Tarun Taikakakut

tiistai 22. huhtikuuta 2014

Karhunvadelmaa ja vadelmaa rahkapiirakassa

Hei!
Tein vierasvaraksi pakkaseen rahkapiirakkaa, tällä kertaa päälle pääsivät vadelmat ja karhunvadelmat. Ohje vanha tuttu jonka olen saanut äidiltäni ja se löytyy täältä. Ohjeella tulee pellillinen paksua ja pehmoista piirakkaa :)


Terveisin Taru

4 kommenttia:

 1. Ihanan mehevän näköinen tuo pohja, tuota ohjetta pitäisikin testailla. Mulla on nyt hakusessa paras mokkapala/piirakkapohja. Tein viikonloppuna omena-kinuskipaloja ja siinä oli myös ihanan muhkea ja mehevä pohja. Tämä vaikuttaa hyvin samankaltaiselta. Sulla vaan on hieman enemmän nesteitä suhteessa jauhoihin, niin on varmaan vieläkin kosteampi. Eipä tuo päällinenkään huonolta kuullosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pohja onkin ihan uskomaton, parasta tässä piirakassa :) Jauhoja on melko vähän ja saa ihan täysiä desejä laittaa, ei ainakaan missään nimessä vähempää. Joskus on rahkat ja marjat uponnut pohjaan, kun on liian löysäksi jäänyt tuo taikina. Mukava sellainen ylös-alas-piirakka... ;D
   Sun kinuskipalat näytti ihanilta :) Minunkin kinuskipalat on tehty vaaleaan mokkapalapohjaan. Sekin on ihan hyvä pohja, vaikkei yhtä mehevä kuin tämä :)

   Poista
 2. Herkullisen mehevän näköistä piirakkaa. Minäkin olen nyt muutamaan kertaan käyttänyt tätä sinulta vohkittua pohjaohjetta ja tykkään tästä paljon. Kohta jotain rupean leipomaan, kenties taas tyällä pohja-ohjeella.... onneksi vadelmia piisaa vielä pakastimessa vaikka kuinka, vaikka ihan lahmaten niitä olen nyt lähiviikkoina ruokiin käyttänyt....karhunvadelmia tulee harvemmin ostettua, vaikka tykkään kyllä niistä. Kasvaakos sinulla niitä itelläs?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Hienoa, että ohjeesta on ollut iloa ja tykkäsit siitä :) Tämä on ihanan monipuolinen ohje kyllä. Olen saanut karhunvadelmat aina anopilta jolla niitä kasvaa isot puskat ja myös vadelmaa. Ostan vadelmaa silti aina tosi paljon vielä muualtakin. Omat vadelmapensaat (n.8 kpl) ovat vasta ihan aluillaan, viime kesänä taisin saada niistä kymmenen marjaa :) Karhunvadelmaa on tarkoitus kyllä alkaa kasvattamaan itsekin, piha vaan on vielä tekovaiheessa. Reilu 50 vuotta vanhaa pihaa muokataan omanlaiseksi ja vanhoista puskista ja puista saadaan kivasti kaikkea ja sen lisäksi istutellaan uusia. Kaksi päivää sitten istutin musta- ja punaherukkapensaat. Vanhoja on maanmuokkauksessa vaivihkaa kadonnut. Ja onhan se hyvä uusiakin pensaita :)

   Poista

Kiitos kommentistasi 😊