Tarun Taikakakut

keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Karhunvadelmajuustokakku (24cm)

Heips!
Saatiin appivanhemmilta iso pussillinen karhunvadelmia ja halusin tehdä niistä kakun. Karhunvadelma on sellainen aromikas marja ja ajattelin että se sopisi hyvin kakkuun. Kakusta tulikin hyvä, oikein pehmeän makuinen. Täytemassa maistui aika miedolta ja mietittiin mahtaisiko pelkkää massaa syödessä tunnistaa marjaa karhunvadelmaksi... Jokatapauksessa kakku oli hyvää ja marjaisaa. Päällä olevat karhunvadelmat korostivat vielä marjan makua oikein kunnolla. Ihana kakku oli, herkullinen ja juhlava. Huomattiin muuten samalla, että karhunvadelma sopii smoothieen aivan mahtavasti! 😋



Karhunvadelmajuustokakku 24cm

Pohja:
200 g digestive-keksejä
(1 tl vaniljasokeria)
80 g voita

Täyte:
reilu ½ litraa karhunvadelmia paseerattuna = 3dl
4oo g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
8-10 liivatelehteä

Koristeeksi kunnon kasa karhunvadelmia

Laita ensimmäisenä kattilaan ½ litraa karhunvadelmia ja ½dl vettä. Kiehauta niin että marjat pehmenevät (ja sulavat). Laita sitten siivilä kulhon päälle ja kaada marjat siivilään. Pyörittele ja painele massaa siivilässä niin kauan että marjoista on irronnut kaikki mehu ja liha, tätä mehua pitäisi tulla n.3 dl. Jätä liemi jäähtymään kattilaan. Käytä jäljelle jäänyt kuori- ja siemenmassa vaikka smoothien joukossa, se sopii siihen tosi hyvin!

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen vaniljasokerin kanssa ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.


Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu tuorejuusto. Ota karhunvadelmamehusta noin ½dl sivuun kattilaan ja kaada loput täytemassan joukkoon. Kiehauta sivuun otettu karhunvadelmamehu ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

Huom: Tein kakun 10 liivatelehdellä ja siitä tuli sellainen juustokakkumainen koostumukseltaan. Jos tykkäät pehmeistä moussemaisista kakuista niin laita vaan 8 liivatelehteä.



Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Tämä näyttää niin raikkaan huokuttelevalta! Tykkäisin varmasti. En ole törmännyt karhunvatukoihin täälläpäin. Kasvaako niitä teilläpäin ihan luonnossa? Saksassa kun olin työssäoppimisessa aikoinaan, käytettiin karhunvatukoita leivonnaisiin, mutta en muista edes maistaneeni mitään sellaista leivonnaista. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena-muori! :) Ei noita karhunvadelmia kasva luonnossa (paitsi venäjällä kai? Olen ymmärtänyt että se on venäjältä kotoisin...), ellei sitten ole jonkun puutarhasta levinnyt vahingossa! ;D Karhunvadelmaa kasvaa ihmisillä ihan pihoissa kuten vadelmaakin. Mutta se menestyy vain eteläisessä suomessa niin siksi sitä ei kai teillä ole. Karhunvadelma on vadelmasta poiketen köynnöstävä, eli sopii lämpimälle seinustalle säleikköön tms. Appivanhemmilla kasvaa tuota pihassa ja minulle on luvattu alkuja tänä keväänä. Eli kohta on minullakin pihassa karhunvadelmaa, jes! :D Kestää vaan hetken saada satoa. Karhunvadelma on kova leviämään, siksi sen istutuksessa saa olla tarkkana ja kannattaa yrittää estää jotenkin juuriversojen leviäminen. Tiesitkö että ulkomailla suosittu boysenmarja on karhunvadelman ja vadelman risteytys? :) Miten sulla nyt noin pääsi käymään ettet huomannut maistaa karhunvattua??? Kun seuraavan kerran saat tilaisuuden niin kokeile ihmeessä, karhunvadelma on mukavan aromikas marja.

      Poista
  2. Mä en oo koskaan maistanut karhunvadelmaa sellaisenaan! Täytyy maistaa, jos jossain tulee vastaan joskus :D Ihanan näköinen kakku! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsit kyllä sunkin nyt pitää maistaa karhunvadelmaa! Toivottavasti saat tilaisuuden! :D Kiitos paljon ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊