Tarun Taikakakut

torstai 31. maaliskuuta 2016

Helpot masaliisakakut / mokkapalakakut

Moi!
Makean himooni leivoin tälläiset ilopillerit. Tein masaliisan taikinan normaalinkokoisena, mutta jaoin sen kahteen vuokaan. Päällisen tein puolikkaana alkuperäisestä ja hieman vahvempana jotta se ei valuisi päältä pois. Koristeet kannattaa laittaa salaman nopeasti koska pinta kovettuu todella äkkiä. Masaliisa on hyvää ja voi miten paljon lapset tälläisistä ilopillerikakuista ilahtuikaan! ;D



Masaliisakakut 2 kpl
3 munaa
3,75 dl sokeria
200 g sulatettua voita
2 dl maitoa
5,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään
3. Sulata voi ja lisää sinne kylmä maito
4. Laita muna-sokeri-vaahtoon vuorotellen kuivia ja nesteitä.
5. Jaa taikina kahteen 24cm irtopohjavuokaan joiden pohjalle on pingoitettu leivinpaperit. Voitele reunat. Paista 200 asteessa 20 minuuttia. 
(Mulla mahtui juuri ja juuri vuoat yhtäaikaa uuniin)

Päälle:
+250 g tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
4 reilua rkl voita
3 rkl kahvia (tai 1 tl pikakahvijauhetta+3 rkl vettä)
1 tl vaniljasokeria

Sulata kattilassa voi ja kun voi on sulanut, lisää loput aineet. Sekoittele kunnolla ja kaada pohjan päälle. Levitä nopeasti ja laita samantien nonparellit tai muut koristeet ennen kuin pinta kovettuu.



Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Siis voi miten herkullisen näköistä!
    Kyllä maistuis nyt kahvin kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Tämä piristi kyllä kummasti päiväkahvilla ;D

      Poista
  2. Todella namin näköistä. Mokkapalat/masaliisat/ruotsinhyvä on kyllä tosi hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä näillä herkuilla paikkansa on varmasti aika monen sydämessä :)

      Poista
  3. Tämä on niin perusresepti kuin vaan voi olla, mutta niin hyvää!! Kiva idea tehdä kakuksi. Koristeilla saa hauskaa vaihtelua ulkonäköön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä parhaimmat leivonnaiset sinnittelevät vuodesta toiseen. Tai ei tämä taida sinnitellä vaan pysyy ihan helpolla aina vaan yhtenä suosikkina ;D

      Poista
  4. Tosi kivoja kakkuja ja maistuu takuulla isoille ja pienille. Tuo masaliisa on hauska sana. En ole törmännyt siihen muualla kuin blogissasi. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! :) Masaliisa on porilaisten juttu ja netistä löysin niin monta nimeä! Laitan ne tähänkin :)
      Mokkaruudut, mokkapalat, suklaapalat, suklaapelti, masaliisa, kahvi- tai suklaaruudut, suklaapiirakka, ruotsinparas, musta makia, halsualainen, suklaahyvä, rakkaudenpala, Tuuloman torttu sekä poikavauva.

      Poista
  5. Siis mikä ilopillerikakku! Tästähän tulee jo hyvälle mielelle pelkästä katselusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö oo ihanan värikäs tuo karkkiversio! Niin pirteä, että! ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi :)