Tarun Taikakakut

maanantai 2. helmikuuta 2015

Punaherukka-valkosuklaajuustokakku (26cm)

Moi!
Tässä viimeinen päivitys tyttäreni syntymäpäiväjuhlista. Olin jo syksystä asti suunnitellut tätä kakkua. Resepti pohjautuu aiemmin tekemääni mansikkajuustokakkuun joka on tosi hyvää. Sisällä oleva kakku on suosittu valkosuklaajuustokakkuni. Tämä punaherukan ja valkosuklaan yhdistelmä oli tosi hyvä! Valkosuklaa tasoitti punaherukan kirpeyttä ihanasti. Joskus täytettä on todella vaikea maistella koska sen maku hieman muuttuu hyytyessä. Kun kakkua söin, olisin laittanut sokeria lisää pari ruokalusikallista. Usean vieraan mielestä kakussa oli juuri oikea määrä sokeria ja joku olisi laittanut sitä lisää. Nämä ovat näitä vaikeita makuasioita ;D Laitoin ohjeeseen sokerin määrän niinkuin sitä kakussa oli.




Punaherukka-valkosuklaajuustokakku 26cm

Keksipohja 26cm
300 g kaurakeksejä
120 g voita

Valkosuklaatäyte 20cm
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
80 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunanmehua


Punaherukkatäyte 26cm
4 dl kermaa
1 prk (200g) Valion vaniljarahkaa
2oo g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl (4-5 dl marjaa) paseerattua punaherukkasosetta 
1 dl + 2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
8 liivatelehteä
reilu ½ dl vettä

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 26cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.

Valmista valkosuklaatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja vatkaa kerma. Sulata suklaa mikrossa sekoittaen 20 sekunnin välein (valkosuklaa palaa tosi helposti ja on sen jälkeen käyttökelvotonta) Anna suklaan jäähtyä muutamia minuutteja ja sekoita sitten joukkoon tuorejuusto. Sekoita kermavaahto ja suklaa-tuorejuustoseos yhteen. Kiehauta sitruunanmehu ja sulata liivatteet siihen. Lisää se ohuena nauhana täytteeseen. Laita 20cm vuoka keksipohjan keskelle ja kaada täyte sinne (muista kalvot tai öljyä ja tomusokeroi vuoan reuna!). Anna hyytyä ainakin pari tuntia ennen toisen täytteen tekemistä.
Itse lisäsin valkosuklaakakun päälle vielä vadelmia.


Valmista punaherukkatäyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta noin 4-5 dl punaherukkaa sauvasekoittimella ja paseeraa sose tiheän siivilän läpi. Tästä saat noin 3 dl siemenetöntä sileää punaherukkasosetta. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu tuorejuusto, vaniljarahka ja punaherukkasose. Maistele sokerin määrä itsellesi sopivaksi! Kiehauta vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte varovasti vuokaan ettei vadelmat pääse liikkumaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

Voit tehdä myös punaherukkakakun erikseen!
Käytä silloin 24cm irtopohjavuokaa ja laita keksipohjaan 200g kaurakeksejä ja 80g voita ja punaherukkatäyte.


Kesällä jo säästin kokonaisia punaherukan terttuja juuri tätä kakkua varten. Joskus leivontaideoitaan joutuu jemmaamaan pitkään ennenkuin niitä pääsee toteuttamaan ;D Koristeena vielä vadelmia, ruusunlehtiä ja valkosuklaahippuja.


Tässä kuvia kaikista herkuista joita oli tarjolla.
Suolaiset tarjottavat löytyvät täältä.
Bambi-täytekakku löytyy täältä.
Porkkana cake popsit löytyy täältä.
Appelsiini-piparit löytyy täältä.
Marengit löytyy täältä.

Terveisin Taru

24 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä hyvältä. Oliskohan mulla punaherukoita pakastimessa... :) On hienot tarjottavat olleet synttärikemuilla, vaikka mitä herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tita! Punaherukoista saa kyllä ihania leivonnaisia! Toivottavasti löysit niitä :)

      Poista
  2. Namskis, sanon mitä! Kuulostaa ihan superherkulta ♥

    VastaaPoista
  3. Kakku, jonka sisällä on toinen kakku, nerokasta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekkin ;D Ja niin ihanasti sopivat maut vielä yhteenkin, oli kyllä hyvää!

      Poista
  4. On taas niin nätti koristelu tässäkin ♥ Ja ihana makuyhdistelmä. Tuo on ihan totta, että täytteen sokerin ja muidenkin makujen määrää on joskus vaikea arvioida tekovaiheessa. Itse teen yleensä runsaan makuisen, sillä hyytyessään täyte hieman menettää makuaan. Joskus sitten onkin tullut laitettua liikaakin sokeria, kun on ottanut varman päälle ;)

    Tosi hyvän näköiset tarjoilut oli muutenkin! En ole ehtinyt nyt vähään aikaan käymään täällä, mutta plarasin samantein kaikki lähiaikoina tulleet ohjeet läpi ja oli kyllä tosi maukkaan näköisä herkkuja. Nuo suolaiset oli kivasti erilaista purtavaa. Ja ne popsit, enpä ole aiemmin törmännyt porkkanaversioihin, mutta ilmeisesti nekin oli jo keksitty. On varmaan täys mahdottomuus keksiä leivonnassa enää mitään täysin uutta. Mutta onneksi itselleen uutta keksii vielä vaikka kuinka :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Itse tykkäsin tosi paljon näistä yhdessä. Makuyhdistelmästä puheen ollen, pitäisi kokeilla sitä sinun punaherukka-valkosuklaa-yhdistelmääsi ;)

      Joskus sitä luulee keksineensä jotain uutta, mutta pieni googlettelu yleensä palauttaa maan pinnalle ;D Olin noista porkkana popseistakin ihan innoissani! Kaikkea on kiva kokeilla ja nyt viikonloppuna tein ihan onnistuneen popsi-kokeilun taas. Siitä lisää myöhemmin ;) Ja noista kokeiluista vielä. On ihanaa tehdä läheisilleen herkkuja, kun heillä ei kuitenkaan ole ihan niin laajaa käsitystä kaiken maailman jutuista, kuin mitä minulla. Heille ainakin lähes kaikki on uutta :)

      Poista
  5. Oi miten kaunis kakku taas, ja hyvä yhdistelmä, totesin saman viime kesänä. Ja minäkin pakastin punaisia, mustia ja valkoisia viinimarjoja ja kun käytin niitä juuri moussekakun leivonnassa huomasin kuinka napakkana ne pysyvät ja kauniina monta päivääkin. Tulin myös blogiisi etsimään herkullista ja suolaista tarjottavaa ja löysinkin täältä hyvän ohjeen , pienet Leipäset kylmäsavulohitäytteellä. Ne löytyvät huomenna syntymäpäivä pöydästä kun ystäväni tulevat kakkukahveille juhlistamaan minua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Irma :) Minäkin huomasin, että marjat pysyivät hyvinä monta päivää! Ensi kesänä pitää muistaa ottaa niitä terttuina taas pakkaseen. Ovat niin kauniita ja helppoja koristeita! Hienoa, että löysit jotain kokeiltavaa ja hyvää syntymäpäivää! :D

      Poista
    2. Savukalatäyte olikin ihan succee juhlapöydässäni joten kirjoittelen sen myös omaan blogiini joku päivä. Toki mainitsen mistä sen löysin. Kiitos tulin oikeaan paikkaan etsimään tätä ohjetta.

      Poista
    3. Tosi hieno juttu! Täyte onkin aivan ihanaa :)

      Poista
  6. Oi nam, ihana kakku! Valkosuklaa ja punaherukka on kyllä hyvä yhdistelmä. Kyllä synttärivieraiden taas kelpasi tulla teille herkkupöytään :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Raili :D Yhdistelmä oli kyllä hyvä ja vaikka kakussa oli askartelemista niin se oli kyllä sen arvoinen :)

      Poista
  7. Ihana idea, tämä kokeiluun ystävänpäivänä. Voisi toimia varmaan kivasti myös puolukan kanssa. Punaherkoitakin kyllä löytyisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :D Varmasti toimisi hienosti puolukan kanssa! Kokeilemisen arvoinen sekin vaihtoehto :) Kokeile ihmeessä tätä, oli nimittäin tosi hyvää. Jos ei jaksa kikkailla tuota kakkua tuonne sisälle niin aina voi laittaa täytteet raitoina päällekkäin :)

      Poista
  8. Todella kaunis juustokakku taas kerran! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kakkumonsteri! Oli myös mahdottoman herkullista ;)

      Poista
  9. Tein tällä ohjeella kakun pienen tyttömme ristiäisiin. kylläpäs olikin herkullista! :) laitan sulle linkin mistä tuo kakku löytyy
    http://paivansademenninkainen.blogspot.fi/2015/05/onnellisesti-ohi.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla Nanni! Kakkusi näytti tosi hyvältä! Alkoi heti tekemään tätä mieli... Tämä oli sairaan hyvää! :D

      Poista
  10. Oletko kokeillut tähän maidotonta valkosuklaata, esim. iChoch-valkosuklaata? Haluaisin tehdä laktoosittoman version ja mietin uskaltaisinko kokeilla vegaanista valkosuklaata vai korvaisnko suklaan jollain muulla. Mitä suosittelisit vaihtoehdoksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut, mutta muistaisin jossain nähneeni sellaisen kakun jossa tuota käytettiin. Olen koittanut sitä nyt etsiskellä googlen avulla, mutta en löydä sitä millään... Luulisin kuitenkin että voit suoraan korvata tavallisen valkosuklaan tuolla vegaanisella valkosuklaalla. Kun miettii esimerkiksi sitä että suklaa jähmettää tässä kakussa osittain tuota massaa niin senhän tekee kaakaovoi, ei siihen maito liity mitenkään. Niin silloinhan maito on tuossa turha ja koska iChoc-suklaa sisältää kaakaovoita niin luulisi sen sopivan mainiosti tuohon! Kopsasin tähän vielä iChoc-valkosuklaan ainesosaluettelon josta näkee että kaakaovoita on hyvin:
      Raakaruokosokeri*, kaakaovoi*, riisijuomajauhe* 18%, tiikeripähkinäjauhe*, Bourbon-vaniljajauhe*. *luomutuotantoa. Kaakaopitoisuus väh. 40%.
      http://kauppa.ruohonjuuri.fi/valkosuklaa-vegaaninen/VIVANI-4044889002720/dp
      Toivottavasti kakkusi onnistuu Janet! :)

      Poista
  11. Kiitos ohjeesta. Mitä kermaa olet käyttänyt kuohu- vai vispikermaa? Kävisikö Flora Vispi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä käytän aina Pirkan laktoositonta vispikermaa, mutta uskon että Flora vispi käy myös 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊