Tarun Taikakakut

sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Maukkaat kinkkumuffinssit (12kpl tosi isoja)

Hei!
Testailin pikkusuolaista joku kerta ja hetken tutkittuani nettiä päädyin näihin Annen kinkkumuffinsseihin. Annen postaukseen jätettyjen kommenttien perusteella uskaltauduin testaamaan näitä. Muffinsseja oli nimittäin kovasti kehuttu! Minä tein nämä gluteenittomana ja näistä tulikin tosi maukkaita ja meheviä. Nämä olivat parhaimmillaan tuoreena ja huoneenlämpöisenä. Tykättiin näistä niin paljon, että tehdään varmasti uudestaankin! 😋


Alkuperäisen ohjeen löydätte Annen Liian hyvää-blogista. 
Olen muuttanut tähän ainekset niin kuin itse nämä tein.

Kinkkumuffinssit: 12 kpl tosi isoja
4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
½ tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
2 dl maitoa 
2 kananmunaa
3/4 dl öljyä
150 g kinkkusuikaleita
2 dl juustoraastetta
1 suippo paprika pieninä kuutioina
½ dl ruohosipulia

Kuorrutus:
1 prk maustettua tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)
2-3 rkl creme fraichea notkistamaan tuorejuustoa
6 kpl kirsikkatomaatteja
tuoretta persiljaa

Sekoita kaikki jauhot ja mausteet ensin keskenään. Lisää kuivien aineiden päälle maito, munat, öljy (kaikki kerralla päälle) ja sekoita ruokalusikalla nopeasti taikinaksi. Lisää viimeiseksi hienonnetut kinkkusuikaleet, juustoraaste, paprikakuutiot ja sipulisilppu. Sekoita ainekset taikinaan lusikalla. Laita muffinssipellille isoja, paperisia amerikanmuffinivuokia ja lusikoi taikina ruokalusikalla muffinivuokiin. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 15-20 min.

Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorrutusta. Huomaa, että muffinssit irtoavat kuumana huonosti paperisista vuoista. Jäähdyttyään ne irtoavat aivan helposti.

Kuorrutusta varten, sekoita tuorejuusto ja creme fraiche sekaisin. Laita seos kertakäyttöiseen pursotinpussiin, jonka päähän on laitettu tähtitylla tai leikkaa vain pussista kulma irti. Pursota muffinssin keskelle nätti ympyrä ja laita puolikas kirsikkatomaattia, leikattu puoli alaspäin, pursotuskiehkuran keskelle. Laita tuoretta persiljaa ympäröimaan kirsikkatomaattia. 

Huomioitani:
Laitoin taikinasta osan näihin tavallisiin vuokiin (12kpl) ja loput tein mini-kokoisina joita tuli muistaakseni noin 10 kappaletta. Osan mineistä laitoin paperivuokiin ja osan laitoin metalliseen vuokaan suoraan voideltuihin koloihin. Irtosivat tosi hyvin! Minit tuntuivat myös herkullisemmilta kuin isot, niitä oli ihana napsia! 😉 Minejä paistoin noin 10 minuuttia.
Kuorrutteen vain sivelin muffinssien päälle ettei sitä tulisi liikaa, mutta se sopi sairaan hyvin näihin ja luulen että sitä olisi voinut olla enemmänkin!


Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Mä olen kans näitä monet kerrat siellä kuolannu, mutta olen miettiny että onko nämä kovin kuivia. Ilmeisesti eivät, kun niin kovin ovat kehuja keräilleet! :) Joskus tein jotain suolaisia muffinsseja, ja niistä on jäänyt mieleen vaan se, että olivat kovin kuivia... :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on ollut useampi huono kokemus suolaisista muffinsseista... mutta siis nää oli tosi hyviä! Eikä nämä olleet yhtään kuivia! Paitsi ehkä kolmantena päivänä...🤔🤣
      Parhaimmillaan olivat kuitenkin tuoreeltaan ja huoneenlämpöisinä. Tein nämä hiukan pienempänä kuin alkuperäisessä ohjeessa oli. Testasin nimittäin mininäkin näitä niin tykkäsin niistä kyllä enemmän 😋😍 Tuo kuorrute tekee näistä myös mehukkaampia!

      Poista
  2. Näyttää ja kuulostaa kyllä herkuilta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊