Tarun Taikakakut

sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Nopea mustikkaleivoskakku

Moi!
Tätä ihanaa mustikkaleivoskakkua meillä syötiin itsenäisyyspäivänä. Mustikkahan on melko mieto marja, mutta kakku on tosi hyvää ja raikasta, varsinkin tekeydyttyään seuraavaan päivään. Täytekakuthan paranevat vaan kun saavat olla kylmässä vähintään yön yli. Kakku on lähes identtinen aiemmin tekemäni vadelmaleivoskakun kanssa (joka on ihan järkyttävän hyvää!😋), vadelmat vaihdoin vaan mustikoihin ja sokerin vähensin puoleen. Kakku on superhelppo ja nopea, se tehdään kääretorttupohjasta joka valmistuu tosi äkkiä ja sinä aikana kun pohja jäähtyy tehdään mustikkarahka. Tällä kertaa kyllä pursottelin kakun koska halusin tehdä kakusta juhlavan Suomen 100-vuotisitsenäisyyspäivän kunniaksi 💙

💙 Onnea ihana Suomen maamme! 💙



Nopea mustikkaleivoskakku

Kääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon sihdin läpi varovasti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille jossa on leivinpaperi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. 

Anna jäähtyä vähintään huoneenlämpöiseksi ja tee sillä aikaa täyte.

Mustikkatäyte:
2 dl kermaa
1 prk (n.150g) ranskankermaa
1 prk (250g) maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2½ dl mustikoita soseena
1 dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma ja sokerit, yhdistä sitten joukkoon ranskankerma ja rahka. Soseuta sitten (sulatetut) mustikat ja lisää täytteeseen. Lisää lopuksi muutamassa erässä vatkaten joukkoon vaniljakreemijauhe. Jätä täyte odottamaan siksi aikaa kun valmistelet pohjan. 

Kostutukseen 2 x 1 dl maitoa tai muuta nestettä.

Leikkaa pohja keskeltä kahtia ja aseta toinen pohja tarjoilulautaselle. Kostuta pohja maidolla (1dl) ja levitä päälle koko mustikkatäyte. Aseta sitten täytteen päälle toinen pohja ja kostuta taas maidolla (1dl).

Vatkaa sitten päälle 4 dl kermaa + 4 tl vaniljasokeria ja levitä tai pursottele vaahto kakun päälle. 

Koristele kakku vielä ½ litralla pensasmustikoita. 
Tee mustikoista halutessasi Suomen lipun risti.


Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Tämä on upea! Piti jo aiemmin kommentoida ja oon käyny jo useamman kerran kattomassa tätä. :) Nuo mustikat on kyllä valtavan komeita ja miten hyvin ne sopivatkin Suomi-kakkuun! Pitääpä muistaa tämä superhelppo kakku joskus kun väkeä on tulollaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena-muori 😍 Mä poimin nuo pensasmustikat itse sellaiselta itsepoimintatilalta. Poimin tyttöjen kanssa 11 litraa ja siinä poimiessa sai syödä mahansa täyteen! Oli niin unelmaa! 😄❤ Mulla on itsellänikin 4 pensasta mut ei ne taida vielä moneen vuoteen antaa satoa...

      Poista
    2. Täältähän tämä löytyikin! :) Taidan tehdä mustikkavadelma-kakun, kun sulla kuulosti olevan tuolla tuo herkullinen vadelmainenkin. Ihanaa syksyä sulle Taru ja perheellesi myös! <3

      Poista
    3. Kiva että muistit tämän! Tuo vadelmainen on musta parempi mutta luulen että tuo sun suunnittelema yhdistelmä on ihan täydellistä! ❤ Ihanaa syksyä myös sinulle Leena ja perheellesi ❤

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊