Tarun Taikakakut

perjantai 25. huhtikuuta 2014

Vadelma-vaniljakreemipullat (Punnuspullat)

Hei!
Pitkään on tämäkin idea hautunut päässä ja eilen pääsin vihdoin pullantekopuuhiin. Tykkään pullan leipomisesta tosi paljon, siinä on jotain terapeuttista ;) Tämänkertaisessa pullassa on vaniljakreemirengas jonka keskellä on vadelmamarmeladia. Tein joskus myös pelkkiä kreemipullia joihin painoin jäisiä mustikoita, ne pullat löydät täältä
Niin herkullista ja hyvää! :)


½ litran pullataikinaan eli 24 pullaan tarvitset:

1 dl Sallisen vaniljakreemijauhetta
3 dl kylmää vettä

n. 200g eli 1 prk vadelmamarmeladia 

Vesi ja vaniljakreemijauhe vatkataan keskinopeudella n.10 minuuttia. Laita kreemi pursotinpussiin ja jääkaappiin hetkeksi tekeytymään.
Paina kohonneen pullan keskelle jauhoon painetulla lasilla kolo jota voit vielä sormin suurentaa. Pursota kolon reunoille vaniljakreemiä ja keskelle marmeladia. Voitele pullan reunat kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.


Terveisin Taru

8 kommenttia:

  1. Nam, nam...maistuisivat kyllä. rahka-marmeladiyhdistelmällä olen vastaavia tehnyt, vaan enpä nyt muista olenko kreemiä käyttänyt näin.... joka taauksessa taatusti ovat ihania. Minäkin laitoin kranssipostauksen illalla....tosin vaan tavallisia ja kanelisia versioita. Kanssasyöjäni ei oikein tykkää kreemitäytteisitä, siksi käytän sitä aika vähän pullissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mimmi :) Minä tykkään tuosta kreemistä tosi paljon. Kunpa vielä viinereitä osaisin tehdä niin niihin laittaisin paljon vaniljakreemiä :) Hienoja oli sinun kranssit! Itse en ole ikinä kransseja tehnyt, enkä pitkojakaan. Vaikka äitini on oikea pitkomestari ja tekee niitä usein. Joskus hän kyllä yritti opettaa, mutta silloin ei innostus vielä riittänyt.

      Poista
  2. Hyvältä näyttää. Pitäis kans pitkästä aikaa alkaa pullanleivontaan. :-P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu :) Pulla on ihanan yksinkertaista herkkua jota on kiva muokata mieleisekseen. Ei muuta kuin pullahommiin vaan! :D

      Poista
  3. Herkun näköisiä pullia, nam!

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköisiä pullia. Minä tykkään kreemitäytteistä.:) Mutta ihmettelen aina niitä, joiden mielestä pullan leipominen on terapeuttista. Minä melkein aina tarvitsen sen jälkeen terapeuttia.;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kreemitäytteiset on yksiä munkin lemppareista :) Sinä teet pullaa sitten liian harvoin :D mitä useammin pullaa tekee niin sitä luonnikkaammin sen teko käy ;) Ja mulla on yleiskone, näin säästyn vaivaamiselta. Sitten tykkään tehdä sellaisia helpompia pullia joissa saa vaan pyöritellä palloja, eli voisilmäpullia ja näitä kreemi- tai rahkatäytteisiä. Kierrepullissa on sitten sitä kaulimista ja muita vaiheita jotka "vaikeuttaa" pullan tekoa. En silti minäkään ole aina pullan teosta nauttinut :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊