Tarun Taikakakut

lauantai 12. marraskuuta 2016

Kesäkurpitsa-suklaakakku (∅20cm)

Moi!
Tein kahvitteluhetkeen ystävän kanssa tämän kesäkurpitsakakun. Ohje on Liisa Westerbergin ensimmäisestä Makeaa-kirjastaLiisan kaikki kirjat löydät täältäKirjaa selatessani näin siellä tämän ohjeen ja koska jääkaapissani nökötti vielä yksi komea kesäkurpitsa omasta maasta, niin pakkohan tälläinen kakku oli tehtävä! En ollut ennen käyttänyt kesäkurpitsaa leivonnassa ja oli kyllä mahtavaa että tuli kokeiltua! Kakkupohja oli oikein kostea, suklainen ja aikas painava jos näin voi sanoa :D Kesäkurpitsahan tässä ei maistu, mutta se tuo kakkuun ihanaa kosteutta. Ainoa pieni miinus kakkupohjassa oli lievä mauttomuus, mutta sellainen korjaantuu helposti suolalla. Ensi kerralla laittaisin pohjaan ½-1 tl suolaa. Tuo kuorrute oli myös todella ihanaa ja niin helppo tehdä! Kokonaisuudessaan ihanan tahmea suklaaherkku! ♥




Suklainen kesäkurpitsakakku 20cm

Pohja:
150 g voita
3 1/4 dl vehnäjauhoja
2½ dl sokeria
½ dl kaakaojauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl soodaa
½ tl leivinjauhetta
100 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
3 dl kesäkurpitsaraastetta

Kuorrute ja täyte:
200 g voita
4 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
3 rkl vahvaa kahvia (3rkl kuumaa vettä + 1 tl pikakahvijauhetta)

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokan pohjalle ja voitele reunat voilla.
Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Siivilöi kuivat aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Rouhi suklaa veitsellä ja lisää kuivien aineiden joukkoon. Lisää joukkoon munat, voisula ja kesäkurpitsaraaste. Sekoita tasaiseksi. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa. Anna kakun jäähtyä hyvin ennen halkaisemista ja kuorruttamista.

Valmista kuorrute vatkaamalla voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää kylmä kahvi ja vatkaa tasaiseksi. Laita kuorrute tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin ja pursota ensimmäiselle kakkupohjalle noin puolet kuorrutteesta. Nosta toinen pohja päälle kanneksi ja pursota päälle kuorrutetta.

Raastoin kesäkurpitsan aika hienoksi. Raaste oli todella märkää ja käytin myös nesteen kakkuun. Ja ensi kerralla pohjaan ½-1 tl suolaa!


Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Näyttää ihan TAIVAALLISEN hyvältä! Ja kiitos kun jaoit vinkkisi tuosta suolasta, täytyypi tätäkin testata. Kun vaan ehtis kaikkia herkkureseptejä joskus testaamaan... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne! Suola on aika usein suklaalle hyvä kaveri! Reseptejä on kyllä maailmassa paljon ja kun niin monia olis kiva kokeilla! Kokeilemaan varmaan kerkeis aika moniakin, mutta kuka ne kaikki sitten söis??? ;D

      Poista
  2. Oi mikä tuhti suklaakakku! <3 Sopisi hyvin meidän marraskuun suklaa-haasteeseen: http://serkustensuklaaunelma.blogspot.fi/2016/11/marraskuun-haaste.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Roosa, tämä oli kyllä ihanaa herkkua ;D

      Poista
  3. Näyttää kyllä todella ihanalta ja herkullisesta! Tuo pursotuspinta on aivan ihanan näköinen. Käytitkö tähän siis sitä vihreää pitkää kurpitsaa? Ostin ite vasta sen keltaisen halloween-kurpitsan ja mietin, mitä oisin leiponu, mutta se päätyikin kasvissosekeittoon. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! :D Kakun pursottelu on suoraan Liisan kirjan ohjeesta kopioitu. On yksinkertainen ja kaunis! Käytin tähän ihan tavallista vihreää pitkulaista kesäkurpitsaa. Keltainenkin kesäkurpitsa käy varmasti, mutta ei "halloween-kurpitsa". Eikö muuten tuo halloween-kurpitsa ole talvikurpitsa?

      Poista
    2. Ok. :) Minä en kyllä tiedä noista kurpitsoista paljoa. Sitä vihreää ollaan syöty vain ja nyt sitten ostin huvikseni tuon keltasen vai oranssi se taitaa ollakin. :)
      Tuota pursotustyyliä vois kokeilla muulaisiinkin kakkuihin.

      Poista
    3. Vihreää kesäkurpitsaa mäkin vaan olen syönyt/ostanut, mutta olen jotain oppinut kurpitsoista kun olen tehnyt siementilauksia netissä ;D Väkisinkin oppii kun plärää kymmeniä kurpitsankuvia läpi ;D Ostin myös Terrasta viime kesänä "kesäkurpitsan" alun joka olikin talvikurpitsa.... Ja ostin myös silloin kasvihuonekurkun alun joka olikin avomaankurkku... :/ Tarkkana saa aina olla!

      Poista
  4. Kesäkurpitsa sopii kyllä tosi kivasti leivonnaisiin tuoden kosteutta niihin. Eikä se kuitenkaan maistu läpi :) Itsekin olen käyttänyt monesti just suklaan kaverina, herkkua. Ihanan näköinen kakku :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis mun on pitänyt kokeilla niitä sun kesäkurpitsa-suklaamuffinssejakin! Nyt tuli kokeiltua tälläistä kakkua tällä kertaa ja oli kyllä ihanaa :) Joku kerta pitää kokeilla sitä sun ohjetta! Kiitos Suklaapossu ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi :)