Tarun Taikakakut

keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Mansikkaiset vaniljapikkuleivät

Hei!
Nämä pikkuleivät ovat blogissa jo nimellä isoäidin vaniljavannikkeet. Ohje on kopioitu Tiinan Kakkuiloa-blogista. Nyt halusin kokeilla taikinan pursotusta "normaalisti", piparipyssyllä pursottelun sijaan. Pikkuleivät syntyivätkin todella vaivattomasti ja niistä tuli kivan näköisiä. Nämä ovat älyttömän hentoisia ja ihan sulavat suuhun! Ah! ;D


Mansikkaiset vaniljapikkuleivät n.80 kpl
300 g voita 
1 dl sokeria 
1 kananmuna 
5 ½ dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
3 tl vaniljasokeria 

1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi ja lisää kananmuna.
2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vähitellen rasvaseokseen. 
3. Lusikoi taikina pursotinpussiin jossa on haluamasi tylla ja pursottele pikkuleipiä pellille jossa on leivinpaperi. Tasoita tarvittaessa lusikalla pikkuleipien keskustat marmeladia varten.
4. Lusikoi seuraavaksi mansikkamarmeladia pieneen pursotinpussiin tai pakastepussiin ja pursota jokaisen pikkuleivän keskelle marmeladisilmä.
5. Paista pikkuleipiä 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Sain ohjeella 2 pellillistä pikkuleipiä, molemmilla pelleillä oli 42 pikkuleipää.


Terveisin Taru

15 kommenttia:

  1. Tosi kauniita ovat. Mulla on myös tuo piparipyssy, mutta en ole vielä kertaakaan käyttäny, vaikka on jo vuosia ollut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti! :) Mä olen pari kertaa käyttänyt sitä pyssyä, mutta jotenkin se on hankalampi kuin ihan pursotuspussilla pursottelu. Nyt halusin tehdä helposti pikkuleipiä ja nämä syntyikin äkkiä :D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos. Nämä on älyttömän hyviä ja suussa sulavia :)

      Poista
  3. aivan ihanan näköisiä, täytyy kyllä kokeilla tehdä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Kokeile ihmeessä, ovat tosi herkullisia! :)

      Poista
  4. Tosi tasaisen näköisiä olet pikkuleivistä saanut! Kokeilin joskus joitain vastaavia, mutta taikina oli sen verran jämäkkää etten meinannut jaksaa sitä puristaa pursotinpussista ulos.. Kokeilu on jäänytkin siihen yhteen kertaan..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa :) Taikinaa ei kannata pursotuspussiin laittaa paljoa tai ainakin pursotellessa kannattaa pitää tyllan pursottavan käden välissä sopivan vähän taikinaa. Näin puristusvoimaa ei tarvita paljoa. Kokeileppa uudelleen joku kerta :)

      Poista
    2. Haa, kiitos vinkistä!! Kyllä taitaa täytyä kokeilla uudemman kerran.. :)

      Poista
  5. Tosi nättejä ja tasalaatuisia pikkuleipiä! :)

    VastaaPoista
  6. Hei kiitos tuhannesti sun kinkku-aurapiirkan ohjeesta (rukiinen pohja)!! Siitä on tullut ihan mun suosikki suolainen piirakka, viimeksi tänään tein huomisia vieraita varten :) mielettömän maukas ja ruis on tosi kiva makuinen pohjassa! Kiitos paljon sinulle luotto-ohjeestani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja kiitos itsellesi ihanasta kommentista! :) Tuo piirakka on munkin lempparia, siinä on kaikki maut just kohdillaan ;D

      Poista
  7. Upeita ovat �� leviääkö uunissa paljon, kannattaako pursottaa pellille kuinka isoiksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Ei tämä taikina leviä oikeastaan ollenkaan, pikkuleivät vaan tasoittuvat uunin lämmössä. Ohjeessa lukee, että olen pursottanut pellille 42 pikkuleipää.
      Tästä näet samalla ohjeella tehtyjä pikkuleipiä ennen ja jälkeen uunin. Näet samalla hieman tuota miten muuttuvat uunissa:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2014/08/isoaidin-vaniljavannikkeet.html

      Poista

Kiitos kommentistasi :)