Tarun Taikakakut

tiistai 17. helmikuuta 2015

Mehevä suklaakakku mansikka-mascarpone-täytteellä

Moi!
Veljen pojalle meni helmikuun alussa tälläinen Marttyyri-täytekakku. Poika on kova Martti-fani ja Martin hahmo Marttyyri on ihan kaikista kovin tyyppi :D Kakussa oli Suklaapossun mehevä suklaakakkupohja ja täytteeksi tuli mansikka-mascarponetäyte 1½ kertaisena. Mansikat ovat espanjalaisia. Pursotuksissa käytin kaakao-tuorejuustokreemiä. Kuva on sokeripaperikuva ja se on tilattu Ullan Unelmasta, sitä ei saa valmiina vaan lähetimme oman kuvan sinne. Tähdet ja kolmosen tein sokerimassasta.




Ohje on Suklaapossun ja hänen blogistaan kopioitu.

Tuplasin alkuperäisen ohjeen jotta sain siitä 22x32cm kokoisen kakun.


Mielettömän mehevä suklaakakkupohja
22x32 cm vuokaan


Aineet: 
250 g voita
100 g tummaa suklaata sulatettuna 
2 dl rypsiöljyä
4 dl vettä 
3 dl ranskankermaa (tai piimää) 
6 munaa 
3 dl sokeria 
3 dl fariinisokeria 
9½ dl vehnäjauhoja 
2 dl tummaa kaakaojauhetta 
3 tl leivinjauhetta 
2 tl soodaa 
1 tl suolaa 
2 rkl vaniljasokeria 

Ohje: 
Sulata voi ja suklaa mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun n. 20-22 cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, ettei pinta pala. Anna jäähtyä. 

Suklaapossun vinkit: 
* Uunit ovat tehoiltaan kovin erilaisia, joten koita kakun kypsyys tikulla jo ennen ajan täyttymistä. Kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu raakaa taikinaa. 
* Olen tehnyt kakkua 20 cm irtopohjavuoassa, jossa on n. 5 cm reunat. Taikina on paistuessaan meinannut vyöryä reunojen yli, joten se kannattaa paistaa vuoassa jossa on korkeammat reunat tai sitten hitusen isommassa (22 cm) vuoassa. 
* Kakun pinta on uunista otettaessa hieman kupruinen, mutta sen voi tasoitella veitsen avulla.



Kaakao-tuorejuustokreemi 22x32cm kakkuun:
120 g pehmeää voita
300 g tomusokeria
45 g kaakaojauhetta
300 g tuorejuustoa

Ota voi ajoissa jääkaapista. Sekoita/vatkaa pehmeä voi ja tomusokeri ja kaakaojauhe tasaiseksi. Lisää kylmä tuorejuusto kerralla ja vatkaa sähkövatkaimella n. 5 minuuttia kunnes kuorrutus on pehmeää ja kuohkeaa. Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja koristele.

Ohje alunperin Wicked Sweet Kitchen:istä täältä.



Mukaan meni kakkuun sopivat suklaa-cake popsit. Ohje löytyy täältä.




Terveisin Taru

18 kommenttia:

  1. Varmasti oli mieleinen kakku pikkumiehelle ja cake popsit jatkavat hauskasti samaa koristeluteemaa :). Maistuisi pala kakusta itsellekin taatusti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä poika tykkäsi ja kun päällä komeili vielä oma lempparihahmo! :) Herkullista kakku oli!

      Poista
  2. Vau, mikä taideteos:) Kyllä maistuisi palanen tai kaksi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :D Tämä Suklaapossun pohja on ihanan pehmoista ja tosi hyvää. Mansikka sopii siihen hyvin :)

      Poista
  3. Komea kakku! Tuota suklaapohjaa syö jo ihan sellaisenaan, mutta kun väliin lisää noin herkullista täytettä, niin voi nams :)
    Ps. Missä Porin K-supparissa on sitä Menu vuokasprayta myynnissä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi :) Joo mä tein vielä tuosta pohjasta meille jälkkäreitäkin trifle-henkisesti, on se vaan niin hyvää ja mehevää :) Mä olen ostanut tuota sprayta ihan meidän kylän pienestä K-kaupasta, mutta mun mielestä sitä saa melkein mistä marketista vaan! Luulisi ainakin siinä K-Supermarket Cityssä olevan jossa säkin käyt :)

      Poista
    2. Hyvä, käyn tarkistamassa hyllyt :) Meidän K-kapoissa ei kummassakaan myydä Menua. Nakkilan K-kaupasta olen hamstrannut 1l laktoositonta Menu vispikermaa :)

      Poista
  4. Iso kiitos AIVAN MAHTAVASTA kakusta ja cake popseista;)
    -Eino ja muut

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mahtavaa! ;D Olkaa hyvät, ilo oli minun puolellani ♥

      Poista
  5. Onpas ihanan näkönen kakku. Laitoin ohjeen itelleni suosikkeihin, jos joskus tällaista ohjetta tarttee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, herkullista kyllä on! Olen tätä nyt pari kertaa tehnyt ja kovin on kaikki tykännyt :)

      Poista
  6. Teitkö pohjan siis tuon kokoiseen vuokaan, vai uunipellillä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein pohjan tuon kokoiseen säädettävään kakkuvuokaan:
      http://www.ullanunelma.fi/reunavuoka_saadettava_nelio
      Vuokaa käytetään uunipellin päällä.

      Poista
    2. Kiitos nopeasta vastauksesta, kävinkin ostamassa tänään tuollaisen reunavuoan! :) Monellekko hengelle tuon kokoinen kakku suurinpiirtein riittää..? :) Meille on tulossa juhliin noin 50 vierasta, toki muutakin tarjottavaa..

      Poista
    3. Tuo reunavuoka on tosi kätevä jos tekee isoja kakkuja! Jos joutuisi paistamaan uunipellillisiä eli kääretorttupohjia niin joutuisi aika monta pohjaa paistamaan... tällä vuoalla homma hoituu kerralla :) Mä olen yleensä luvannut, että tämän kokoisella kakulla herkuttelee 40 henkeä, mutta tämä kakku on sen verran tuhtia, että voihan tuolla herkutella 50 henkeäkin. Jospa tekisit kakusta hieman isomman eli säätäisit vuoan isommaksi, mutta ainesmäärät pitäisit samana? Kakusta tulisi matalampi, mutta ei se vaikuta mihinkään. Tuo kakku oli aika korkea. Näyttäisi tuossa pohjassa olevan aika paksut kerrokset niin matalampana saisit sen silti hyvin leikattua. Jos vaikka parilla sentillä suurentaisi, tekisit vaikka 24x34cm kokoisen pohjan?

      Poista
    4. Teen niin, kiitos vinkeistä!! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi :)