Tarun Taikakakut

maanantai 7. huhtikuuta 2014

Pullaa toffeetäytteellä

Moikka!
Löysin aivan ihanan oloisen toffeetäyte-ohjeen Sinikalta, Marenkihuntu-blogista. Minulla on nyt menossa pullakausi joten kokeilemaan piti päästä melko pian ;) Täyte tuoksui uunissa hirmu makealta, mutta valmis pulla oli todella pehmeä ja herkullinen. Varmasti teen vielä uudestaankin näitä :)




Toffee täyte:
(riittää ½ litran taikinaan)
200g fariinisokeria
200g pehmeää voita
100g vaniljakreemijauhetta

Huoneenlämpöinen pehmeä voi, fariinisokeri ja vaniljakreemijauhe vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi. Levitetään pullataikinan päälle ohut kerros, rullataan ja leikataan muutaman sentin siivuiksi. Pullat paistetaan normaalisti, eli minä paistoin 225 asteessa n.11 minuuttia.


Tein kahta erilaista kierrepullaa.


Tytär osallistuu innolla leipomiseen, mutta koko touhu tahtoo mennä pelkästään taikinan syömiseen! Tein hänelle pari hauskaa Myy-pullaa pikkuleipämuoteilla ;D

Terveisin Taru

23 kommenttia:

  1. Tätä voisi kokeilla joskus! :) Olisi mukavaa vaihtelua perinteiseen korvapuustitäytteeseen, vaikkeihan siinäkään toki mitään vikaa ole. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Täytteillä saa kyllä helppoa vaihtelua kierrepulliin ja aina voi palata tuttuun ja turvalliseen kanelitäytteeseen jos siltä tuntuu :)

      Poista
    2. Mä olen joskus korvannut sokeri-kanelitäytteen turkinpippuricrushilla, sekin oli hyvää. :) Taidankin loppuviikosta leipoa pullia, toisiin tätä täytettä ja toisiin wiener nougat-crushia. :)

      Poista
  2. Ihania pullia, nuo kierteet on erityisen nättejä :) Fariinisokeri sopii pulliin aivan mielettömän hyvin antaen ihanan kinuskisen maun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Tämä oli kiva täyte, fariinisokeri teki täytteen mausta kinuskisen/toffeemaisen ja tuo vaniljakreemijauhe maistui kyllä myös melko vahvasti tässä. Vaniljakreemijauhe myös varmasti auttoi täytettä pysymään pullassa, koska se imee itseensä paljon kosteutta. Mehevää oli :D

      Poista
  3. Toffeetäyte kuullostaa hyvältä eli menee kokeiluun meidänkin keittiössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää tuo oli, kokeile ihmeessä! Pullankin kanssa on joskus kiva kikkailla ;D

      Poista
  4. Tätä täytettä on testattava!
    Meilläkin keskimmäinen on aina lusikka kädessä, kun kuuleekin sanan pullataikina ;)... ja kun sitä taikinaa on aika vaikea lusikoida, mutta kyllä se vaan aina jotenkin onnistuu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä, oli todella herkullista ja pulla oli mehevää :)
      Lapset ja taikinat... meillä ykkösjuttu on kaikkien nuolijoiden ja lusikoiden nuoleminen! Heti kun tyttö kuuleekin sanan leipominen hän sanoo innoissaan: Minä nuolen kaikki "kainat" (taikinat)! ;D

      Poista
  5. No tätä aion myös minä kokeilla! Toffeetäyte, voi nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa pullaa oli! Hienoa, että ohjeesta on iloa, kiitokset ohjeesta ja terveiset vaan Sinikalle :)

      Poista
  6. Pitääpä testaila minunkin, kunhan taas tulee pullapäiväinspis. Minäkin tein viime lauantaina pullia, vaan ihan tavallisia vaan voisilmävaniljapullia ja kanelitäytteisiä perhosia. Siskon porukka oli kyllä niihinkin tyytyväinen....ja kahvikakkuihin ja omenapiirakkaan...minä sain vaihtokaupassa koko huushollin ikkunat putipuhtaiksi. Oli hyvä vaihtokauppa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisilmäpullat on parhaita! :)
      Hyvän vaihtokaupan kyllä sait, munkin tarttis tollanen saada ehdottomasti ;)

      Poista
  7. Heippa hei... onko sulla heittää vinkkiä mistä voisi ostaa leivos- ja kakkulaatikoita... edullisesti :) Mahtaakohan Porin leivän tehtaanmyymälästä saada ostaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kirsi! Olen myös metsästänyt noita joka paikasta ja ovat kyllä olleet ihan kiven takana... Joskus yksi tuttu toi tukusta ison pakkauksen (oisko ollu 200kpl ja maksoi jotain 30-40€) ja saatan saada uudelleenkin. Mutta tässä välissä olen ostanut Ullan Unelmasta ja ovat sairaan kalliita siellä verrattuna tukkuhintoihin. Sieltä K-supermarket citystä olen myös käynyt kysymässä, kun he tilaavat tukkutavaraa myyntiin, mutta senkään kautta en saanut mitään. Olivat kyllä kovin ystävällisiä ja soittelivat tuloksia kotiinkin :) Leipomoista en ole kysellyt, se voisi olla kyllä yksi vaihtoehto. Voin olla yhteydessä jos keksin jonkin ratkaisun :)

      Poista
    2. Oliskos lähistöllä mitään alan oppilaitosta....joistakin myyvät edullisestikkin...

      Poista
    3. Kiitos vinkistä Mimmi! :)

      Poista
  8. Mahtavan näköisiä pullia! Ja jos toffeeta löytyy pullan välistä, niin mikä vois olla sen parempaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna :) Tuo täyte on sellainen kinuskinen/toffeen makuinen fariinisokerin ansiosta, ihanan makoisaa pullaa oli kyllä ;D

      Poista
  9. Onpa tosi ihana täyte! Tätä lienee pakko kokeilla joskus.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin houkutteleva ;D Itsekin ihastuin ja kokeilinkin melko nopsaan. Hyvää kyllä oli :)

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊