Tarun Taikakakut

sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Paholaisenkakku (2l)

Moi!
Meni useampi vuosi kun olen viimeksi tehnyt tätä paholaisenkakkua. Onneksi muistin kakun sillä se on kyllä niin herkullinen ja helppo! Kakku muistuttaa kovasti sydämen surujen kakkua, mutta on vähän mausteisempi. Tätä kannattaa kardemumman sijasta tehdä myös kanelilla, on silläkin tavalla aivan ihanaa! Minusta kakku on todella kaunis mantelilastuilla joten ne olen aina laittanut tähän. Ohje on kopioitu Bellebaie-blogista.


Paholaisenkakku
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1-2 tl kardemummaa
2 kananmunaa
2½ dl kahvikermaa (2dl kermaa + ½maitoa)
125 g voita

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Lisää munat, kahvikerma ja lopuksi sulatettu jäähtynyt voi. Kääntele ainekset varovasti sekaisin, vältä liikaa sekoittamista, sillä se tekee kakusta kumimaisen. Kaada taikina jauhotettuun 2 litran vuokaan (voit myös voidella vuoan ja ripotella mantelilastuja ympäriinsä) ja paista uunissa 175 asteessa n. 1 tunti.

Minusta kakku on mehevimmillään huoneenlämpöisenä.


Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Voih, olenkin unohtanut tuon sydämen surujen kakun, sitä tuli tehtyä pikkutyttönä useasti. Tuota paholaisen versiota voisi kokeilla verestämään muistoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä teen kahvikakuista eniten varmaan sydämen surujen kakkua ja tämä on yhtä helppo. Hyviä molemmat! ;D

      Poista
  2. Tämä kakku lukeutuu myös minun lemppari kahvikakuihin ja nimenomaan näin mantelilastuilla koristeltuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään tosi paljon noista mantelilastuista, ne kyllä kuuluu tähän kakkuun ja niiden kanssa kakusta tulee tosi hieno :)

      Poista
  3. Nam, kardemummasta tykkään! Tämä kakku on varmasti hyvää ihan senkin takia, että tässä on kardemummaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis kardemumma sopii tähän älyttömän hyvin! Joko oot tätä kokeillut:
      https://taikakakut.blogspot.fi/2015/12/kardemummakahvikakku-1-1l.html
      Tuo on nimittäin järkyttävän hyvää! Ohje on Pullahiiren!

      Poista
  4. Tänne on ilmestynyt vaikka mitä ihanuuksia tällä välin, kun en ole muiden blogeja ehtinyt seuraamaan juurikaan. Kivannäköinen tuo mantelilastukoristelu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuo mantelilastu onkin kaunis suklaakakun päällä! Ja tämä kakku on ihanan kosteaa ja mehevää ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi :)