Tarun Taikakakut

maanantai 7. marraskuuta 2016

Makeaa Joulua-kirja ja piparijuustokakku (liivatteeton)

Moikka!
Sain Makeaa-blogin Liisalta hänen uusimman Makeaa joulua-kirjansa luettavaksi.
Liisan blogista löytyy juttua ja makupaloja kirjasta, täältä
Kaikki Liisan kirjat löydät esimerkiksi täältä.

Liisan kirja on jälleen täynnä mitä ihanampia herkkuja. Kirjasta löydät sopivat leivonnaiset pikkujouluihin, herkulliset lahjaideat jouluun, aattoaamun aamupalat, pikkuherkkuja ja jouluaattoon sopivat jälkiruoat ja juhlavat kakut. Kirjassa on ihanat reseptit myös uuden vuoden juhlintaan. Kirjasta tulen kyllä useampaa reseptiä kokeilemaan! Puolukkaglögiä ja puurovanukasta on ainakin päästävä maistamaan! Ja kirjan hintalaatusuhde on todellakin kohdillaan, kun sen ostaa oikeasta paikasta. Kannattaa siis vähän katsella.

Kiitokset Liisalle, kirjasi on kerta kaikkiaan taas aivan ihana ♥


Testiin pääsi ensimmäisenä nopeasti tehtävä 15 minuutin piparijuustokakku ja osuikin sopivasti nuoremman tyttäreni nimipäivät tähän niin saatiin tästä hänelle juhlakakku. Kakku oli todella ihanan makuinen, kakussa maistui kunnolla piparkakut ja joulu! Kakku on ohjeessa liivatteeton, mutta itsellä kakkuun lipsahti kaksi liivatelehteä ja kakun koostumus oli silti todella pehmoinen. Täytteeseen tulevat piparkakut pehmenevät ihanasti täytteeseen ja tuovat rutkasti makua! Kakku ei myöskään ollut ollenkaan liian makea.


Piparijuustokakku 18cm

Pohja:
150 g piparkakkuja
60 g voita

Täyte:
350 g mascarpone-tuorejuustoa
4 dl kermaa
3/4 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
150 g piparkakkuja

Öljyä ja tomusokeroi kakkurengas tai irtopohjavuoan reuna (15-18cm). Aseta rengas suoraan tarjoiluastialle.

Valmista ensin pohja. Murskaa piparkakut hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita murskaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita pohja kylmään täytteen teon ajaksi.

Mittaa mascarpone, kerma, tomusokeri, vaniljasokeri ja kaneli kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Laita täytteestä 1½dl tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin. Murskaa piparkakut veitsellä paloiksi ja sekoita loppuun täytteeseen. Sekoita kunnes täyte on paksua vaahtoa. Älä sekoita liikaa ettei täyte juoksetu ja muutu rakeiseksi.Levitä täyte mahdollisimman tiiviisti pohjan päälle. Pursota ruusukkeet kakun päälle. 

Poista rengas kuumentamalla sitä ulkopuolelta hieman kaasupuhaltimella tai kuumaan veteen kostutetulla pyyhkeellä. Liu'uta rengas pois kakun ympäriltä. Koristele haluamallasi tavalla.

Ohje on kopioitu suoraan Liisa Westerbergin Makeaa joulua-kirjasta!

------------------------------------------------

Huomioita kakusta:
Kovasti koitin vältellä omia muutoksia, mutta ihan pari pientä juttua tuli tuunattua ;D
Ohje oli 15cm vuokaan, mutta käytin 18cm vuokaa. Kakun voisi mielestäni tehdä vaikka 20cm vuokaan jos tykkää matalammasta kakusta. Tästä minun 18cm vuoassa tehdystä kakusta tuli mielestäni sopivan korkea. Tein kakun normaalisti irtopohjavuokaan jossa apuna oli kalvot. Sitten pelotti hirveästi kakun liivatteettomuus ja ohjeesta poiketen laitoin kakkuun 2 liivatetta, koska täyte tuntui (ennen piparimurskan lisäämistä) niin löysältä. Liivatteet eivät kuitenkaan ole pakolliset koska piparkakut imevät itseensä kosteutta täytteestä ja jähmettävät sen. Ja vaikka kyseessä oli 15 minuutin pikakakku annoin kakun hyytyä ja tekeytyä yön yli jääkaapissa ennen syömistä.



Taas on se aika vuodesta, kun ulkoa tuleva valo on kauhean kylmää... kuvatkin ovat niin kylmiä. Eikä kuvista välity ihana jouluinen ja lämmin tunnelma joka oli kun kakkua herkuteltiin kynttilöiden loisteessa ;)

Terveisin Taru

18 kommenttia:

  1. Tuo kirja vaikuttaa ihan vastustamattoman hyvältä - ja niin näyttää tämä kakkukin! ♥ Pidän joulun mauista. Viikonloppuna oli pakko jo keitellä luumukiisseliä ja veljen lapset leipoivat joulutorttuja. Äkkiä olikin tupa täynnä tuoksua.
    P.S. Pieni hymy tuli väkisinkin kasvoille, kun luin tuon sun kirjoittaman kohdan "itsellä kakkuun lipsahti kaksi liivatelehteä". :) Ihanasti sanottu!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirja on ihana! Olen sitä fiilistellyt täällä jo yli viikon! Ihana on aloittaa jo jouluhössötys ♥ Ja kiva kuulla että oon saanut hymyn sun huulille, hih! ;D ♥

      Poista
  2. Vaikuttaapa ihanalta kirjalta todella, Upeita reseptejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirja on aivan ihana ja todella monipuolinen. Siitä löytyy leipomusten lisäksi paljon muutakin! :)

      Poista
  3. Oi, miten herkullisen ja houkuttelevan näköinen kakku! Ah nam! Piparin makukin kuulostaa niin lupaavalta, että tämä on pantava ylös. Liisan kirjoja minulla ei vielä olekaan, mutta jospa niitä vielä tulisi minullekin.:) Näyttävät kyllä ihanilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Kakku oli kyllä hyvää ja liivatteistani huolimatta älyttömän pehmoista :D Mulla on myös Liisan ensimmäinen kirja ja sekin on todella ihana! Sieltäkin laitan yhden reseptin jakoon kunhan sen aika tulee ;)

      Poista
  4. Ihanaa, kun näitä jouluaiheisia postauksia alkaa tippumaan blogeissa. Tämäkin menee kokeiltavien listalle. Aion testata ilman liivatetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin onkin! Tässä alkaa väkisinkin joulufiilistä kerääntymään ;D Mahtavaa että kokeilet kakkua! Ja vielä ilman liivatetta! ;D Kiva päästä kuulemaan muidenkin mielipiteitä.

      Poista
    2. Testattu. Hyvää oli! Juttua löytyy blogista :D

      Poista
    3. Mahtava juttu! Lähden katsomaan! ;D

      Poista
  5. Nam mikä kakku! :)
    Pakko tehdä jotain tämän tapaista jouluna! Koska piparit <3

    VastaaPoista
  6. Testiin menee, on ihanan näköinen kakku!

    VastaaPoista
  7. Kuinka ainesmääriä tulisi muuttaa, jos tekisin kakun halkaisijaltaan 20 cm vuokaan? Haluaisin kakusta hieman korkeamman, sillä minulla ei ole noin pientä vuokaa. Vastaisiko joku nopeasti??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä kakun ohje 20cm vuokaan. Olen laskenut aineksiin 1/4 osan lisää. Näillä määrillä kakusta pitäisi tulla yhtä korkea kuin minun kakustani. Leivonnan iloa! :)

      Pohja:
      180 g piparkakkuja
      75 g voita

      Täyte:
      450 g mascarpone-tuorejuustoa
      5 dl kermaa
      1 dl tomusokeria
      3 tl vaniljasokeria
      ½-1 tl kanelia
      180 g piparkakkuja

      Poista
  8. Kokeilin noilla ainesmäärillä ja rakastuin tähän.Hyvin hyytyi.Ajattelin kokeilla tätä myös Marianne-dominoilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun kiva kuulla, että löysit täältä hyvän kakun! Ja nyt on sitten vaan mielikuvitus rajana, kun alkaa kokeilemaan tähän eri keksejä! ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊