Tarun Taikakakut

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Sitruunajuustokakku (20cm)

Hei!
Tämä juustokakku on jo aikoja sitten tehty, mutta päivittäminen on jäänyt reseptin miettimisen takia. Käytin kakkuun nimittäin sitruunatuorejuustoa JA sitruunan kuoren JA sitruunan mehun... voin kertoa, että aikas muikee kakku tuli! ;D Sain sokerilla tasoitettua happamuutta, mutta sitruuna maistui todella todella paljon. Vieraiden palaute oli ystävällistä, eli kakku ei ollut liian hapan, vaan voimakkaasti sitruunan makuinen ;D Mieheni myös tykkäsi kakusta. Itse kun olen hieman makeamman ystävä niin irvistelin kyllä pokkana menemään, kun söin kakkua :D 

Julkaisen kakusta nyt kuvat, mutta resepti vaatii hiomista. Laittelen sen sitten, kun uudestaan innostun kokeilemaan tätä. Käytin tämänkin kakun pohjaan LU Bastogne-keksejä ja ne sopivat sitruunan kanssa todella hyvin! Nämä kuvat olkoon teille vaikka inspiraationa tulevan pääsiäisen leivontaan :)

16.3.2015 ohje lisätty!

Kakussa on kermapursotukset ja koristeeksi laitoin vielä keltaista sokeria ja keltaisia sokerimassakukkasia. Kivan keväinen kakku tuli :)


Lisäys 16.3.2015
Useamman kannustavan kommentin jälkeen päätin julkaista ohjeen tähän kakkuun :)
Varoituksena mainittakoon, että kakku on todella sitruunainen! 
Tämä ohje on siis kaikille sitruunan tosiystäville tarkoitettu ;)
(Sitruunatuorejuuston voi halutessaan vaihtaa maustamattomaan tuorejuustoon)

Tosi sitruunainen
sitruunajuustokakku 20cm

Pohja:
130 g (½ pkt) LU bastogne keksejä
50 g voita

Täyte:
2 dl vispikermaa 
400 g sitruunatuorejuustoa 
noin 1½ dl sokeria (laitoin 1,75dl)
1 tl vaniljasokeria 
1 sitruunan mehu 
1 sitruunan raastettu kuori
3 liivatelehteä 

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 20cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu tuorejuusto ja sitruunan kuori. Kiehauta sitruunan mehu ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.



Terveisin Taru

28 kommenttia:

  1. Oi että onkin kaunis keväinen kakku. Ja maistuu varmasti, nam..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kirsti! Vähän oli muikee mun makuun, mutta muut kyllä tykkäs ;)

      Poista
  2. Kauniisti koristeltu, sopis hyvin pääsiäiselle, joten sitä hiottua reseptiä odotellessa!☺☺☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija :D Tää oli melkolailla pääsiäseen sopivan näköinen ja makuinenkin. Täytyy hioa se resepti sopivan sitruunaiseksi ;)

      Poista
  3. Voi miten kaunis, keväinen kakku!! Itse tykkään voimakkaan sitruunaisista leivonnaisista, joten tämä voisi olla ihan mun juttu! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanne :D Voi vitsi! Tässä se nähdään, makuja on monia! Tässä jo harkitsen ohjeen julkaisemista, kun niin moni tuntuu olevan siitä kiinnostunut! :)

      Poista
  4. Aivan ihanan keväisen raikkaan näköinen ja kuuloinen! Voiko sitruunaa olla liikaa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Erja! :D Nämä on näitä makuasioita ;) Tämä kakku oli kyllä tosi sitruunainen ja itse kaipasin siihen pehmeyttä, mutta alan tässä pikkuhiljaa uskomaan, että jonkun muun mielestä tämä voi olla jopa tosi hyvää ;D

      Poista
  5. Todella kaunis kakku! Mä tykkään just sellaisesta tosi sitruunaisesta. Leivonkin sitten vaan ihan itselleni, kun haluan kunnon sitruunapommin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Minna :) Sitruuna onkin ihanan raikas hedelmä leivonnassa! Välillä on suklaakausia, kun on tehtävä suklaasta kaikkea ällömakeaa ja välillä haluaa raikkautta, niin tulee tehtyä leivonnaisia hedelmistä. Jos olet sitruunaisen ystävä, kokeileppa ihmeessä näitä:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2013/11/sitruunabrowniet-makeankirpealla.html
      Ovat nimittäin tosi sitruunaisia ja ensin sitä makua oikein pelästyi, mutta sitten näihin iski himo! ;D

      Poista
  6. Tästä kakusta tuli mielle, että tätä on tehtävä heti. Ihanan näköstä kakkua ja olis taattusti tuollaisenaan minun makuuni. Eihän sitruunaisessa kakussa voi olla liikaa sitruunan makua... eikös sulle tulekkin pian hillitön himo tehä uudemman kerran kakkua ja jakaa sitten meille se hiottu ohje TAI jaa tuon kakun ohje ja jokainenhan sitä omalla vastuullaan kokeilisi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi Mimmi, kiitos :) Kyllä tässä jo tulee himo tehdä uusi kakku, kun kaikki jättävät niin kannustavia kommentteja! Tekisi mieleni jo julkaista tämän "supersitruunakakun" ohjekin ;D Voisihan siinä reseptin ohessa varoitella ettei kakkua suositella makean ystäville, vaan tosi-sitruunanystäville! ;)

      Poista
    2. Iso kiitos ohjeesta... taidanpa heti kokeilla jonkinlaisena versiona. Kokeilin tänään tehä noita keksejä/pikkuleipiä ite ja tulikin hyviä. Tiedä sitten "raskinko" käyttää kakun pohjaan niitä.

      Poista
    3. Ole hyvä! Varmasti nuo keksit ovat ihania itse tehtyinä!

      Poista
  7. No tämä kakku tosiaan kävisi hyvin pääsiäiseen makumaailmansa ja koristelunsa puolesta. Kuulostaa juuri minulle mieleiseltä kakulta, sitruunanrakastaja kun olen. Tuskinpa minulle ainakaan olisi liian sitruunainen, pidän sellaisista kirpeänmakeista sitruunaleivonnaisista, joissa sitruuna saa maistua hyvinkin voimakkaasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku oli kyllä jo ulkonäkönsäkin puolesta melko pirtsakka niin kuin sitten oli tuo makukin melko pirtsakka ;D Ja kylläpä teitä sitruunanystäviä löytyikin mukavasti :)
      Sullekin suosittelen kokeiluun tätä ihanan makean-kirpeää sitruunabrownieta:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2013/11/sitruunabrowniet-makeankirpealla.html

      Poista
  8. Kiitos Taru ihanasta kommentista, jonka olit jättänyt blogiini❤ Käyn täällä kurkkimassa usein luomuksiasi vesi kielellä😊

    VastaaPoista
  9. Tosi kaunis keväinen kakku. Sitruuna on kyllä hyvää hyydykekakuissa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Raisa :) Sitruuna on ihanan raikas kyllä! Kunpa vielä saisin kehiteltyä sellaisen sopivan version ;)

      Poista
  10. Kaunis kakku jälleen kerran <3 Kerta kerran jälkeen näitä saa ihastella... :) Julkaise vaan se ohje ja juuri noiden varoitusten kera... Meitä sitruunan ystäviäkin on ;) Niin ja kehittelet sitten rauhassa sellaisen miedomman version...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Maiju ♥ Joo, mä päätin julkaista ohjeen, laitan vaan siihen sitten varoitukset mukaan ;D Uusi resepti on kyllä tehtävä! Haluan itsekin päästä nauttimaan sitruunaisesta juustokakusta, kun tuosta en niin tykännyt... ;)

      Poista
  11. Mikä kevätkakku! Ihanan kuuloinen ja ihanan näköinen!

    VastaaPoista
  12. On kyllä todella kaunis kakku, keväinen! Miten olisi Fazerin Lemon valkoinen leivontasuklaata...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi ♥ Tuota suklaata en olekaan koskaan ostanut! Pitääpä laittaa ideaa korvan taakse :)

      Poista
  13. Ai että kun on jo pirtsakka ulkonäöltään, saati varmana sitten maultaan! :D Itse tykkään kyllä sitruunasta, tietyissä rajoissa.. mutta kyllähän tätä voisi ehkä kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tietyissä rajoissa mäkin tykkään sitruunasta, mutta tämä oli jo aikas muikee tapaus ;D Jos odottelet sitä seuraavaa versiota niin ei käy köpelösti. Meillä sai mies yksin syödä tämän kakun loput.... ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊