Tarun Taikakakut

perjantai 26. helmikuuta 2016

Kinuskijuustokakku vadelmilla (26cm)

Moikka!
Viime viikolla oli mieheni syntymäpäivä ja tälläiseen herkkuun päädyimme pienen pohtimisen jälkeen. Olen kehittänyt tähän reseptin jo kaksi vuotta sitten (täältä ohje), tässä ensimmäisessä kakussa oli kinuskikiille. Tein myöhemmin uudemman kerran kakun vadelmilla (täällä) ja se oli kyllä ihan taivaallinen yhdistelmä! Siispä haluttiin nyt tehdä samanlainen herkku :) Tällä liivatemäärällä kakusta tulee tosi pehmoinen joten en lähtisi kovin helpolla vähentämään niiden määrää. Kakku on tosi iso ja arvioisin sen riittävän noin 25 hengelle, riippuen tietysti syöjien ruokahalusta ja herkkuhampaan kolotuksesta... kakku on nimittäin todella herkullista ja ihanan pehmoista ja vadelmat kruunaavat tämän kinuskisen herkun ;D



Kinuskijuustokakku 26cm

Pohja:
300 g kaurakeksejä tms 
100 g voita

Täyte:
6 dl kermaa
600 g maustamatonta tuorejuustoa
6 dl kinuskikastiketta
12 liivatelehteä
½ dl vettä

Päälle:
vadelmia ja kinuskikastiketta

Murskaa keksit ja lisää siihen sulatettu voi. Painele 26 cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma. Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuuston rakenne rikki ja vatkaa joukkoon kinuskikastike. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet, kaada ohuena nauhana samalla sekoittaen tuorejuusto-kinuskiseokseen. Yhdistä sitten kermavaahto ja tuorejuustoseos. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin neljä tuntia, mutta mieluummin yön yli.

Koristele kakku vadelmilla ja valuttele niiden väleihin kinuskikastiketta maltillisesti.


Terveisin Taru

14 kommenttia:

  1. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla joskus! :) Paljonkohan ohjetta saa pienentää 24cm vuokaan? Täyte näyttää myös niin korkealta että tulvisi hyvin yli omasta vuoasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile vaan Essi,tämä on tosi hyvää :)
      24cm kakku tulis näillä aineksilla:
      Pohja:
      200 g kaurakeksejä
      80 g voita

      Täyte:
      4 dl kermaa
      400 g maustamatonta tuorejuustoa
      4 dl kinuskikastiketta
      9 liivatelehteä
      ½ dl vettä

      Toivottavasti maistuu! :D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiva kuulla Henna! Tämä on niiiin hyvää ;P

      Poista
  3. Näyttää ihanalta!
    Kokeiluun menee myös jossain vaiheessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Kokeile ihmeessä, suosittelen! :D

      Poista
  4. Tämä on kyllä niin houkuttelevan näköinen kakku! Ihmettelen aina noita sun vadelmia... miten saat näyttämään ne noin hyvännäköisiltä? Pakasteesta ne ovat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! Mulla on tällä hetkellä kahta vadelmaa pakasteessa, omia ja luomutilalta ostettuja. Molemmat on ollut ihan yhtä hyviä. Tässä on päällä niitä luomuja. Toiset sulattaa vadelmat talouspaperin päällä jotta ne ei valuttaisi mehuja kakulle sulaessaan, mutta mä oon laittanut jäisenä suoraan kakun päälle vaan. Tuossa ylimmäisessä kuvassa näkyykin, että vadelmat on osittain jäässä vielä. Eli en tee mitään, että ne näyttää noin hyviltä. Ne näyttää ihan itekseen noin ihanilta! ;D

      Poista
    2. Mä testaan :)
      Tänään just katselin kaupassa tuoreita (ulkolaisia kylläkin) vadelmia ja tuli tämä kakku mieleen.... en vielä ostanut :)

      Poista
  5. Vastustamattoman näköistä, nam! :P
    T: Serkusten suklaaunelma blogi

    VastaaPoista
  6. Hei! Mitä kinuskikastiketta käytät? Jotain valmista? Kun niitäkin on niin erilaisia, jotkin ei-niin-hyviä ;) Jos vaikka pojan synttäreille tekis tämmöisen. Vadelmista ei tykkää, niin jos jotain karkkeja tai suklaarouhetta laittaisi päälle koristeeksi..? Vai onko nuo vadelmat juuri se kakun juttu? Onko ilman niitä liian makea? Kaunis kakku joka tapauksessa ja varmasti hyvää:) Jenna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Jenna! Mä käytän Pirkan valmista kastiketta joka on siinä 2 dl tetrassa, eikä siis tuubissa. Vadelmat sopii tähän kakkuun hyvin, mutta alkuperäisessä ohjeessa mulla on ollut tässä kakussa kinuskikastikkeesta tehty kiille. Kokeile sitä! Se antaa kinuskin makua lisää, mutta miinuksena se sotkee jonkun verran kakkulapiota tahmeudellaan. Jos teet kiilteen niin voit tehdä sen puolitoista kertaisena tai ihan yksinkertaisenakin menee, siitä tulee sitten vaan ohuempi. Kiilteen ohje löytyy täältä:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2014/01/kinuskijuustokakku-18cm.html
      Mukavia juhlia teille! :)

      Poista
  7. Taidan kokeilla sitä, kiitos:) Jenna

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)