Tarun Taikakakut

tiistai 8. elokuuta 2017

Lehtikaali-pekonipitsa (pellillinen)

Moi!
Mulla tulee hyötytarhasta nyt lehtikaalia paljon. Tai sitä on tullut jo jonkin aikaa, mutta nyt se on saatava sieltä pois kun alkaa olemaan liikaa tuholaisia... En viitsi lehtikaalejani syöttää madoille! 😅 Olen pakastanut sitä paljon, käyttänyt salaateissa ja yleisesti ruoanlaitossa, varsinkin keitoissa. Olen tehnyt siitä muuten smoothietakin mansikan kanssa! Oli hyvää ja meni lapsillakin läpi kuin väärä raha! Lehtikaali on niin mieto ettei se maistunut smoothiessa ollenkaan, eikä meidän lapset pelkää vihreää lainkaan! 😃 No nyt sitten viime viikonloppuna laitoin sitä pitsaan. Tykkään, että se sopii niin hyvin pitsoihin ja piirakoihin! Tällä kertaa muut ainekset tuli vähän niin, että mitä kaapissa sattui olemaan ja ihanilla yrteillä sain tuunattua tylsää ketsuppia 😉 Tämä oli ihanan muhkea ja maukas suolapala! 
Ja vinkkejä lehtikaalin käyttöön otetaan vastaan!

Mulla on aiemmin julkaistu piirakkaohje: Kylmäsavulohi-lehtikaalipiirakka.


Lehtikaali-pekonipitsa

Rukiinen pitsapohja:
3 dl vettä
25 g tuorehiivaa (1 pss kuivahiivaa)
½ tl suolaa
4 rkl rypsi- tai oliiviöljyä 
4 dl vehnäjauhoja 
2 dl ruisjauhoja 

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi (noin puoli tuntia). Painele jauhotetuilla sormilla pitsapohja pellille.

Pohjan päälle laitoin ketsuppia, 3 kpl valkosipulin kynttä murskattuna, oksan tuoretta timjamia, oreganoa ja basilikaa silputtuna. Ja juustoraastetta pari desilitraa.

Täyte:
4 lehtikaalin lehteä
1 pkt (8 siivua) pekonia
100 g kinkkua
100 g feta-kuutioita
päälle vielä 1dl juustoraastetta

Laita pohjan päälle haluamasi kastike ja pari desilitraa juustoraastetta. Pilko kinkku, pekoni (raakana) ja lehtikaali (poista paksu lehtiruoti) ja ripottele pohjan päälle. Laita sitten vielä feta ja vähän juustoraastetta. 
Paista 250 asteessa 10-15 minuuttia, niin kauan että juustoraaste saa väriä ja pekoni ruskistuu.

Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Oletko jo testannut lehtikaalisipsejä? Mä en. Olen muutenkin luvattoman vähän kokeillut mitään lehtikaalijuttuja. Tänään ajattelin kokeilla Pirkan lehdestä löytynyttä carbonara-pastavuokaa lehtikaalilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo testannut noita sipsejä, mutta lähipiiri on ja ovat kuulemma hyviä 😊
      Tuo vuoka kuulostaa aivan ihanalta! Täytyy kaivaa tuo ohje itselle! 😋

      Poista
  2. Meillä kasvaa lehtikaalit ihan hillitöntä vauhtia ja monenmoista on jo tullut kokeiltua ja kaikki ovat olleet hyviä. Pakastaa pitää vielä lisääkin talven varalle. Sinun ohjeesi tulee ehdottomasti kokeiluun 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lehtikaali on kyllä kiva ja helppo kasvatettava! Itää viileässä eikä ole vaativa veden tai lannoitteen suhteen. Taisin kaksi kertaa lannoittaa näitä tänä kesänä. Kiitos kommentistasi ja kiva kuulla että ohje menee kokeiluun 😊

      Poista
  3. Hei Taru kiva kun vierailit plogissani. Minä kuivaan kuivurissa lehtikaalia ja käytän sitä sämpylöihin pääasiassa. Nyt ajattelin hauduttaa paistinpannulla jauhelihan kanssa. Mulle tulee just seuraavassa postauksessa sen kuivaamisesta. Mutta tämä ohje menee kokeiluun ja ehkä pitää siirtää sitä postausta jos tämä on hyvää niin laitan tämän myös mukaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuivana sämpylätaikinaan laittaminen kuulostaa kivalta! Mulla ei ole kuivuria ja luulen ettei tuo ilman sitä kunnolla kuivu... olis kyllä kiva tapa tuo! Mutta voihan sitä ihan hienona silppuna laittaa sämpylätaikinaan pakkasestakin 😊 Kiva kun innostuit ohjeestani!

      Poista
  4. Kannattaa kokeilla lehtikaalikastiketta eli kalea. Todella hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kastike vaikutti kyllä kokeilemisen arvoiselta! Kiitos vinkistä! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊