Tarun Taikakakut

maanantai 6. kesäkuuta 2016

Puolukka-suklaakääretorttu

Hei!
Tein kahvipöytään ystävälle tämän kääretortun. Alunperin kehittelin tämän täytteen jouluhalkoon, se löytyy tästä linkistä. Puolukka käy todella hyvin suklaan kaveriksi! Oli oikein juhlava herkku ja todella hyvän ja raikkaan makuista! :D 


Gluteeniton suklaakääretorttupohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne vaahtoon sihdin läpi varovasti sekoittaen. (voit tehdä kääretorttupohjan myös vehnäjauhoista) 
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia 

Puolukkarahkatäyte:
2 dl kermaa
200 g (1 prk) Valion vaniljarahkaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1½ dl puolukkasosetta
½ dl vaniljakreemijauhetta

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja puolukkasose. Lisää lopuksi muutamassa erässä vaniljakreemijauhe hyvin sekoittaen. Täytä jäähtynyt kääretorttupohja puolukkarahkalla, rullaa ja laita jääkaappiin tekeytymään 1-2 tunniksi. 

Kaakaokerma:
4 dl kermaa
4 rkl tomusokeria
4 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi samalla vaahdotuksen lomassa lisäten sihdin läpi tomusokeri ja kaakaojauhe. Pursottele kääretortun pinta kaakaokermalla ja koristele se lopuksi suklaalastuilla ja puolukoilla. Suklaalastut teet näppärästi kuorimaveitsellä suklaalevyn kapeasta reunasta vetäen. 

Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Aivan ihana herkku ja todellakin juhlava! Pitää kyllä muistaa tämä. Nam nam! :) Tosi kiva tuo pursotus, miten teit sen? Vai onko se edes pursottamalla tehty? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Leena! :D On tuo pinta pursoteltu! Mulla on hukassa mun luottotähtitylla ja on ollut mielikuvitus käytössä, kun olen pursotellut leivonnaisiani... tämä on pursotettu ruusutyllalla pientä sivuttaista heilutusliikettä tehden, pussin ja tyllan asento on pystysuora. Sama tekniikka mulla oli tässä täytekakussa:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2013/06/perinteinen-mansikka-taytekakku.html

      Poista
  2. Nam! Ihana ohje!
    Kaunis koristelu!
    Tätä täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
  3. Kääretorttu on niin helppo ja nopea tehdä. Tämän täyte kuulostaa kyllä hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tämä on kyllä oikea pikaleivonnainen! Pohja jäähtyy äkkiä ja sillä aikaa voi tehdä täytteen. Pursottelut voi aina jättää pois jos on oikein kiire, mutta ihanaa makua tuosta kaakaokermasta tulee! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊