Tarun Taikakakut

lauantai 16. toukokuuta 2015

Vaniljasaippua

Heips!
Pitkästä aikaa tein saippuaa! Tällä kertaa laitoin massaan häivähdyksen fuksian punaista ja valkoista väriä, kimalletta, vaniljamyllystä aitoa vaniljaa ja vaniljaöljyä. Ihanan tuoksuisia ja hempeitä saippuoita tuli ♥


Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Onpas kaunista. Rakastan vaniljaa.
    Ihanaa viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vanilja tuoksuu tässä ihanasti ja ihan aidoltakin vielä ;)
      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  2. Oi, kauniita saippuoita! Minä tein joitakin vuosia sitten erilaisia saippuoita ja niitä on vieläkin jäljellä. Tuoksut eivät olleet oikein mieluisia.. Mistä tuota vaniljaöljyä saa ja onko se nimenomaan tällaiseen käyttöön tarkoitettua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa :) Saippuan teko on kyllä mukavaa puuhaa! Pitää vaan olla paikkoja joihin sitä hukkaa, koska itse ei kyllä millään saa käytettyä niin paljon kuin tulee tehtyä ;D
      Ostan saippuatarvikkeeni paristakin eri nettikaupasta.
      Toinen niistä on Pienituoksupuoti, tässä suora linkki tuohon vaniljatuoksuöljyyn:
      http://paperiarkki.net/zencart/index.php?main_page=index&cPath=3_34_50
      Toinen kauppa on Lahtisen vahavalimo: http://www.lahtisenvahavalimo.fi/

      Jos tykkäät katsoa niin tässä muita saippua-juttujani:
      http://taikakakut.blogspot.fi/search/label/Saippuat

      Poista
    2. Kävinhän toki kurkkaamassa muitakin saippuoitasi ja ihan rupesi tekemään mieleni taas kokeilla.. :) ilmeisesti teet saippuat valmiista massasta? Minun kokeiluni silloin viitisen vuotta sitten oli saippuamassan valmistus alusta asti itse, mm. oliiviöljystä, lipeästä ja vedestä. Enää en muista mitä muuta niihin tuli.. Värit mitä silloin sai eivät olleet oikein mistään kotoisin.. Täytyisikin kokeilla joskus valmiista massasta, voisi olla astetta helpompaa.. Lahtisen vahavalimo onkin tuttu paikka, mutta kiitos tuosta toisesta vinkistä! :)

      Poista
    3. Minä teen saippuat valmismassasta, se on helppoa ja nopeaakin. Ja turvallista, kun ei tarvi lipeän ym kanssa pelailla. Nykyään onkin valikoimaa väreissä ja tuoksuissa ja mulla onkin kertynyt mukava repertuaari kotiin ;D Tuo valmismassa siis vaan sulatetaan mikrossa tai vesihauteessa, lopuksi lisätään väri ja tuoksu ja kaadetaan muottiin/muotteihin ja annetaan jähmettyä. Todella helppoa! :)

      Poista
  3. Ihanan hempeitä sydänsaippuoita.<3

    Martta

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊