Tarun Taikakakut

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Feta-broileripiirakka (24cm)

Heips!
Pääsin vihdoinkin testaamaan Maijun feta-broileripiirakkaa! Ja oli kyllä aivan ihanaa! Pohjaan tuleva tuorejuusto teki siitä ihanan murean ja samalla pehmoisen. Tässä oli mukavaa vaihtelua sekin ettei tähän tullut ollenkaan juustoraastetta, sillä itse yleensä laitan kaikkiin suolaisiin piirakoihin runsaasti juustoraastetta ;) Alla oleva ohje on kopsattu Maijulta, mutta olen muuttanut aineksia/mausteita siltä osin miten itse sen tein. 
Maijun Pienet herkkusuut-blogi on muuten tutustumisen arvoinen paikka! :D


                              Feta-broileripiirakka (24cm vuokaan)

Pohja:
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Nypi kulhossa margariini sekä kuivat aineet sekaisin, lisää tuorejuusto ja kääntele se taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumisen ajaksi. Kun täyte on valmis, painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille ja pistele pohjaan haarukalla reikiä.

Täyte:
250 g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
Mausteina: mustapippuria, rakuunaa, suolaa ja broilermaustetta
1 sipuli
1 pieni paprika
100-150 g pehmeää fetajuustoa
2 kananmunaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl juustokermaa
suolaa

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuutioi paprika sekä sipuli valmiiksi. Paista broilerin fileesuikaleet pannulla kypsäksi, lisää kypsennyksen loppuvaiheessa myös sipuli pannulle kuulottumaan. Siirrä paistinpannu pois kuumalta liedeltä ja sekoita joukkoon myös kuutioitu paprika.
Vatkaa pienessä kulhossa munien rakenne rikki, lisää ripaus suolaa sekä tuorejuusto. Sekoita lopuksi joukkoon vielä juustokerma. Kaada broileriseos tasaisesti vuoassa olevan pohjan päälle ja ripottele päälle fetajuustokuutiot. Kaada sen jälkeen juustokerma-munaseos täytteiden päälle ja paista uunissa n. 40-45 minuuttia.

Kuvat tuli napattua illan hämärässä nopeasti juuri ennen vieraiden pöytään istumista. Palakuvaa en kerennyt nappaamaan, koska piiras hävisi yhdeltä istumalta lähes kokonaan ;D Käykäähän Maijun blogissa katsomassa miten mehevältä piirakka sisältä näyttää!

Terveisin Taru

16 kommenttia:

  1. Kiva idea tuo tuorejuusto pohjassa, pistänpä idean korvan taaksen :)
    Täyte kuulostaa herkulta, tässähän tulee nälkä, nams :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pohjaan tuleva tuorejuusto minuakin alkoi kiinnostamaan ja Maijun kuvissa pohja näytti vietävän hyvältä, niin kuin koko piirakkakin... ;D Kokeile ihmeessä! Oli tosi hyvää piirakkaa!

      Poista
  2. Vaikuttaa aikasta hyvältä ohjeelta! Kana ja feta on vaan niin hyvä makupari!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovatkin! Salaateissa ja pitsassakin ;D Ihanan maukas piirakka oli ;)

      Poista
  3. Kuulostaa hyvältä Taru! Mietiskelin tuossa, että taidan jatkossa tehdä useammin suolasia. Eli joskohan tästä aloittaisin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolaiset leivonnaiset kuulostaa hyvältä ja aikalailla taidat tykätäkin leivän leipomisesta ja sen sellaisesta :) Kiva kun olet palannut, vähän jo kaipailinkin sinua :)

      Poista
  4. Kiitos Taru kehuista... Täällähän ihan punastui :) Itsekkin tykkäsin kovasti piirakasta ja siitä, että se oli hieman erilainen ja tosi maukas. Kelpaisi tännekkin palanen tuosta sinun piirakastasi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä Maiju ja kiitos vielä ohjeesta :) Piirakka oli ihanan pehmoinen ja maukas. Olenkin silti aina tykännyt tosi paljon tuosta juustokermasta, sillä saa ihanaa makua ruokiinkin :)

      Poista
  5. Niin hyvännäkösiä kakkuja ja herkkuja täällä sun blogissa, täältä löytyy varmasti tytön tuleviin 1-v juhliin tarjottavia! :) Jäänki seuraileen blogiasi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Jenna ihanasta kommetistasi :D Toivottavasti löydät kokeiltavaa ja mukavaa, kun liityit lukijaksikin!

      Poista
  6. Tämä piiras pääsee meilläkin kokeiluun pian. Kiitos.

    VastaaPoista
  7. Moikka! Meillä juhlittiin synttäreitä ja täältä kävin nappaamassa tämän piirakan ohjeen. Tein pellillisen ja tuplasin ohjeen. Sovellettuakin tuli. Fetajuusto vaihtui auraan. Osan paprikasta korvasin ananaksella ja aurinkokuivatulla tomaatilla. Pohjaan käytin chili tuorejuustoa ja täytteeseen yrttituorejuustoa. Varmaankin sanomattakin selvää että ihan superhyvää oli! Kiitos taas ohjeesta :) t. Anni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Anni ja kiitos kommentista! :) Kuulostaa kyllä hyvältä! Tykkäsin tästä piirakasta tosi paljon ja tuo pohjakin oli niin mureaa! Ihanaa, että sait apuja synttäritarjottaviin täältä :)

      Poista
    2. Heips. Riittääkö tupla sellaisenaan pellilliseen vai tuleeko kovin ohut piirakka 🤔

      Poista
    3. Moi. Pohjassa olis varmaan kaksinkertainen liian pieni, mutta olisko kolminkertainen hyvä? Täytteessä riittää tuplaaminen.

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊