Tarun Taikakakut

tiistai 30. joulukuuta 2014

Karhunvadelma-suklaa-leivokset / piirakka

Heips!
Tälläinen herkku on jäänyt kokonaan päivittämättä ja näitä maisteltiinkin jo itsenäisyyspäivänä! Leivokset ovat muunnelma Kinuskikissan minttusuklaaleivoksista. Minttusuklaisia leivoksia olen tehnyt viimeksi pari vuotta sitten ja ne olivatkin meillä jossain vaiheessa suosittuja. Usein mies pyysi juuri niitä jos jotain leivoin. Tällä kertaa halusin vaihtelua ja minttukreemi muuntui karhunvadelmakreemiksi. Sain samalla kivan käyttökohteen jääkaapissa olevalle karhunvadelmasiirapille. Voit käyttää tähän myös karhunvadelmaa tuoreena soseena ja halutessasi voit käyttää sen siemenillä tai ilman. 

Käytin rasvana tähän piirakkaan kokonaan voita. Pohjan voisi helposti tehdä myös juoksevasta kasvirasvasta. Pohjan kostutus on tosi tärkeää! Ilman kostutusta piirakan pohja on kuivahko, mutta kostutettuna todella pehmeä. Ihanan suklaista herkkua! 😀



Karhunvadelma-suklaaleivokset
Pohja:
100 g tummaa suklaata
200 g margariinia tai voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja 
2 tl leivinjauhetta 
2 tl vaniljasokeria 
1/4 tl suolaa 

Kostutus:
¼-½ dl maitoa 

Täyte:
150 g margariinia tai voita 
5 dl tomusokeria 
2 tl vaniljasokeria 
3-5 rkl karhunvadelmasiirappia tai sosetta 

Kuorrute: 
100 g margariinia tai voita 
75 g tummaa suklaata 
75 g maitosuklaata

Koristeeksi nonparelleja

Paloittele suklaa rouheeksi. Sulata ja jäähdytä rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munavaahtoon vuorotellen margariinisulan kanssa. Lisää joukkoon lopuksi suklaarouhe. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle n. 30 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla n. 15 min. Anna pohjan jäähtyä. Kostuta maidolla.

Vatkaa pehmeä rasva ja tomusokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri ja karhunvadelmasiirappi  tai (siemenetön) sose ja vatkaa tasaiseksi. Levitä tämä jäähtyneen pohjan päälle ja laita kovettumaan jääkaapiin.

Mittaa kattilaan rasva ja suklaat. Lämmitä vesihauteessa, kunnes suklaa on sulanut rasvan joukkoon. Jäähdytä hetki ja levitä sitten täytteen päälle. Tasoita lastalla sileäksi. (Vinkki: tasoitettuasi kuorrutteen ravista peltiä hieman – tämä auttaa lastanvetojen häivyttämisessä.) Jähmetä jääkaapissa.


Terveisin Taru

14 kommenttia:

  1. Kyllä näyttää herkulliselta, nam! Tätä ohjetta on kokeiltava :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Kokeile ihmeessä, on tosi hyvää! :D

      Poista
  2. Nam! Näyttää kyllä hyvältä. Ehdottomasti täytyy kokeilla joku kerta, sillä karhunvatukkoja löytyy aina pakastimesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Anu :) Eikä tässä tarvitse siirappia keitellä, riittää, kun karhunvadelmat soseuttaa ja vatkaa kreemiin. Siemenet voi halutessaan siivilöidä pois. Kokeile ihmeessä tätä herkkua! :)

      Poista
  3. Herkullisen näköisiä nämäkin :) Muistan ne minttuversiot ja sen tapaisia on pitänyt kokeilla jo vuosia. Kauniit väritkin näissä, tuo punainen karhunvatukkainen raita näyttää tosi kivalta näissä. Ja pohjassa pilkistävä suklaarouhekin on herkun näköinen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Ne minttuversiot on aivan ihania! Olen tehnyt niitä tosi usein (aikana ennen blogia), kun kaikki tykkää niistä tosi paljon :)

      Poista
  4. Oi mitä herkkua! Keskiviikkona lähtee testiin :) kestääköhän loppu pakastuksen, ettei mun tartte kaikkea heti syödä.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kokeile ihmeessä, hyvää on :) Kestävät pakastuksen hyvin. Itse olen pakastanut kostutettuna ja paloiteltuna ja ovat aina olleet todella pehmoisia ja hyviä monta päivää :)

      Poista
  5. Eli siis olet pakastanut pelkän pohjan eli ilman noita kuorrutuksia? :) mitenhän nuo kuorrutukset kestää pakastuksen..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Itseasiassa nuo kuvassa olevat ovat jo olleet pakastimessa. Ei menneet miksikään :)

      Poista
  6. Onpa ihanannäköisiä! Hyvää alkanutta vuotta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Essi! Hyvää alkanutta vuotta sinullekin! :)

      Poista
  7. Ihan mielettömän hyvännäköisiä leivoksia, täytteen väri on erityisen kaunis tumman suklaan kanssa!☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eija! Tuo onkin tosi ihanan väristä! Vaaleanpunainen ja ruskea onkin mahtava väriyhdistelmä :D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊