Tarun Taikakakut

perjantai 16. toukokuuta 2014

Mansikkajuustokakku (24cm)

Moi!
Siskollani on pieni 3 viikkoinen tytär ja tänään hän perheineen saapui ensimmäistä kertaa Poriin sukulaisiin pääkaupunkiseudulta ja sitä varten oli ihan pakko leipoa kakku! <3 Päädyin juustokakkuun, koska se on ehdottomasti helpoin leivottava. Kakun saa helposti tehtyä useassa erässä, useana päivänä ja juustokakun tekohan on periaatteessa vain ainesten sekoittelua keskenään ;) Pienen prinsessan kunniaksi päädyin tekemään makean, kermaisen ja vaaleanpunaisen kakun. Koristeeksi pursotuksiin valuttelin Sisiliasta tuliaisiksi saamaani mansikkahunajaa ja päälle laitoin espanjalaisia mansikoita. Ihan hyvän makuisia mansikoita olivat. Tämä oli ihanan helppo ja herkullinen kakku!


Mansikkajuustokakku 24cm:

Pohja:
200 g kaurakeksejä
80 g voita

Täyte:
2oo g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl kermaa
350 g mansikoita (3½ dl soseena)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
10 liivatelehteä
3/4 dl vettä

Pursotukseen 2 dl kermaa
Koristeena mansikkahunajaa ja mansikoita

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Juustokakkujen tekovinkkejä löydät täältä.

Tee täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit, lisää vaahtoon notkistettu tuorejuusto, mansikkarahka ja soseutetut mansikat. Kiehauta mikrossa lasissa vesi ja liota puristetut liivatelehdet siihen. Lisää neste ohuena nauhana täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

Voit tehdä kakkuun vaihtoehtoisesti myös kiilteen:

Mansikkakiille 24cm kakkuun:
1 dl mansikkasosetta
1 dl vettä
3 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Soseuta mansikkaa sauvasekoittimella, näin saat siitä mahdollisimman sileää. Lämmitä ½dl vettä kattilassa. Kun vesi kiehuu sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Kun liivatteet ovat lionneet lisää joukkoon mansikkasose ja loput vedestä. Sekoita tasaiseksi ja kaada varovasti kakun päälle.

Kakku saisi olla hieman hyytynyt kun kiille lisätään joten pidä kakkua ainakin tunti jääkaapissa ennen kiilteen tekoa. Kiilteen lisäämisen jälkeen anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mielummin yön yli.



Terveisin Taru

25 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos paljon Nanne! :D Ja tervetuloa takaisin kotiin!

      Poista
  2. No ompas kyllä herkullisen näköinen ja suloinen! :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis ja taatusti herkullinen :) Juustokakut ovat tosi helppoja ja hyviäkin. Juuri tänään ihmettelin, että niitä tulee helppoudestaan huolimatta tehtyä todella harvoin. Pitänee korjata asia mahdollisimman pian ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suklaapossu :) Tämä oli sellainen pehmoisen makuinen, tarkoituksella laitoin vain yhden tuorejuuston ja enemmän kermaa. Minä tykkään kyllä tehdä juustokakkuja ja syödäkin tietty ;D

      Poista
  4. Näyttää herkulliselta! Ihanaa kun kohta taas saa makeita kotimaisia mansikoita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Minä kanssa odotan jo innolla kaikkia ihania marjoja joita saa alkaa syömään ja hamstraamaan pakkaseen! Meinaan ostaa kyllä pakkasen ihan täyteen! ;D

      Poista
  5. Upea kakku! Onneksi pian saa kotimaisia mansikoita. Mä yritän mahdollisimman paljon varastoida niitä tuoreena itseeni ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi :) Kyllä noita marjoja taas odottaakin! Sitten ensimmäisenä iskee hirveä leivontahimo kun kotiin saa rasioita mitä ihanampia ja kauniimpia marjoja ;D

      Poista
  6. Voi nam, kelpais kyllä! Mansikkahunaja kuulostaa mielenkiintoiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D Tuo mansikkahunaja maistuu ihan mansikalle, mansikkaa on kai lisätty hunajan joukkoon... En huomannut ottaa purkista kuvaa, mutta oli ihan pieni purkki.

      Poista
  7. Tähän aikaan kun vuodesta ei ole tuoreita mansikoita, niin käviskö pakastemansikat mitenkään vai huomaako sen sitten maussa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ole varmaan koskaan raaskinu soseuttaa tuoretta mansikkaa ;D Teen kaikki kakut aina pakastetusta kotimaisesta mansikasta. Maussa ei huomaa mitään eroa :)

      Poista
  8. Tuleeko tällä ohjeella miten jämäkkää täytteestä? Uskaltasko yhtään vähentää liivatemäärää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on mun mielestä just sopivaa, joten on kyllä vaikea sanoa. Jos miettii liivatteiden käyttöohjetta: 1dl --> 1 lehti niin tuossa on 9,5 dl nesteitä, kun tuorejuuston jättää laskematta. Niin laittaisin minimissään 9 liivatelehteä. Omalla vastuulla voit vähentää 8 kappaleeseen ;)

      Poista
    2. ok, kiitti. Sinä olet tehnyt tällä ohjeella usein, niin ajattelin kysäistä. teen pari huomenna jonkinlaisena versiona...kenties appelsiini-mansikkana.

      Poista
  9. Mulla tämä täyte leviää ja lässähtää jotenki oudosti, tiedätkö mistä voi johtua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten harmillista! Kuulostaa tosi harmilliselta... ainoa mitä keksin on kerma. Joskus olen huomannut joissakin kermoissa, esim prismasta ostettu Rainbow vispikerma, että kun valmiiseen vaahtoon lisäsi jotain se lässähti. Löysinkin juttua täältä:
      http://taikakakut.blogspot.fi/2013/05/tuhkimo-taytekakku.html
      Voisiko vika olla siinä??

      Poista
  10. Tää menee kyll testiin. Torstaina syntymäpäivä ja työkaverit pitäs kahvittaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi 😊