Tarun Taikakakut

sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Punaherukka-villivadelma-jäätelö

Moikka!
Mieheni ehdotti punaherukka-villivadelma-jäätelöä, kun jääkaapissa nökötti purkki juuri poimittuja kyseisiä marjoja. Marjat päätyivät pakkaseen, mutta en päässyt tästä ihanasta ideasta yli vaan jätskiä oli päästävä tekemään! Ja voi että sentään miten ihanaa tästä jätskistä tulikaan! Kaikkien mielestä tämä oli kaikista tekemistäni jäätelöistä parasta :D Maku oli niin ihanan marjaisa ja raikas! Koristeena olevista marjasoseraidoista ja kokonaisista villivadelmista tulleet sattumat olivat ihanan pirtsakoita yllätyksiä pehmeän jäätelön keskellä. Suosittelen kokeilemaan vaikka ilmat ovatkin jo viilenneet syksyisiksi ;D



Punaherukka-villivadelma-jäätelö
6 dl kuohukermaa
1 prk (397g) kondensoitua maitoa
½ dl glukoosisiirappia
3 dl punaherukkaa
3 dl villivadelmaa
1 tl vaniljaa tai 2 tl vaniljasokeria

Paseeraa ensimmäisenä marjat. 
(eli poista marjoista siemenet ja kuoret) Näin jäätelöstä tulee ihanan tasaista ja pehmeää.

Jos käytät tuoretta marjaa voit suoraan laittaa marjat siivilään ja survoa ne siitä läpi. Pyörittele ja painele marjamassaa siivilässä niin kauan kuin marjoista irtoaa mehua. 
Jos käytät pakastemarjoja, mittaa marjat kattilaan ja keitä ne pehmeiksi. Voit samalla painella niitä jotta niistä irtoaa mehua. Laita sitten siivilä kulhon päälle ja kaada marjasose siivilään. Pyörittele ja painele marjamassaa siivilässä niin kauan kuin mehua irtoaa. Anna jäähtyä.

Mittaa sitten kulhoon kerma, kondensoitu maito ja glukoosisiirappi ja vatkaa vaahdoksi. Lisää lopuksi joukkoon (jäähtynyt) marjasose. Kaada 1½-2 litran vetoiseen astiaan ja pakasta vähintään 8 tunnin ajan.

Jos et halua haaskata yhtään marjoja, voit aivan hyvin jättää paseeraamisen väliin ja lisätä marjat jäätelömassaan sellaisenaan tai vaikka sauvasekoittimella soseutettuna.

Koristelin jäätelön pinnan villivadelmilla ja marjasose-raidoilla. Raidat jäätyivät melko koviksi, mutta pallojen pyörittely onnistui silti hyvin.



Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. No kuulostaakin jo niin minun maun mukaiselta, ai että...Mukavaa alkavaa viikkoa Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Kaisa :) Tämä olis varmaan aivan ihanaa pelkällä punaherukallakin!

      Poista
  2. Oi oi, herkkua tämäkik varmasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan tämä! Kaikki ihastuivat tosi paljon! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊