Tarun Taikakakut

tiistai 15. syyskuuta 2015

Mustikka-vaniljakakku (ø20cm)

Heips!
Tällä kakulla osallistun Nami-hiiren syksyiseen kakkukisaan jonka aiheena on tällä kertaa metsän antimet, alastomat täytekakut eli nakukakut ja kakun edullisuus. Päätin heti lähteä kokeilemaan itselle jotain uutta. Halusin tehdä amerikkalaistyylisen tuhdimman pohjan. Mieleeni tuli metsän antimista mustikka ja puolukka ja kun kerran olen jo aiemmin osallistunut yhteen Nami-hiiren kakkukisaan puolukkakakulla, niin jätin sitten puolukan heti pois laskuista. Ja sitten minulla oli jo valmiiksi niin ihana ohje mustikkakreemiin, että sitähän piti sitten tähän täytteeksi tehdä! Kakusta saa edullisemman käyttämällä vaniljatangon sijasta vaniljasokeria. Mustikkaa kakkuun ei kovin paljon mene ja nämäkin mustikat on itse poimittu Yyterin metsistä (paitsi koristeena olevat pensasmustikat). Kakussa eniten maksaa kreemiin tuleva tuorejuusto, mutta silti mielestäni kakku on melko edullinen. Kakku on myös tosi helppo tehdä!

Tässä nyt siis minun versio tästä annetusta aiheesta! :D


Kakkupohja on tässä kakussa ihanan kostea ja pehmoinen, eikä se vaadi ollenkaan kostutusta. Kakkupohja maistuu miedosti vaniljalta ja se antaa mustikalle tilaa maistua. Täytteenä oleva mustikkakreemi onkin aivan ihanaa! Makeaa ja oikeasti mustikan makuista. Olen pursotellut sitä pari kertaa muffinssien päälle ja se on aina maullaan ihastuttanut syöjiä!




                  Vaniljakakut: 2 x ø20cm 
50 g voita 
3 kananmunaa 
225 g sokeria 
1 vaniljatangon siemenet tai 1 tl vaniljaa myllystä tai 3 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa 
180 g vehnäjauhoja 
1 ½ tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa 

Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljan siemenet vaaleaksi vaahdoksi, tähän menee noin 5-10 minuuttia. Lisää sitten maito sulatettuun voihin. Yhdistä kuivat aineet. Lisää muna-sokeri-vaahtoon ensin puolet voi-maitoseoksesta ja lisää sitten puolet kuivista aineista. Lisää sitten loput voi-maitoseoksesta ja lopuksi loput kuivista aineista, sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kahteen 20cm vuokaan jotka on voideltu ja jauhotettu. (silikonisissa vuoissa riittää voitelu) Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia. Anna kakkujen jäähtyä hetken ennenkuin kumoat ne. 
Kakkujen ohje on muokattu Linda Lomelinon kirjasta.

Mustikka-tuorejuustokreemi:
200 g pehmeää voita 
4 dl tomusokeria 
3 tl vaniljasokeria 
300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljakreemijauhetta 
3-4 rkl soseutettua mustikkaa

Vaahdota pehmeä voi, vaniljasokeri ja tomusokeri keskenään (5-10 min.). Lisää tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe ja vatkaa ne kunnolla joukkoon. Lisää lopuksi sauvasekoittimella soseutettu mustikka ja vatkaa sekin kunnolla joukkoon. 
Tämä ohje on suurennettu versio muffinsseihin kehittelemästäni kuorrutteesta, sen ohje löytyy täältä

Kakun kokoaminen:
Leikkaa molemmat kakkupohjat kahtia ja täytä kaikki välit mustikkakreemillä. Levitä loput mustikkakreemistä kakun päälle ja koristele kakku mustikoilla, pensasmustikoilla ja mustikan varvuilla.
Voit koristella kakun myös pelkillä metsämustikoilla, vaikka laittamalla niitä ison kasan kakun päälle. Kaikki käyttämäni mustikat olivat pakastettuja.



Isäni sai tämän kakun syntymäpäivälahjaksi! Onnea isälle! ♥

Terveisin Taru

20 kommenttia:

  1. Näyttääpäs hyvältä :) Täytteeseen sopisi varmasti myös mascarpone-tuorejuusto, joka on ihanan pehmoista ja kermaista. Pohja vaikuttaa myös mielenkiintoiselta vaihtoehdolta peruskakkupohjalle. Täytyy laittaa korvan taakse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jack! :) Tuo pohja oli tosi hyvä, ihanan pehmoinen ja maukas vaikka oli vain vaniljalla maustettu! Itse tykkään tuosta kreemistä tosi paljon, se on vadelmastakin tehtynä ihanaa! :)

      Poista
  2. Nam.. Mustikka ja vanilja on hyvä yhdistelmä. Kauniin näköinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin ovat! Tämä oli hyvää kakkua! Kiitos Raisa :)

      Poista
  3. Upea kakku! Voin kuvitella että maistuisi minulle, nam! Paljon onnea kisaan!!! Minulta jää nyt väliin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leena! Tää oli hyvää, erilaista ja kivaa vaihtelua perustäytekakkuihin. Kakku on yksinkertainen, mutta mielestäni näyttävä :D Mä mietinkin, että mahdatko tällä kertaa osallistua. Harmi ettet osallistu, mutta ymmärrän kyllä, sulla taitaa olla kädet ihan täynnä ;)

      Poista
  4. Aivan ihana! Ja niin kauniit kuvatkin :) Paljon onnea kisaan! Itse yritän ehtiä osallistumaan taas ensi kerralla :) Ps. Pohjan ohje testattu! Kiitos vinkistä, hyvin toimi! :) Laitan blogiin juttua jossain vaiheessa syksyn aikana, kunhan saan ensin synttärijuttuja pois alta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu ;) Olis kyllä kiva jos osallistujia tulis enemmänkin, mutta ihan ymmärrettävää ettet kerkeä joka paikkaan :) Toi pohja oli ihanaa, niin pehmoista! Kiva, että ohjeesta oli sulle heti iloa! :D Jään odottamaan mielenkiinnolla millaisen kakun sä tästä pohjasta loihdeit ;D

      Poista
  5. Tosi kauniin näköinen kakku!
    Tykkään tosi paljon juuri tästä tyylistä kun täytteet jätetään näkösälle, eikä piiloteta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna! Tälläinen naku-tyyli onkin kiva, sillä tulee näyttäviä kakkua ja pääsee hommissakin helpommalla ;D

      Poista
  6. Kaunis kakku ja niiiin hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna ♥ Mustakin tää oli tosi hyvää!

      Poista
  7. Paljon onnea kisailun voitosta!
    Jaetun sijan kulta kiiltä timantin tavoin!
    Hugs n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊