Tarun Taikakakut

perjantai 22. joulukuuta 2017

Luumujälkiruoka riisipuurosta ja veikeä vinkki riisipuuroon!

Moi!
Tässä olisi nyt jouluaaton aamupalapuuro ja jälkiruoka hoidettuna lähes samalla kertaa 😉 Testasin ensin vinkin jossa tehdään riisipuuro uunissa paistopussissa. Vinkin pongasin Viimeistä murua myöten-blogista Saaralta. Vinkki olikin aivan mahtava ja toimiva! Tällä tavalla sai pehmeää puuroa ilman hämmentelyä ja tiskiä! Kiitokset vaan Saaralle hyvästä ideasta! 😄 Oma versioni ohjeesta postauksen lopussa!

Säästin puurosta tietysti tahallani vähäsen, että pääsin kokeilemaan jotain jälkiruokaa johon puuroa tulisi! Kauheasti ei ohjeita netistä löytynyt ja päädyin sitten keksimään tälläisen luumuisen version. Tämä jälkkäri olikin todella hyvää ja helppoa!! Jälkiruoasta saa myös pienellä vaivalla kauniit kun käyttää astioina vaikka viinilaseja ja viitsii vähän koristella annoksia! 😍


Luumujälkiruoka 5-6 hengelle
noin 4 dl riisipuuroa
2 dl kermaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
noin 1 dl luumumarmeladia

Vatkaa kerma ja sokerit. Lisää luumumarmeladi ja riisipuuro nostellen.
Laita seos kauniisiin laseihin ja koristele haluamallasi tavalla.
Minulla on näissä pieniä joulupipareita ja viinirypäleitä.


Riisipuuron tein näin:
Mittasin paistopussiin, joka oli vuoassa, litran maitoa, 2 dl puuroriisiä ja 1 tl suolaa ja sekoitin aineksia sen verran että suola sekoittui. Pussi kiinni ja sitten sulkijan voi jättää sen verran löysälle että höyryt pääsee ulos tai leikata yläpäähän pari pientä reikää. Pidin puuroa uunissa 150 asteessa noin 1½ tuntia. Ei sekoittelua eikä muutakaan! Jes ja nam! 😄
Ps. Pussin loppupuurojen raapimiselta pääsee kun leikkaa pussin toisen alakulman auki ja pursottelee sisällön johonkin purkkiin!

Terveisin Taru

6 kommenttia:

  1. Aivan loistava vinkki tuo puuronhaudutus uunipussissa.Ehdottomasti testaan, inhoan nimittäin patojen tiskausta sen jälkeen. ;) Varmaan toimisi muihinkin uunipuuroihin ohra, jne. Mukavaa joulunaikaa teille. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä Saaran vinkki oli kyllä mahtava! Olen sitä jo hehkuttanut kaikille suvun naisille 😄 Ohrapuuroa mäkin haluan kokeilla!
      Kiitos samoin sinulle 😊

      Poista
  2. Kiitos jälkkärivinkistä.. Meillä riisipuuroa tehdään usein ja aina sitä vähän jää.. Mun tulee keitettyä riisipuuro haudekattilassa, mutta tuohan olisi uunissa vieläkin helpompaa... :)

    Hyvää joulua! ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Pitäähän tätä vinkkiä jakaa, niin mahtava se on! 😉
      Hyvää joulua sinulle ja perheellesi! ❤

      Poista
  3. Kiitos puurovinkistä! Se menee heti huomen aamulla kokeiluun. Hmm, tuota ohrapuuroa taidan minäkin testata heti joulun jälkeen.
    Rauhallista joulun aikaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että säkin innostuit! 😄
      Hyvää joulua myös sinulle Mari! 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊