Tarun Taikakakut

keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Hasselpähkinämarenki

Heips!
Joo, mä sorruin jo tähän... Sen verran vaivasi päätä tuo ajatus, että oli pakko ryhtyä sitten hommiin ;) Nämä oli just niin hyviä, kun tiesinkin! Ihanan pähkinäisiä ja makoisia. Mieskin mutisi, että ovat turhankin koukuttavia. Toisena päivänä hän päivitteli miten nämä voi olla näin täydellisiä! Vein osan pois ettei kaikkea tule itse syötyä ;D Jos haluaa, niin tähän voi käyttää muutakin pähkinää, vaikka mantelia. Miltäköhän maistuisi suolapähkinä marengissa...? Hmm...



Hasselpähkinämarengit:
3 valkuaista
2 dl sokeria
100-125 g hasselpähkinärouhetta

Vatkaa valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja lisää sitten sokeria pikkuhiljaa vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi hasselpähkinärouhe vaahdon joukkoon varovasti nostellen. 
Laita massa pursotinpussiin ja pursottele marenkeja leivinpaperille. Paista 100 asteessa koosta riippuen 30-60 minuuttia.

Minä paistoin tavallisessa uunissa molemmat pellit yhtäaikaa ja vaihtelin 20 minuutin välein peltien paikkaa. Tein näistä suht isoja niin kestivät kuivua yli tunnin. Jätä marengit uuniin jäähtymään ja jätä uunin luukku raolleen.
Kun marenki on kuiva, se irtoaa helposti paperista ja on kevyt.
Ohjeella tulee 2 pellillistä marenkeja.


Rapsakkaa, pähkinää täynnä olevaa herkkua ;D

Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. No sä et Taru tosiaan kauaa jaksanut hautoa tuota hasselpähkinämarenkia vain ajatuksen asteella :). Mutta ei ihme, hasselpähkinät käy marengin sekaan tosi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen tehnyt ton appelsiini-marenkikakun yli kaksi viikkoa sitten ja siitä asti se ajatus on aina silloin tällöin vaivannut. Se on jo tosi pitkä aika, hah ;D Ja nyt, kun päivitin kakun ja olen ihmisten kanssa kirjoitellut tuosta marengista niin eilen oli jo ihan pakko niitä pyöräyttää ;) Hyvää oli! :D

      Poista
  2. No sehän oli nopeaa toimintaa:) Voin kuvitella, miten hyviä nämä ovat, kun ihan tavallisetkin marengit maistuu niin herkullisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin oli! Marenki on niin nopea valmistaa. Siinä ne tuli ruoanlaiton yhteydessä pyöräytettyä ;) Me tykättiin näistä tosi paljon, kun ollaan pähkinä-faneja :)

      Poista
  3. Yhteen aikaan oli suosikkikahvikkaku hasselmpähkinäinen versio, vaan ei ole sitäkään tullut tehtyä aikoihin....kuten ei muitakaan leivonnaisia. Ihan hasselpähkinän maun takia, voisin näitä tehdä....meillä ollaan pöhköjä, kun ei marengeista oikein muuten tykätä kun Britatortussa.

    Sulla on taasen kaikenmoista ihanaa tänne ilmestynyt. Olen ollut jonkin aikaa poissa blogeista.... aika mennyt muihin asioihin. Vaan lueskelenpa nyt jonkin aikaa postauksiasi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kanssa joskus tehnyt Pullahiiren ohjeella hasselpähkinäistä kahvikakkua ja tykkäsin hirmuisesti! Mäkään en ihan hirveä perusmarenki-fani ole, mutta kun siinä on jotain joukossa niin tykkään paljon. Ja tämä hasselpähkinä iski hyvin mun makuun. Tämä voisi olla melko hyvää pistaaseillakin!

      Kaikkea tulee touhuttua kyllä. Päivittämättömiäkin juttuja on pieni liuta jemmassa ;) Olet tänne aina lämpimästi tervetullut Mimmi :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊