Tarun Taikakakut

lauantai 19. elokuuta 2017

Emma Iivanaisen jauhoton suklaapiirakka/-kakku

Moi!

Näin jokin aika sitten Leena-muorin blogissa tämän jauhottoman suklaapiirakan ohjeen. Ohje on Emma Iivanaisen Emman makeat piirakat-kirjasta. Heti ohjeen nähtyäni tiesin että tätä on kokeiltava ja kun tarve gluteenittomalle herkulle tuli niin testasin sitä heti! Arvelin piirakan tarvitsevan jotain keveän makuista viereensä joten ajattelin että kermavaahto olisi hyvä. Kermavaahto muuttui kuitenkin suklaanhimon lumoissa kaakaokermavaahdoksi... 😁 Päälle laitoin omasta pihasta keräämiäni vadelmia (joita on riittänyt tänä vuonna aivan sairaasti!) ja näillä päällisillä piirakka olikin pommivarma herkku! Pohja on tumma, todella tumma jopa välillä vähän kitkerän suklainen suuren kaakaomäärän vuoksi, mutta niin hyvää! Vadelmat ja kaakaokermavaahto toimivat aivan täydellisesti tässä! Ne kevensivät ja raikastivat kakkua mahtavasti! Lapset tykkäsi tästä myös ihan hulluna!  Ihana herkku oli! 💕


(kopioin ohjeen Leenan blogista, mutta olen muokannut sen omanlaisekseni)

Jauhoton suklaapiirakka/-kakku (12 palaa)
150 g voita
200 g tummaa suklaata (n.50 % kaakaota)
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl espressojauhetta (käytin 2 tl pikakahvijauhetta)
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
4 kananmunaa

Kaakaokermavaahto:
2 dl kermaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl tomusokeria

Päälle vielä paljon tuoreita marjoja esim. vadelmia

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi 22-24cm irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat. Sulata voi ja suklaa mikrossa. Lisää sokeri hyvin sekoittaen. Lisää kaakaojauhe, espressojauhe, vaniljasokeri ja suola. Riko lopuksi munat joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 23 minuuttia. Keskusta saa jäädä kunnolla taikinaiseksi.

Anna piirakan jäähtyä vuoassaan ja irrota sitten veitsellä reunat (jos tarvitsee) ja lopuksi irrota piirakka varovasti leivinpaperista ja laske tarjouluastialle.

Koristele jäähtynyt piirakka kaakaokermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla.


Normaaleissa mutakakuissa reuna on aina kypsä, mutta tässä kakussa koostumus oli reunasta keskelle kokoajan yhtä mutaista, kosteaa ja pehmeää 😋


Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Voi aah, mikä herkku! Voin kuvitella, miten hyvin tuo kaakaokerma ja vatut passaavat kyytipojaksi. Niin kauniin näköistäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Nuo vadelmat ja kaakaokermavaahto sopivat tähän todella hyvin! Ne raikastivat tuhtia kakkua ihanasti 😋 Kiitos hyvän ohjeen jakamisesta!

      Poista
  2. Hei. Onko tuo kahvi olennaisessa osassa vai voisko jättää pois?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Kahvi ei ole piirakassa tärkeä, joten voit jättää sen hyvin pois! 😊

      Poista
  3. Nam, tätä täytyy kokeilla. Ja niin helppo tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Tämä oli mukavan tuhtia herkkua! 😋

      Poista
  4. Sinulla on paljon hyviä ohjeita. Tein muuten sen lehtikaali pekoni pitsan ja laitoin sen plogiini jos kiinnostaa käy kurkkaamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että kokeilit ohjettani! Tiedätkö että meillä kävi pitsan kuvauksen kanssa aivan samalla tavalla! Sain silti vielä kuvan koskemattomasta pitsan kulmasta 😁

      Poista
  5. Ihailin tuota Emman suklaakakkua jo Leena-muorin blogissa. Ihanan näköistä herkkua! Vadelmat sopii suklaan kanssa yhteen tosi mahtavasti, taatusti tämäkin täyttä herkkua. Oijjoi, nyt alkoi itsekin tehdä mieli tätä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä ihanaa! Yllätyin että meidän tytöt tykkäs tästä hirveesti vaikka tämä oli hieman kitkerää suuresta suklaan ja kaakaojauheen määrästä. Kermavaahto ja marjat tasapainoittivat tätä mahtavasti! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊