Tarun Taikakakut

maanantai 7. syyskuuta 2015

Pätkisjäätelö

Hei!
Halusin kokeilla pätkisjäätelöä jota näin Suklaapossulla täällä. Sen verran muokkasin, että laitoin glukoosisiirappia ja 2 dl enemmän kermaa. Ja kyllä olikin hyvää! Koostumus oli taas erittäin pehmeää ja silkkistä niin kuin viimeksikin. Ihanaa! Pätkis maistuu tässä erittäin voimakkaasti vaikka lisäsin tuota kerman määrää. Noilla raidoilla sai vielä lisättyä pätkiksen makua. Nuo koristeena olevat pätkiksen palat sitten taas häiritsi mua pikkusen, kun suu on jätskistä kylmä niin suklaa ei silloin sula suuhun niin kuin tykkäisin. Muita asia ei häirinnyt ;) Ihanaa jätskiä, teen varmasti vielä uudestaankin.


Pätkisjäätelö:
7 dl kuohukermaa
1 prk (397g) kondensoitua maitoa
½ dl glukoosisiirappia
2 pss Pätkistä (yht.280g) + 1 dl kuohukermaa

Mittaa kulhoon 7 dl kermaa, kondensoitu maito ja glukoosisiirappi ja vatkaa vaahdoksi. Mittaa sitten kattilaan 1 dl kermaa ja pilkotut pätkikset. Säästä halutessasi osa koristeeksi. Lämmittele suklaata ja kermaa ihan pienellä (tai jopa pienimmällä) lämmöllä pikku hiljaa sekoitellen niin kauan, että suklaa on sulanut. (pätkis menee helposti huonoksi joten ole varovainen) Anna seoksen hieman jäähtyä ja sekoita se sitten varovasti vaahdon joukkoon. Kaada 1½-2 litran vetoiseen astiaan. Pakasta vähintään 8 tunnin ajan.
Minä säästin vielä osan sulasta pätkiksestä ja tein sillä raitoja jäätelön päälle.



Terveisin Taru

20 kommenttia:

  1. Ah, miten ihana näköistä jälleen...mukavaa alkanutta viikkoa

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä, oli oikein hyvää ja kunnolla pätkiksen makuista :)

      Poista
  3. Kaikki minttuinen on mieheni herkkua. Tätäkin on varmaan kokeiltava.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin! Siksi tätä pitikin kokeilla ;D Kokeile ihmeessä!

      Poista
  4. Tätä jätskiä varmasti kokeilen!!! Kunhan saan pätkiksiä.. ;) Nyt ei enää tarvi miettiä, että mitä jätskiä sitä tekis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mä mietinkin, että mahdatko innostua tästä, kun oot pätkis-fani! ;D

      Poista
    2. Juu todellakin! :) odotan jo et pääsis kokeileen :)

      Poista
  5. Oi oi, vesi herahti jo kielelle!!

    VastaaPoista
  6. Eikös Pätkis-jäätelöä myydä nykyään kaupassakin? Tämä on varmasti paljon parempaa ja enempi Pätkikseltä maistuvaa :) Suklaa paloina menee minunkin mielestäni vähän hukkaan jätskin seassa, kun maku häviää kylmän keskellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, että me eilen kaupassa miehen kanssa pongattiin pätkisjäätelöpurkki pakastealtaasta! En ollut ennen nähnyt! Me oltiin silti koko kesä jätskilakossa... ehkä siksi ei oltu huomattu pakastealtaitten tarjontaa ;) Tuota kaupan jäätelöä pitäis testata tutkimusmielessä ;D

      Poista
  7. Tätä olen käyny kuolaamassa monta kertaa täällä. :P Aivan superhyvän näköistä. Tästäkö lie johtunu, että viime päivät mulla tehny mieli pätkisherkkuja?! Ajattelin tehdä pätkistäytekakun itselleni myöhemmin syksyllä (ehtiiköhän suunnitelmat muuttua...). Ikinä aiemmin en ole pätkistä käyttänyt leivonnassa. Joten kiitos inspiroimisesta, Taru! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ja kiitos! ;D Pätkis on pikkuisen hankala leivontakaveri, kun se ei tykkää hirveästi sulatuksesta, mutta jos on varovainen eikä käytä korkeita lämpötiloja niin sen kanssa pärjää ;)
      Pakko myös mainostaa kahta pätkis-täytettäni! Toisessa pätkis on sulatettu (parempi!) ja toisessa se on rouheena. Nuo molemmat on aikanaan tehty miehelleni, kun hän niin tykkää pätkiksestä :)
      http://taikakakut.blogspot.fi/2014/09/minttusuklaatayte-patkis-24-26cm.html
      http://taikakakut.blogspot.fi/2014/11/suklaa-unelma-rakkaalle.html

      Poista
  8. Ihanan näköistä. Olen jätskifani, vaikkeivat muut makeat enää oikein maistukkaan..... pitääpä joskus minunkin tehdä tällaista. Jokunen aika sitten kokeilin tehdä laktoosittomana tuota maitoa itse ja ihan hyvin onnistui, vaan se tuli käytettyä muuhun, eikä sitä jätskiin riittänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi! Jos vaan joskus toimeennut niin kokeile ihmeessä tätä. Etkö ollut muutenkin pätkiksen ystävä? Tässä maistui pätkis tosi hyvin ja koostumus oli ihana! :)

      Poista
  9. Tämä on niin hyvää! Varmaan parasta jäätelö ikinä! Luit näimmä ajatukseni, kun laitoin enemmän kermaa ja lisäksi glukoosisiirappia. Mietin sellaista postaukseni jälkeen ja testasinkin sitä toiseen jäätelöön. Niin tulee vähempi makeaa, mutta ihanan pehmoista jäätelöä. Voih, nyt tuli Pätkis-nälkä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hyvää! Tykättiin kaikki tosi paljon ja vanhemmalle tytölle oli ihan pettymys, kun jätski loppui! ;D Kermaa meni ihan siitä syystä paljon, että halusin jätskiä paljon ja minimi kermamäärä mun päässä oli 6dl. Sitten laitoin siihen pätkiksen sulatukseen sen 1dl niin oli "pakko" hukata sitten se jäljelle jäänyt desi vielä massaan ;D Jätskiä tuli tällä määrällä jo aika paljon! Monta kertaa siitä syötiin :) Varmaan meilläkin tehdään tätä vielä! Nam! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊