Tarun Taikakakut

sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Suklaakakkutikkarit / Suklaa Cake pops

Heips!
Veljen pojan synttäreille tein täytekakun lisäksi tälläisiä suklaakakkutikkareita. Tein tikkarit sydämen surujen kakusta ja olin iloisesti yllättynyt, että tuorejuuston ja suklaan lisäksi kakut oikeasti maistuivat sydämen surujen kakulta! Maun tunnisti hyvin! Hyviä ja kosteita kakkutikkareita olivat ja lapsethan näistä tykkää tosi paljon :)


Sydämen surujen kakkutikkarit / suklaakakkutikkarit:

Paista ensin sydämen surujen kakku:
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa 
1 tl suolaa 
1 tl vaniljasokeria 
150 g voita tai margariinia 
250 g maitorahkaa 
1/2 dl maitoa 
2 munaa 

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään isossa kulhossa tai yleiskoneen kulhossa. Joukkoon rikotaan munat, kaadetaan maito, sulatettu rasva ja rahka. Sekoitetaan yhteen vahvalla puukauhalla tai yleiskoneen taikinakoukulla. Taikina on todella vahvaa. Paistetaan voidellussa ja jauhotetussa 2 litraisessa kahvikakkuvuoassa, 180-200 asteessa noin 50-60 minuuttia.

30 kakkutikkariin tarvitset:
puolikkaan sydämen surujen kakun
100-150 g tuorejuustoa
tikkaritikkuja

Kuorrutukseen:
100 g tummaa suklaata
100 g maitosuklaata

Poista (eli syö ;D) kakun pohjasta kovat kohdat joita siihen tulee paistettaessa. Murenna kakku kulhoon ja sekoita siihen kunnolla tuorejuusto. Pyörittele massasta lihapullan kokoisia palloja ja laita ne jääkaappiin kovettumaan noin tunniksi.

Laita sitten suklaat vesihauteeseen sulamaan. Heti kun suklaaseen tulee sulanut kohta, ala dippaamaan tikkuja suklaaseen ja paina ne palloihin. Kun pallero on kylmä, tikussa oleva suklaa jähmettyy aika nopeasti, mutta voit halutessasi laittaa tikutetut pallot jääkaappiin odottamaan suklaiden sulamista. Ja kun suklaat on sulaneet voit alkaa dippailemaan palloja siinä. Koristele heti ja anna sitten pallojen kovettua jääkaapissa.

Popsit voi hyvin tehdä edellisenä päivänä tarjoamisesta. Kuorrute suojaa sisustaa kuivumiselta. Popsit voi myös hyvin pakastaa kuorrutettuina ja koristeltuina.

Muita cake- ja cookie popseja ja kuvalliset ohjeet löydät täältä



Terveisin Taru

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi 😊