Tarun Taikakakut

torstai 13. huhtikuuta 2017

Mangokakku ja pienet pekoni-juustopiirakat

Hei!
Tälläisen setin tein tutuille jokin aika sitten. Toiveiden mukaiset herkut toteutin pyynnöstä gluteenittomana. Ekaa kertaa tein juustokakun pohjan gluteenittomana. Ihan normaalisti gluteenittomat digestive-keksit toimivat, hinta oli vain aivan huima verrattuna tavallisiin digestive-kekseihin. Tämä kakku on tehty tämän mangojuustokakun ohjeella.
Lisäksi tein 36 kappaletta pieniä juustoisia pekonipiirakoita, ohje täällä. Rahkavoitaikina gluteenittomana olikin vähän haastava näin pieninä piirakoina, mutta onnistui kuitenkin. Rahkavoitaikinaan kun ei tule sitkoa niin kaulitseminen ym on vähän haastavaa. Pellillisenä ei varmasti huomaa mitään eroa. Pohja on valmiissa piirakassa gluteenittomana hieman murenevampi ja pehmoisempi kuin mitä tavallinen pohja. Nämä molemmat ovat ihania herkkuja ja olivat hyvin maistuneet! 😏



Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Ihana herkku taas.
    Ihanaa Pääsiäisen Aikaa Sinulle

    VastaaPoista
  2. Meillä on tämänkaltaisille ohjeille käyttöä. Tein pääsiäisenä sen sitruuna unelmatortun. Palaakaan ei jäänyt. Hyvää oli. Liityin lukijaksi juuri sentakia, että sinulla on hyviä ohjeita, puutarhani satoa ajatellen. Käytän niitä kuvina tuleville blokeilleni. Ohjeen kerron tietenkin tulevan sinulta. Kohta on taas oman maan parsan aika. Olen kokeillut muunmuassa niitä parsakaali piiras ohjeita. Hilloja ja monen monta muuta. Kuulolla ollaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hienoa kuulla, että tykkäsit sitruuna-unelmatortusta ja tietysti on ihanaa, että olet löytänyt muutakin mielenkiintoista täältä :) Puutarha onkin oikea aarreaitta! Itseäni kiinnostaa enimmäkseen hyötykasvit, marjat ja hedelmät. Ja sen lisäksi kasvatan itse vielä tomaatit, kurkut, kesäkurpitsat ja yrtit. Tänä vuonna on lisäksi tulossa vielä lemppareitani, lehtikaalia ja pinaattia. Lehtikaalista löytyykin yksi piirakkaohje. On hyvää! :D

      Poista
    2. Kiitos odotan innolla lehtikaali piirakka ohjetta. Minä kasvatan myös sitä. Kuivatan ja käytän myöhemmin esim.sämpylöihin. Minulla on 8 metriä omaa parsakasvustoa. Kohtahan ne alkaa nousemaan.

      Poista
    3. Kurkkaas tätä ;D
      http://taikakakut.blogspot.fi/2016/04/kylmasavulohi-lehtikaalipiirakka-24-26cm.html

      Oikein tankoparsa oliskin mahtava omassa pihassa! Olen sitä myös harkinnut. Se menisi vaikka kukkapenkissa kivasti ja on kovin satoisa kunhan pääsee vaan vauhtiin :)

      Poista
  3. ihanan raikkaan olonen juustokakku! itellä tapana tehdä suklaisia juustokakkuja, mut tollane hedelmäinen vois olla kivaa vaihtelua :)

    cookingwithmarion.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marion! Kyllä hedelmäisetkin on ihania! Vaikka minäkin mielelläni suklaisia syön ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊