Tarun Taikakakut

tiistai 29. syyskuuta 2015

Suklaapiirakka (kinderliisa??)

Hei!
Kaikki alkoi leivontakaapin siivouksesta josta löytyi aivan liikaa nonparelleja joiden päiväys oli jo mennyt tai kohta menossa... Tähän piirakkaan meni kolmen erilaisen suklaisen nonparellipurkin loput. Pohjana piirakassa on maailman helpoin ja maukkain piirakkapohja eli kinderpiirakan pohja. Päällä sitten taas masaliisan eli mokkapalojen kuorrute. Mies kysyi, onko tämä nyt sitten kinderliisa?? Tunnettakoon tämä nyt siis kinderliisana ;D

Piirakan kuorrutteeseen laitoin pikakahvijauhetta sen verran (melkein 1 tl), että mausta tuli ihanan mokkainen. Tuo kinderpiirakan pohja on ihanan kostea ja se vaan paranee vanhetessaan. Tässä on siis yhdistettynä kahden suklaapiirakan parhaat osat! Varmaan arvaattekin, että tämä oli tosi ihanaa! ;D


                   Suklaapiirakka eli kinderliisa: (pellillinen)

Pohja:
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja tai glut. vaaleaa jauhoseosta 
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl tummaa kaakaojauhetta 
3 dl kiehuvaa vettä 
300 g sulatettua voita 
4 munaa 

Sekoita sokeri, jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauho keskenään. Kiehuta vesi ja paloittele voi veteen ja anna sen sulaa. Sekoita ja hämmennä puukauhalla kuivien aineiden joukkoon. Lisää puukauhalla sekoittaen vielä munat yksitellen taikinaan. 
Paista 200 asteessa, noin 30-35 min. 

Kuorrutus:
400 g tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
8 reilua rkl voita
                                                  6 rkl kahvia (6 rkl vettä + ½tl pikakahvijauhetta) 
2 tl vaniljasokeria

Sulata kattilassa voi ja kun voi on sulanut, lisää loput aineet. Sekoittele kunnolla ja lämmitä hellalla välillä tarvittaessa ja kaada pohjan päälle. Levitä nopeasti ja laita samantien nonparellit ennen kuin pinta kovettuu. 
Jos et halua kovin makeaa piirakkaa niin voit puolittaa kuorrutteen määrän.


Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Heh, ihan loistonimi :) Varmasti tosi hyvää, kun yhdistää molemmista leivonnaisista ne parhaat elementit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein tätä jo toisenkin kerran ja kyllä toi nimi vaan jäi! Helpompi se on sanoa kuin "kinderpiirakan pohja jossa on masaliisan kuorrute" ;D

      Poista
  2. Nam, on varmasti hyvää! Ja tuo nimi on kyllä huippu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli hyvää ja pysyi hyvänä kauan :) Tein ystävälle tätä rotinoiksi ja hyvin teki kauppansa hänenkin perheessään!

      Poista
  3. Voi nams kun näyttää herkulta! Ihanan kuohkea pohja! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Roosa :D Tuo kinderpiirakan pohja on ihanaa, kuohkeaa ja pehmeää! Ja se säilyy hyvin!

      Poista
  4. Suklaapiirakka on niiiin hyvää kahvileipää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Eikä siihen aina kahvia tarvita ;D

      Poista
  5. Nam, ah ja voih, sinä olet aivan uskomattoman kekseliäs kaikkien herkkujen suhteen :) Milloin näitä ihanuuksia ehtisi kokeilemaan...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Erja! Tulin niin iloiseksi kommentistasi :D Kekseliäisyyttä löytyi tällä kertaa siitä ettei kaapissa ollut mitään... tähän pohjaan laitoin puolet gluteenitonta jauhoseosta ja puolet vehnäjauhoja. Leivinjauhetta oli vain 1 tl niin laitoin lisäksi 2 tl soodaa... aikamoinen viritys oli, mutta maussa ei huomannut mitään eroa tavalliseen pohjaan! ;D Kokeile ihmeessä ainakin kinderpiirakkaa! Se piirakka on ihan hitti! :D

      Poista
  6. Tätä on tullut tehtyä jo monasti...herkullista. Nykyisin teen ohuemman kerrosken kuorrutusta, niin omaankin makuuni menee pieni palanen. Hyvä ohje isompanakin.Kuorrutusta teen naftimmin, mutta senhän määrän voi jokainen tehdä mieltymystensäukaan. Ihana nimi piirakalla. Kinderliisasta minäkin puhun ihan sujuvasti, vaikka en masaliisasta puhukkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että oot tykännyt! Tämä kinderpiirakan pohja onkin kauhean kätevä, kun se on niin helppo! Ja masaliisan kuorrute myös. Nimestä saadaan kiittää miestäni, onkohan tässä luotu ihan uusi leivonnainen vahingossa jos sinäkin jo puhut sujuvasti kinderliisasta ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi :)