Tarun Taikakakut

lauantai 5. huhtikuuta 2014

Suppilovahveropiirakka (26cm)

Moi!
Tein joku päivä ilta- ja välipalaksi suppilovahveroista piirakan. Pikkasen sydäntä riipaisi ottaa viimeinen pussi sieniä pakkasesta.... toivottavasti ensi syksynä saadaan sieniä. Piirakka ei ole kaikkein kaunein, mutta yrteillä tai herneenversolla siitä saa koristeltua ihan kivan näköisen. Maku on onneksi ihana! ;)



Suppilovahveropiirakka: 26cm
Pohja:
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja 
1 dl emmental-juustoraastetta 
150 g margariinia 
½ dl vettä

Täyte:
4 dl esipaistettuja suppilovahveroita
1 pkt pekonia
paljon purjoa
pippuria ja suolaa
4 dl juustoraastetta

2 dl Valion kolmen juuston kermaa
2 kananmunaa

Sekoita jauhot ja juustoraaste keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun irtopohjavuoan (26cm) pohjalle ja reunoille.
Paista pekoni, sienet ja purjo keskenään ja mausta ne mielesi mukaan. Sekoita lopuksi nopeasti joukkoon juustoraaste ja kaada pohjan päälle. Sekoita keskenään kerma ja munat ja kaada lopuksi täytteen päälle.
Paista 200 asteessa 45 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla.


Terveisin Taru

4 kommenttia:

  1. Tämä on varmaan hyvää! Minulla ei ole yhtään sieniä pakastimessa enään :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää oli :) Viime syksy oli huono sienien kannalta, aikalailla taisi olla sienetöntä koko suomessa. Toivotaan ensi syksystä parempaa :)

      Poista
  2. Minulla ei ollut ollenkaan sieniä pakkasessa :( Rakastan sieniä, mutta olenkin perheen ainoa. Piirakkasi näyttää herkulliselta, saisinko palan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai ilman sieniä jäit... hö. En osaisi ollakaan ilman sieniruokia. Tämä oli hyvää, heti saisit palan jos sitä vielä olisi, mutta kaikki meni jo parempiin suihin ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊