
5-6 liivatelehteä (laitoin 6)

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Kuumenna höyryävän kuumaksi, lähes kiehuvaksi kerma, Baileys ja sokerit, mutta älä keitä. Liota liivatelehdet seokseen ja sekoittele kunnolla. Jaa seos laseihin ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. Voit hyvin tehdä annokset jo tarjoilua edeltävänä päivänä, mutta muista suojata annokset laittamalla ne joko kakkukuvun sisälle tai laittamalla kelmua lasien päälle, ettei pannacotta kuoretu. 

Terveisin Taru

2 kommenttia:

  1. Heips!
    Missä välissä Baileys pitää lisätä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Missä vaiheessa vaan. Jos haluat säilyttää kaiken alkoholin niin lisää vaikka lopussa vasta kun liivatteet on jo sulaneet kerman joukkoon. Tai voit lämmittää sen kerman kanssa. Hyvää joulua! 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊