Hei!
Ihania pullia on näkynyt blogeissa ja kovasti on katsellessa alkanut pullattamaan ;) Yksi päivä päätin tehdä sitruunarahkapullia tulevan pääsiäisen innoittamana, mutta ei mulla ollutkaan rahkaa... vaikka pidän usein erilaisia hapanmaitotuotteita jääkaapissa juuri siltä varalta, että jos inspiraatio iskee niin pääsee heti hommiin. No onneksi oli vadelmamarmeladia ja vaniljakreemijauhetta, niistäkin saa aivan ihanan pehmoisia ja herkullisia pullia. Teen ne sitruunarahkapullat vaikka sitten ensi kerralla ;)
½ litran pullataikinaan eli 24-30 pullaan tarvitset:
1 dl Sallisen vaniljakreemijauhetta
3 dl kylmää vettä
150-200g eli noin 1 prk vadelmamarmeladia
Vesi ja vaniljakreemijauhe vatkataan ohjeen mukaan, keskinopeudella n.10 minuuttia. Laita kreemi pursotinpussiin ja jääkaappiin hetkeksi tekeytymään.
Paina kohonneen pullan keskelle jauhoon painetulla lasilla kolo jota voit vielä sormin suurentaa. Voitele pullan reunat kananmunalla.
Pursota kolon reunoille vaniljakreemiä ja keskelle marmeladia.
Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.
Yhtenä toisena päivänä tein kaksi pellillistä voisilmäpullia yllätysvieraille. Voisilmäpullat on nopeimpia pullia tehdä ja mun mielestä ne on myös kaikkein herkullisimpia! Nam! ♥
Terveisin Taru
Tää on tuskallista katsella toisten tekemiä ihania pullia! ;D Pulla on parasta! En ookkaan tehny vielä tuolla sun mallilla, joten täytyy tehdä joku kerta. Nyt mars pakasteelle! ;P
VastaaPoistaKokeile ihmeessä, nämä on ihanan makuisia! :) Mulla on vieläkin kokeilematta se vaniljakreemi-stroisselipulla!
PoistaEEEEIII - mä en kestä enää näitä superherkullisia pullaohjeita!!!! ☻
VastaaPoistaHeh! ;D Kyllä sunkin on pullapäivä pidettävä, ei se muuten helpota! ;D
PoistaPulla on kyllä parasta, varsinkin voisilmäpulla. Meillä tytöt haluavat aina tehdä "silmäpullia"... :) t: Taina
VastaaPoista"Silmäpullia" Hih! ;D Voisilmäpulla on ihan parasta! Kiitos kommentista Taina :)
PoistaOnpas muhevan ja namin näköisiä pullia :)
VastaaPoistaKiitos paljon, olivat kyllä meheviä pullia :)
PoistaVoi nam! Ja nyt olet löytänyt vielä sävysävyyn lautasliinat noiden kakkupapereiden kanssa :p Mä en ala!
VastaaPoistaJoko olet muuten jostain löytänyt näitä kakkupapereita?? Noita ihania polka dots-lautasliinoja on vaikka missä väreissä meidän K-kaupassa! :D
PoistaPöh. En :( Täällä meidän cityssä niitä ei vaan ole...mä olen kolunnut takuulla joka paikan...
PoistaMeillä on pullanleivonta ollut miehen heiniä mutta viimeisen vuoden sisällä on tullut itse sotkettua kädet pullataikinaan useamman kerran.. Jostain syystä en pidä pullan leipomisesta, mutta sitten kun teen niin jotakin muuta kuin peruspullaa.. :) Tällaisia olen joskus tehnyt, ja ovat kyllä niin hyviä!
VastaaPoistaEn mäkään aina ole pullan teosta nauttinut, mutta nykyään tuo on ihan terapeuttistakin. Ja sekin helpottaa hommia, kun yleiskone hoitaa vaivaamisen ;D Mä en tee lähes koskaan peruspullaa ja jos joskus satun tekemään sellaista raesokerilla koristeltua pullaa niin heti niiden väliin lipsahtaa hilloa ja kermavaahtoa ;)
PoistaPulla on parasta! Täytyykin joku kerta ite leipoa, kunhan pakkaseen tulee tilaa ;) tekis mieli kokeilla tätä: http://cebicinkeittio.blogspot.co.uk/2015/02/nutellapulla.html?m=1 mut ehkä mielummin korvapuustimakuna ;)
VastaaPoistaTuo nutella-pulla on ollut oikein hitti jo hetken! Niin hienoja yksilöitä olen nähnyt blogeissa! Moni on myös kehunut tuota nutella-versiota todella maukkaaksi. On noita tähtipullia tehty paljon muillakin täytteillä. Maiju kokeili juuri vähän aikaa sitten vaikka kuinka montaa erilaista versiota:
Poistahttp://pienetherkkusuut.blogspot.fi/2015/02/ihanat-tahtikuvioiset-nyhtopullat-pull.html
http://pienetherkkusuut.blogspot.fi/2015/02/pull-apart-pizzaleipa.html
Ei muuta kuin valitsemaan mikä eniten kiinnostais, ei ihan helppo homma ;D
Nuo voisilmäpullat näyttävät herkullisilta. Mitähän niissä on täytteenä? :)
VastaaPoistaKiitos Jennu Susanna :) Voisilmäpulla tehdään niin, että kun pullat ovat kohonneet ne voidellaan kananmunalla, sitten niihin painetaan pala oikeaa voita. Itse paloittelen jääkaappiin valmiiksi kohoamisen aikana lautaselle 1cmx1cm paloja. Kylmä voipala painetaan pullaan ihan pohjaan asti ja päälle laitetaan 1 tl sokeria. Sokerin joukkoon voi lisätä vaniljasokeriakin jos haluaa.
PoistaKiitos suuresti tiedosta! Näitä on ihan pakko kokeilla lähipäivinä :)
Poista