Moikka!
Tein väli-/iltapalaksi tälläisen piirakan johon sain inspiraation Katjan Maistuis varmaan sullekin-blogista. Katja teki jauhelihapiirakan ja kirjolohipiirakan. Osaksi katselin Katjan ohjeita ja osaksi valmiin lehtitaikinalevyn kääreessä ollutta ohjetta. Näitä yhdistelemällä tein oman versioni. Piirakka oli hyvää, mutta savukala teki siitä hieman raskaan ja tuhdin. Jälkiviisaana vaihtaisin savustetun lohen tavalliseen raakaan loheen ja laittaisin piirakan keskelle lohiraidan. Vähensin lohen määrän ohjeeseen koska uskoisin jo sen auttavan piirakan tuhtiuteen. Ohut siivu maistui kyllä hyvältä suolaiseen nälkään :)
Savulohi-riisipiirakka:
1 pkt valmista lehtitaikinaa
Täyte:
2 dl puuroriisiä
1 l vettä
1 tl suolaa
300 g savulohta (minä laitoin 400g)
5 kananmunaa
nippu tilliä
valko- ja mustapippuria
(½ tl suolaa)
Voiteluun 1 kananmuna
Sulata taikina ohjeen mukaan eli noin 1½ tuntia huoneenlämmössä.
Keitä kananmunat kypsiksi. Keitä riisiä suolavedessä 15 minuuttia ja huuhtele sen jälkeen riisi lävikössä kylmällä vedellä. Anna munien ja riisin jäähtyä. Sekoita kulhossa riisi, pippurit, tilli, suola ja savukala. Pilko munanleikkurilla munat pieniksi molempiin suuntiin ja lisää lopuksi täytteeseen.
Ota taikinasta hieman koristelua varten taikinaa sivuun ja kaulitse loppu taikina isoksi levyksi (n.30x40cm) ja levitä täyte toiselle puolelle taikinalevyä, nosta toinen taikinapuolisko täytteen päälle ja liimaa sauma vedellä kiinni. Taita päädyt piirakan alle ja muotoile piirakasta tasainen käsillä. Pistele pintaan haarukalla reikiä, koristele ja voitele munalla. Paista 225 asteessa alatasolla n.30-35 minuuttia.
Piirakasta tulee iso, koko pellin levyinen.
Terveisin Taru
Minä täällä taas, voi miten herkullinen piirakka! Tosi harvoin tulee tehtyä mitään lehtitaikinasta mutta kylläpä tämä näyttää hyvältä :)
VastaaPoistaKiitos! Kiva on kun poikkeilet :) Tämä oli hyvää jos nyt ei kovin isoa palaa ottanut. On nimittäin melko ruokaisaa piirakkaa :)
PoistaOnpa muhevan näköinen piirakka. Namskis.
VastaaPoistaKiitos Tita :) Hyvää oli ja tätä on helppo muunnella oman maun mukaan vaihtelemalla lihoja ja kaloja.
PoistaIhanan pullukka piirakka.
VastaaPoistaKiitos Mimmi, ihan ohut siivu riitti täyttämään mahan, oli niin ruokaisaa :)
Poista