Tarun Taikakakut

maanantai 29. huhtikuuta 2013

Whoopies-Leivosten Ohje + Täytteitä

Hei!
Tässä minun resepti whoopies-leivoksiin. Kehittelin tämän monia ohjeita yhdistelemällä. Näitä voi tehdä niin monella tapaa, kakkutaikinoita on paljon. Tämän minä olen todennut parhaaksi. Tällä taikinalla tulee tasaisen kaunis pinta kakkusiin ja näissä on ihanan pehmeä koostumus :)
Lopussa erilaisia täytteitä joita olen whoopies-tutkimusmatkani aikana kehitellyt :)
Whoopies-leivokset voit huoletta myös pakastaa täytettynä ja koristeltuna.
Saat whoopiesista laktoosittoman vaihtamalla kaikki maitotuotteet laktoosittomiin vaihtoehtoihin. Kommenteissa iso tietopaketti laktoosittomista tuotteista.

Lisään tähän postaukseen vielä muutaman linkin joista saa mukavaa yleistietoa whoopieseista.

Wikipedia aiheesta täältä.
(Paras) Helsinginsanomat aiheesta täältä.
Kinuskikissa aiheesta täältä.
Pullahiiri aiheesta täältä.


Vadelmakreemi-Whoopies löytyy täältä.


Whoopies-Leivokset    25-35kpl täytettynä

125g pehmeää voita tai margariinia
1 1/2-2 dl sokeria
--------------------------------1.Vatkataan vaahdoksi
1 muna
--------------------------------2.Vatkaa muna voimakkaasti voi-sokerivaahtoon

4 dl jauhoja
1 dl kaakaojauhetta (jos haluat vaaleita pohjia laita kaakaojauheen tilalle 1dl lisää  vehnäjauhoja)
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
--------------------------------3.Sekoita kuivat aineet keskenään

120-150g ranskankermaa
1 dl maitoa
--------------------------------4.Hitaasti sekoittaen lisää vuorotellen muna-sokerivaahtoon kuivia aineita ja nesteitä

Pursottele pellille haluamasi kokoisia kasoja tai tee lusikalla nokareita. Kasat muuttuvat noin puolitoista kertaisiksi. Yhdelle pellille tulee noin 25 kakkusta ja taikinasta tulee reilu 2 pellillistä. Taikinakasat leviävät uunissa tasaisiksi kakuiksi.

Paista  180'c  keskitasolla   n.11 minuuttia.

Tässä kuva pellille pursotetuista kakkusista

Tässä kuvakooste aiemmin tekemistäni Whoopies-Leivoksista:

Bouchewhoopies löytyy täältä.

Mangowhoopies löytyy täältä.

Limewhoopies löytyy täältä.

Mansikkawhoopies löytyy täältä.

Minttusuklaawhoopies löytyy täältä.

 Mini-mansikkawhoopies löytyy täältä.

Mustikka-suklaawhoopies löytyy täältä

Sitruunawhoopies löytyy täältä.

Whoopies Täytteitä
(Nämä kaikki täytteet on mitoitettu niin, että täytettä on suurin piirtein sellainen määrä, että siitä PITÄISI riittää edellä olevaan yksinkertaisen taikina-annoksen whoopies määrään)

Limetäyte:
1 prk mascarponea, 2dl kermaa vatkattuna, 1,5 limen mehu ja raastettu kuori, 2tl vaniljasokeria, 6rkl sokeria. Sekoita kaikki yhteen. Sokeria ja limeä maun mukaan! Maistele!

Vadelmakreemitäyte:
150g pehmeää voita, 5dl tomusokeria, 1/2-1dl (100g) vadelmaa soseena. Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 min.) lisäten tomusokeria 1-2dl osissa. Lopuksi vatkaa joukkoon vadelmasose muutamassa erässä.
Vadelmasosetta saa olla melkein tuo 1dl, että täytteestä tulee raikas. (Jos käytät ulkomaista vadelmaa muista keittää vadelmia 2 min. Anna seoksen jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen kreemiin lisäämistä.)

Mangotäyte:
200g mangotuorejuustoa, 2dl kermaa vatkattuna, 2tl vaniljasokeria, 2 liivatetta, 2rkl sitruunan mehua. Liota liivatteet kylmässä vedessä 5min. Keitä mikrossa lasissa sitruunan mehu, lisää liivatteet mehuun ja lisää ohuena nauhana muihin aineksiin.

(Piparminttu)Kreemitäyte:
150g pehmeää voita ja 5dl tomusokeria vatkataan kuohkeaksi vaahdoksi (n.5min.) (jos haluat piparminttukreemin, lisää vaahtoon 2tl piparminttuesanssia (maun mukaan) ja laita halutessasi joukkoon hieman vihreää elintarvikeväriä)

(Minttu)Suklaatäyte:
1prk philadelphia marabou-tuorejuustoa, 2dl kermaa vatkattuna, (kourallinen pätkistä rouhittuna). Sekoita aineet keskenään.

Sitruunatäyte:
1prk Sitruunatuorejuustoa, 2dl kermaa vatkattuna, ½ sitruunan mehu ja raastettu kuori. Sokeria maun mukaan.


Täytteet kannattaa pursotella whoopies-kuoreen ja painaa varovasti toinen kuori päälle. Täytettä saa olla reilusti, että se maistuu kunnolla. Koristele haluamallasi tavalla.
TÄYTTEISSÄ ON VAIN MIELIKUVITUS RAJANA! :)

Terveisin Taru

31 kommenttia:

  1. Voi mitä söpöliinejä :) joskus kun on aikaa, on kyllä ihana värkkäillä pipareita. Oikein mukavaa vappua sinulle.

    VastaaPoista
  2. Ihana kooste ja todellakin vaikutat jo whoopie asiantuntijalta! :) Hienoja ja on varmasti hyviä. Olisin kysyny Taru sinulta tuota vähälaktoosisen ja laktoosittoman eroa...siis onko parempi olla täysin laaktoositonta vai riittääkö vähälaktoosinen variantti kakuissa? kun on isommat juhlat tulossa ja mietiskelen hyvää täytettä. Onko sinulla mitään hyviä laktoosittomia täytevaihtoehtoja? entä millä kermalla pursotat jos sen täytyy olla laktoositonta? laitatko siihen vaniljakreemijauhetta? monta kysymystä, toivottavasti ehdit vastaamaan :) Hauskaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna kommentista! :) Vähälaktoosinen tuote joko luonnostaan sisältää vähemmän maitosokeria tai siitä on käsitelty vain osa maitosokerista pois. Kun taas laktoositon tuote ei sisällä lainkaan maitosokeria. Jos oikein muistan laktoositon maito vain pastöroidaan kuumemmassa lämpötilassa jolloin maitosokeri palaa pois.
      Jos joku kakun/leivosten syöjä omaa laktoosi-intorelanssin on hyvä tehdä kaikki laktoosittomana. Tämäkin asia riippuu tosi paljon vieraiden laktoosiherkkyydestä. Onneksi nykyään laktoosittomia tuotteita on vaikka millä mitalla.

      Minä teen kaikki aina niin laktoosittomana kuin mahdollista. Käytän pursotuksissa lähes aina pirkan laktoositonta vispikermaa, tai satamaidon lakt.vispikermaa tai kuohukermaa, myös valiolla on lakt.vispikerma. Tuorejuustoista ei laktoositonta ihan helpolla löydy, violalla on laktoositon tuorejuusto, mutta se on vähärasvaista ja täten koostumus on myös sen mukainen... Esim ihanan täyteläisiä mascarpone- ja philadelphia-tuorejuustoja en ole löytänyt laktoosittomana. Onneksi ihanat mango- ja sitruunatuorejuustot violalta on laktoosittomia. Ja valion kaikki maustetut rahkat on laktoosittomia. Itse käytän paljon sitä vaniljarahkaa täytteissä.

      Jos miettit täytekakkuun täytettä, on se helppo toteuttaa laktoosittomana, esim violan tuorejuusto+vispikerma tai valion maustetut rahkat+vispikerma. Ja näihin sitten lisäät jonkin marjan tai hedelmän ja liivatteen. Suklaata laktoosittomana on sitten vaikeampi löytää. Itse olen käyttänyt paljon Brunberg:in tummaa suklaata koska se on laktoositonta. Valkoista suklaata ei taida laktoosittomana olla.

      Käytin joskus ennen pursotuksissa vaniljakreemijauhetta, mutta se teki kermaan ilmaa joka oli minusta ruman näköistä. Käytän vaniljakreemijauhetta jähmettämään täytteitä kakuissa. Kinuskikissan kirjassa on esim. Mansikkatäyte johon tulee: 4dl kermaa, 1 valion vaniljarahka, 4dl mansikkasosetta, 4rkl sokeria ja 1dl vaniljakreemitäytettä. Jauhe jähmettää täytteen. Tilalla voi tietysti käyttää myös liivatelehtiä. Täytteen voi tehdä mistä tahansa marjasta. Jos käyttää vahvempaa marjaa kuin mansikka, voi sokerin määrää hiukan lisätä. Tätä olen paljon tehnyt ja on ihmiset tykänneet kovasti :)

      Lopuksi voin sanoa, että minkä tahansa täytteen päädyt tekemään, löydät melko varmasti kaikki tuotteet laktoosittomana :)

      Ihania kysymyksiä kaikki :) Toivottavasti minusta oli jotain apua! Terv.Taru

      Poista
    2. Vielä tuli mieleen yksi asia :) Jos teet voi-sokerikreemejä, saa valiolta laktoositonta voita 200g paketeissa ja floralta ja pirkalta on laktoositon leivontamargariini.
      Edellisen postauksen kakussa on kinuskitäyte kinuskikissalta, jos tämä kiinnostaa niin sen saa laktoosittomaksi kun keität kinuskin vaan laktoosittomaan vispikermaan. Kaikki laktoosittomat vispikermat toimivat hyvin kinuskissa. Tai ainakaan minulla ei ole tullut vastaan sellaista joka ei olisi toiminut :)

      Poista
    3. Tuhannet kiitokset tästä erittäin kattavasta vastauksesta Taru! Tästä on todella suuri apu! Teenkin parin kolmen viikon kuluttua postauksen kakuistani ja taatusti kiittelen sinua siinäkin ja ohjaan sivuillesi. Sinulla on selvästi paljon tietoa ja osaamista. Kiitos avustasi :) nyt tuntuukin olo heti varmemmalta lähteä kokeilemaan näitä laktoosittomia tuotteita. Sitä on vain jotenkin juuttunut niihin tiettyihin kermoihin yms. :) nyt siihen tulee muutos ja taidan vähentää tuota vaniljakreemin käyttöä kermoissa, koska ei se lopputulos aina ole niin hyvä, kun sitä käyttää.

      Poista
    4. Minulla kesti jonkin aikaa tajuta miksi kermani pursottaessa oli niin ilmavaa. Googletin ja keräsin tiedon muruja ympäri nettiä. Jos pursotuskermaan laittaa vaniljakreemijauhetta, pitäisi pursottelu aloittaa heti pussituksen jälkeen. Kerma ei saisi seisoa yhtään pussissa. Omissa pursotuksissa loppua kohden kerma huononi silmissä. Kun jätin jauheen pois asia korjaantui. Todella hienoa jos saatoin olla avuksi :) Onnea koitokseen ja kysele rohkeasti vaan jos tulee vielä jotain kysyttävää :)

      Poista
    5. Kiitoksia Taru! Onnea tarvitaan ;) näillä ohjeilla pärjäilen taatusti...niin tuo kinuskitäyte kuulostaa aika houkuttelevalta! :)

      Poista
  3. Ihana koristelu! Ja huippuja täyteohjeita! =) Hyvää vappua!

    VastaaPoista
  4. Ihania!:) Whoopiesit on minulla vielä kokeilulistalla, mutta pakko niitä on koittaa jossain välissä tehdä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Suosittelen kyllä kokeilemaan! Itse taisin vähän hurahtaa näihin... ;) Täytteitäkin on tosi helppo keksiä oman maun mukaisesti. Ohjeita on netti pullollaan kovemmista pohjista pehmeisiin.

      Poista
  5. Hienoa, että ohje löytyy nyt täältäkin. Juuri ystävä kysely minun sinun ohjeella tekemien limesuklaawhoopiesien reseptin perään niin pystyi hienosti ohjaamaan tänne :)

    Osaaatko muuten veikata mistä johtui, että whoopiesien pinta jäi minulla hivenen tahmeaksi? Ei mitenkään erityisesti, mutta kun sormin söi niin pääsi sormetkin sitten lopuksi nuolemaan. Liian lyhyestä paistoajasta tuskin oli kyse (en ainakaan usko, että niitä olisi tuon pidempään pystynyt uunissa pitämään ilman ylipaistumista).

    Täytyy itse kokeilla myös noita muita täytteitä sekä vaaleaa whoopiestaikinaa. Viikonlopulle olen jo suunnitellut erilaisia juustokakkuja kummitädille vietäväksi, mutta saa nähdä muuttuuko suunnitelma nyt whoopieslautaseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Jaana! Hienoa, että ohjeesta on iloa! :) Tuosta tahmeudesta en osaa kyllä sanoa. Laitoin joskus sulle sähköpostia asiasta. Yritin vähentää sokerin määrää, mutta se ei auttanut. Kyseessä on pehmeä sokerinen kakku niin luulen, että tahmeutta ei saa pois. Tai jos ohjetta muuttaa niin että niistä tulee hiukan kuivempia, mutta ei sekään kuulosta hyvältä... Tarvii testata muiden ihmisten whoopies-ohjeita josko sieltä löytyisi erilainen koostumus leivokseen.
      Juustokakut kuulostaa ihanalta, mutta ei whoopies-lautanenkaan hassumpi vaihtoehto ole! :D

      Poista
    2. Jees. Ajattelin josko nyt, kun olet tehnyt vielä lisää whoopieseja niin olisit jo keksinyt tuohon pintaankin ratkaisua :)

      Viikonloppuna herkuteltiin tyrnivalkosuklaajuustokakulla ja kyllä kelpasi kummeille! Tällä kertaa lisäsin tyrniraitaan kuohukerman ja mascarponen lisäksi viidenneksen tyrnijogurttia, mutta omaan makuun tuo ei ollut hyvä lisäys. Muut syöjät tosin eivät tuota erilaisuutta tuntuneet edes huomaavan :D Whoopies-lautanen voisi olla toimiva nyt lauantaina, kun vietetään ystävien kanssa Euroviisujen kisastudiota :)

      Poista
  6. Suloisia ja varmasti tajuttoman hyviä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kyllä ihan hauska keksint! :) Itse tykkään eniten lime- ja vadelmawhoopieseista, niissä on eniten makua :)

      Poista
  7. Miten nämä säilyvät, voiko valmistaa jo edellisenä päivänä jääkaappiin odottelemaan juhlaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Anonyymi! Nämä säilyvät hyvin, voit kyllä tehdä edellisenä päivänä valmiiksi. Nämä voi myös pakastaa täytettynä ja koristeltuna, jos haluat tehdä leivokset vielä aikaisemmin tai jos juhlissa jää näitä yli, niin heitä pakkaseen jemmaan :)

      Poista
  8. Kiitos kattavasta ohjepaketista, nyt tuli minunkin kokeiltua vihdoin whoopieseja! :) Sopiiko linkittää blogisi omaani?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa jos ohjeesta oli iloa! Ja hyviltä sun whoopiesit näyttivätkin :)
      Linkitys sopii mainiosti ja linkitin minäkin sinut ja liityin lukijaksikin! :) Hienoja leipomuksia sulla olikin :)

      Poista
  9. Minulla whoopiesit eivät levinneet ollenkaan. Tuntui että nestemäärä olisi ollut liian pieni. Pilalle menivät vaikka tein ihan ohjeen mukaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todella vaikea sanoa mikä meni pieleen. Itse olen tällä ohjeella tehnyt useita kertoja ja aina leivokset ovat olleet samanlaisia.

      Poista
  10. Kiitos tästä reseptistä! Olen piipahtanut tällä sivulla jo monta kertaa. Eilen uskaltauduin kokeilemaan ja onnistuikin ihan hyvin, vaikka en mikään mestarileipuri olekaan, vaan todella kaukana siitä. Valmistin omani sitruunatäytteellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kesäkukka ja ole hyvä :) Ihan mahtavaa, että onnistuit! Toivottavasti olivat myös herkullisia :) Tuo vadelmakreemitäytteinen on minun suosikkini, sitruuna ja lime ovat myös ihania.

      Poista
  11. Ihania reseptejä olen juuri aloittelemassa whoopie taikinan tekoa . En ole aiemmin tehnytkään whoopiesseja ja nyt menisi kokeiluun minttu suklaa täyte :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kommentistasi! Tuo minttusuklaa on ihanaa, herkullisia hetkiä sinulle :)

      Poista
  12. Pannaanko täyte kahden kakkusen väliin vai halkaistaanko kakkunen?

    VastaaPoista
  13. Moikka! Oletko kokeillut tehdä näitä maidottomina? Kuinkahan käy jos vaihtaa voin maidottomaan margariiniin ja maidon sekä ranskankerman kauravalmisteisiin? 🤔

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! En ole tehnyt näitä maidottomana mutta pitäisi sen periaatteessa onnistua. Joudut ottamaan riskin 😁

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊