Tarun Taikakakut

perjantai 25. lokakuuta 2013

Juustokierteet

Moi!
Etsiskelin kivaa ja nopeaa pikkusuolaista ja Mimmiltä löysin ihanan ohjeen helppoihin juustokierteisiin. Olivat kyllä helpot ja nopeat tehdä ja todella makoisia :)

16 kappaleeseen juustokierteitä tarvitset  4 voitaikinalevyä, kananmunan ja 150g juustoraastetta. Leikkaa levyt pituussuunnassa 4 osaan ja voitele kananmunalla ja kierittele juustoraasteessa. Kierrä taikinasuikaleet pellille ja paista 200-225 asteessa noin 12 minuuttia. Nämä palavat melko nopsasti joten älä kovin kauas uunilta lähde viimeisten minuuttien aikana.
Tuosta 16 kappaleesta pelti tulee todella täyteen joten asettele kierteet lähelle toisiaan.

Ihania rapsakoita herkkuja!

Terveisin Taru

10 kommenttia:

  1. Kovimpas sattui.....tein just näitä eri päällyksillä amaa-artisokkakeiton lisäkkeeksi tämän päivän aterialle...vieraita on, joten ihanaa laittaa ihan alkuruokaakin aterialle. Laitoin osaan myös unikonsiemeniä....osan tein sinihomejuustolla niin että täyte on välissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen tehnyt näitä jo pari kertaa ;) Unikonsiemeniä kaipailin, mutta kaapissa ei ollut, täytyy ostaa kaupasta seuraavaksi kun menen. Tykkään helpoista voitaikina-ohjeista. Kiitos taas ideasta :)

      Poista
  2. Oi, näitä on joskus tullut tehtyä, hyvin toimivat kyllä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä voitaikinasta loihditut nopeat herkut, niin makeat kuin suolaisetkin, ovat kyllä paikallaan aina silloin tällöin :) Ihania kyllä!

      Poista
  3. Oi noista tulee ihan lapsuus mieleen. Olivat lemppareita silloin ja hyviä ovat kyllä vieläkin:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ollut ennen tehnyt näitä. Kaupasta olen kyllä ostanut sellaisia kierteellä olevia leipätikkuja jotka on aikalailla saman kokoisiakin. Ihania ovat kyllä :D

      Poista
  4. Äyh, eksyä nyt nälkäisenä katselemaan tällaisia herkkuja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista Marika ja tervetuloa lukijaksi :) Itselläkin on pari kertaa käynyt niin, että olen eksynyt nälkäisenä ruoka- ja leivontablogeihin... ei oo kivaa ;D

      Poista
  5. Tämän tapaisia kierteitä tulee aina joskus tehtyä, kun pakastimeen on jäänyt paketti taikinaa ja pitää hävittää se pois. Hyviä ovat ja näppärä tehdä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en ainakaan kyllästy helppoihin voitaikina-ohjeisiin, ei niitä silti taida kauhean vaikeita ollakaan :) Kaikki pikaviinerit ja pasteijat on vaan niin hyviä!

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊