Tarun Taikakakut

perjantai 13. maaliskuuta 2015

Nopeat juustosarvet

Moi!

Kokeilin tälläisiä helppoja juustosarvia joiden ohjeen löysin Peggyn Pieni punainen keittiö-blogista täältä. Näistä tuli varsin kotikutoisen näköisiä... mulla näissä ruskistui tuo takinassa oleva juusto eikä niinkään tuo pinta ;D Voitte käydä Peggyltä katsomassa kuinka kauniita hänen tekemänsä ovat. Nämä olivat todella nopeita tehdä ja tuoreina herkullisia! Harjoitukset näiden osalta vielä siis jatkukoon ;D


Kuvalliset ohjeet löytyy Peggyltä täältä.

Nopeat juustosarvet 16 kpl
60 g voita
2 dl ranskankermaa/kermaviiliä (mitä jääkaapista löytyy)
3 ½ dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta 
½ tl suolaa 
2 dl juustoraastetta 

Täytteeksi 1 tl tuorejuustoa / yksi juustosarvi (jos kaapista löytyy). 
Voitele vedellä (koristele siemenillä). 

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Sekoita kuivat-aineet keskenään (ei juustoraastetta) ja sulata voi. Sekoita kuivat-aineet ranskankermaan, lisää voisula ja viimeisenä juustoraaste. Sekoita, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vaivata. Puolita taikina kahteen osaan. Jauhota leivinpaperi, kauli taikinasta pyöreä ympyrä, jaa taikina kahdeksaan osaan, täytä ja rullaa sarviksi. Voitele vedellä ja ripottele siemeniä päälle. Paista uunipellillä noin 10-12 minuuttia, kunnes juustosarvet saavat kauniin sävyn.


Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Juustosarvet on kyllä hyviä ja helppoja leipomuksia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä oli kyllä sairaan nopeita tehdä! Ja ensi kerralla olen ainakin pikkuisen viisaampi miten nuo kannattaa tehdä. Isompia nyt ainakin! ;)

      Poista
  2. Kestosuosikkeja. Käytän kans samaista ohjetta....samanlainen ohjeon aikoinaan julkaistu Valion sivuilla nimenomaan kermaviiliversiona....siis vuosikymmeniä sitten. Vuosien saatossa olen jauhomäärän suurentanut 4 dl...Voitelen vanhaan tapaan kananmunalla ihan värin takia. Teen aina vaan 12 kpl tuosta annoksesta. Suurimmillaan teen 10 kertaisena tuon pienen annoksen ja siitäkin huolimatta pakastimesta ovat aina loppu.
    http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2007/08/juustosarvet
    http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2014/06/juustosarvet-1
    Tuorejuustojen yms lisäksi yhteen aikaan tuli aina laitettua juustoraastetta mihin on sekaan laitettu sitomaan raakaa munaa täytteeksi. mehevää... tänään leivoskelin minäkin sarvia....laitan joskus blogiiin nekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva, kun linkitit omasi tänne, oli sulla komian näköisiä sarvia! :) Mäkin kyllä ens kerralla voitelen munalla, oli paljon paremman näköisiä. Nämä jäi jotenkin valjun värisiksi. Muutenkin on kyllä petrattavaa tuossa ulkonäössä ;D Isompana ovat varmaan helpompi tehdäkin. Huomasin, että aika iso ympyrä kannatti kaulita niin rullalle kääriminen oli helpompaa. Näitä täytyy nyt vielä harjoitella :)

      Poista
  3. Hyvältähän nuo näyttävät :) Sarvien muotoilu ei ole niin helppoa kuin äkkiseltään voisi luulla. Minäkin kokeilin tehdä viime vuonna pitkästä aikaa voisarvia ja ihan hirveän näköisiähän niistä tuli, kun viimeksi olin tehnyt niitä ylä-asteen kotitaloustunnilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nuo nyt sarviksi tunnistaa... pilkullisiksi sarviksi! Hah ;D Niin kuin kaikessa, harjoitus tekee mestarin. Ensi kerralla olen taas hiukan viisaampi :)

      Poista
  4. Varsin kauniita juustosarvia ovat! Minulla taisi olla niin tummia yksilöitä, ettei pilkut näkynyt ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peggy :) Todella kauniita sun sarvet olivat ja juuri ihanan värisiäkin! Mä kyllä otan uusinnan näiden kanssa niin varmasti ulkonäkin siitä sitten paranee kun aikansa harjoittelee ;D
      Kiitos vielä ohjeesta! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊