Tarun Taikakakut

tiistai 15. maaliskuuta 2016

Frozen-täytekakku

Hei!
Tein viime viikonloppuna 5-vuotisynttäreitään juhlineelle Eeditille Frozen-täytekakun.
Toiveina oli kakun laktoosittomuus ja gluteenittomuus ja 
tytön haaveena Frozen, muuten sain vapaat kädet. Kakusta tykättiin kovasti! :)
Onnea vielä Eeditille!


Tein kakkuun gluteenittoman (ø26cm) 6 munan sokerikakkupohjan jonka kostutin vaniljamaidolla.
Täytteeksi tein laktoosittomana ihanan raikkaan mansikka-punaherukkatäytteen.
Pursotuksiin meni 4-5dl laktoositonta vispikermaa.
Tilasin Ullan Unelmasta Frozen-kakkukuvan ja sävyyn sopivia koristerakeita.



Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Oi, kuinka hieno kakku jälleen ♥

    VastaaPoista
  2. Hieno. Millä tyllalla teet reunoille tuon valkoisen pursotuksen? Nätin näköinen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa! :) Tein tämän ns. kukkatyllalla. Tälläisellä:
      http://www.ullanunelma.fi/tylla-_kukka_6-terainen_14_mm
      Ja tuossa sivupursotuksessa heilutan ihan pientä liikettä sivuttain edestakasin. Päällä oleva reunapursotus on tehty samalla tyllalla.

      Poista
  3. Vastaukset
    1. On joo ja olen näitä(kin) käyttänyt tosi paljon. Suht sama käyttöohje näissä kuin sokeripaperissakin. Kuvan alle tasainen kermakerros ja kun laskee kuvan kerman päälle, raapalla tms vetelee kuvan kerman pintaan niin ettei alle jäisi isoja ilmakuplia. MUTTA, se ero sokeripaperiin, että tässä kohtaa pidetään tauko (luin vohvelikuvan käyttöohjeista joskus) nyt kuvan annetaan rauhassa kostua ettei se repeä. Reunat nousee kippuralle ja kuva saattaa muutenkin rypistyä, mutta kuvaa ei saa mennä painelemaan tai pitelemään. Itse pursottelen reunat tässä kohtaa. Sitten kokeilen varovasti kipristyneitä reinoja josko niitä uskaltaisi jo painaa kakun pintaa päin. Kun kuva on kostunut se laskeutuu pienellä avustuksella nätisti alas ja sitten voi pursotella päälle reunapursotukset. Silti mulla joskus kuvat saattaa ihan keskeltäkin revetä mutta sormilla painelemalla olen saanut kaikki suht näteiksi.

      Poista

Kiitos kommentistasi :)