4 dl kermaa
2 prk Valion makeaa mansikkarahkaa
4 dl mansikkasosetta (ota 6 rkl sivuun)
2 tl vaniljasokeria
1 dl vaniljakreemijauhetta
Raikastettu mansikkahillo:
6 rkl mansikkasosetta + 6 rkl mansikkahilloa
Sulata ja soseuta mansikat. Ota sivuun 6 ruokalusikallista mansikkasosetta.
Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi ja lisää joukkoon rahkat ja loput mansikkasoseet.
Lisää lopuksi vaniljakreemijauhe muutamassa erässä täytteen joukkoon.
Yhdistä mansikkasose ja mansikkahillo.
Kostuta kakkupohjat kasatessasi kakkua. Lisää pohjien päälle ensin raikastettua mansikkahilloa ja sitten mansikkatäytettä.
Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli niin kosteus ja maut tasaantuvat.
Tämä on todella ihana ja raikas täyte! Oikein kesäinen! 💕
Terveisin Taru
Käytin juuri tätä reseptiä koululaisemme Frozen-kakussa joka oli kaikkien mielestä älyttömän hyvää. Helppo ja herkullinen täyte!
VastaaPoistaKiva kuulla Mari! Tämä on niin hyvää ja mansikkaista :) Teitkö täytteen mun leppäkerttukakun täytteen mukaan? Se on lähes samanlainen kuin tämä :)
PoistaOnpa muhkea kakku. Kiitos tästä blogistasi. Pelastit minut jälleen, kun Mimosalle (6-vuotta mummotettava)
VastaaPoistatuli tekemisen puute ja sitten me leivottiin omenapiirakkaa ohjeellasi. Olipa hyvää. Mimosa oli ikionnellinen kun sai yllättää äitinsä.
Kiitos ihanasta kommentistasi! ♥ Kiva kun ohjeista on iloa! :)
PoistaMinkähän verran tuo 4dl mansikkasosetta on kokonaisia mansikoita(pakaste) grammoina? :)
VastaaPoistaEn yhtään muista... Jos kokonaisia laittais vaikka 5dl ja sit kattois kuinka monta desiä siitä tulee sosetta. Ei se mansikoiden määrä oo kuitenkaan niin tarkkaa. Jos on vähän enemmän mansikoita niin täyte on sitä maukkaampaa. Jos se löystyy niin vaniljakreemiä lisäämällä täyte taas paksuuntuu 😊
PoistaOkei! Kiitos vastauksesta! :)
PoistaJos tekisit tämän täytteen liivatteella, montako laittaisit? :)
VastaaPoistaNeljällä tulis varmaan kiva koostumus 😃
Poista