Tarun Taikakakut

lauantai 5. lokakuuta 2013

Rukiinen Parsakaali-pekonipiirakka (pellillinen)

Hei!
Tein suolaista piirakkaa omilla lempitäytteillä ja tämä on kyllä niin hyvää :D Rahkavoitaikinaan laitoin hitusen ruisjauhoja enemmän kuin viimeksi ja hyvää oli. Lisään määrää vieläkin, kun seuraavan kerran teen tätä. 
Tästä linkistä pääset piirakkaan jossa on eri pohja, mutta samat täytteet :)


                    Rukiinen rahkavoitaikina: pellillinen
250 g maitorahkaa
250 g voita
3 dl vehnäjauhoja 
1½ dl ruisjauhoja 
1 tl leivinjauhetta 
ripaus suolaa 

Sekoita/nypi keskenään pehmeä voi ja jauhot. Lisää lopuksi rahka. Käytä käsittelyssä jauhoja. Kaulitse pellille tai jaa taikina kahtia ja tee kaksi pienempää piirakkaa. 

Pohjan voi tehdä gluteenittomana 
vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen!

Täyte:
nippu parsakaalia
2 pkt pekonia
2 sipulia 
1 prk kermaviiliä 
1 prk ranskankermaa 
4 dl juustoraastetta 
1 tl sitruunapippuria 
2 kananmunaa 
1 pkt (200g) fetajuustoa 

Esikeitä parsakaalia 10 minuuttia ja jätä siivilään valumaan. Paista pekoni ja sipuli. Sekoita kulhossa munat, kermaviili, ranskankerma ja sitruunapippuri, levittele pohjan päälle puolet tästä ja puolet juustoraasteesta. Ripottele tähän päälle pekoni-sipulipaistos. Viipaloi parsakaalin nuppuja matalammiksi ja asettele ne seuraavaksi piirakan päälle, Ripottele sitten fetaa, loput juustoraasteet ja lusikoi loput kermaviiliseoksesta kaiken päälle. Paista 200 asteessa 30 minuuttia. 


Terveisin Taru

12 kommenttia:

  1. Oih ja mums,kuulostaa ja näyttää taas niiiiiin hyvältä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa :) Tuo on kyllä niin hyvää, että jakaa lemppari-piirakoiden ykköspaikan pekoni-suppilovahvero-piirakan kanssa :D

      Poista
  2. Näyttää ja kuulostaa kyllä niin hyvältä tämä parsakaali-pekonipiirakkasi! Ihan varmasti kokeilen vielä tätä, kun on niin ihanat ainekset!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi :) Suosittelen kyllä kokeilemaan. Jos empii parsakaalin kanssa niin sen voi ihan hyvin jättää pois. Mies joskus sanoi, että tämä on kyllä sairaan hyvää ja vielä kun jättäisin parsakaalin pois niin se olisi ihan täydellistä ;D Mutta minä en helposti siitä kyllä luovu ;)

      Poista
  3. Näyttää herkulliselta... ja olisi varmasti ihanaa myös ilman pekonia tällaiselle kasvissyöjälle:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Varmasti olisi! Itseni mielestä parsakaali, feta, kermaviili ja sitruunapippuri sopii todella hyvin yhteen, pekoni on siinä vaan suolaisena lisänä :)

      Poista
  4. Nam, herkullisen näköistä ja kuulloista :) Parsakaali ja pekoni ovat yhdessä hyviä. Ja vielä kun joukossa on fetaa, mmm.. Tuo ranskankerma sopii muuten hyvin suolaisiin piirakoihin. Tuo mukavaa happamuutta, pehmeyttä ja hieman semmosta mukavaa rasvaisuutta :) Voi kääk, nyt tuli nälkä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Tykkään kanssa tuosta ranskankermasta suolaisissa piirakoissa, mutta yleensä aina parsakaalin kanssa mulla on tuota kermaviiliä, kun se on vielä happamampaa. Tähän laitoin molempia niin sain kaikki parhaat samaan piirakkaan :) Fetaa mulla on varmaan aina piirakoissa ja pizzoissa, siihen olen ihan koukussa ;D

      Poista
  5. Voi mitä herkkupiirakkaa täältä taas löytyykään :)
    Parsakaali on herkkua, joten "pakkohan" tätä ohjetta on jossain vaiheessa kokeiltava ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi :) Tässä on kyllä ihanat täytteet ja tykkään tosi paljon tuosta rukiisesta rahkavoitaikinasta.

      Tässä piirakassa on samat täytteet ja on myös aivan ihanaa (tietysti ;)):
      http://taikakakut.blogspot.fi/2013/08/parsakaali-pekonipiirakka.html

      Poista
  6. Heippa! Ihana resepti! Osaatko sanoa voiko tuon täytteen tehdä myös munattomana? Allerginen kaveri tulossa kylään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kananmuna sitoo ja hyydyttää täytettä, mutta juustohan tekee saman. Täytteessä ei ole nesteitä esim. kermaa niin se ei ole kovin löysää joten uskoisin että juustoraastetta lisäämällä saat vallan mainion täytteen! :) Tämä piirakka on sairaan hyvää... pitääpä itsekin tehdä tätä taas joku kerta ;D

      Poista

Kiitos kommentistasi :)