Tarun Taikakakut

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Minttu-juustokakku

Moikka!
Meillä oli perhepiirissä lauantaina juhlat ja tein sinne tälläisen minttujuustokakun. Ohje on Ulla Svenskin ja se löytyy Ullanunelman sivuilta täältä. Pursotukset on vispikermaa ja koristeet sokerimassaa. Tätä ohjetta ei ole tarvinnut mitenkään muokata, tämä on aivan ihanaa! :)


pohja:

250 g mintunmakuisia Domino-keksejä 
100 g voita

täyte:

6 dl vispikermaa 
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
3 rkl minttulikööriä
8 liivatelehteä
100 g minttusuklaata

1. Murskaa keksit ja sulata rasva, sekoita ne keskenään sekaisin.
2. Painele keksi-rasvaseos leivinpaperilla vuorattuun halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjavuoan pohjalle ja osin reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
4. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Pilko minttusuklaa paloiksi.
5. Kuumenna minttulikööri kupissa mikrossa ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet siihen.
6. Kaada liivateliuos ohuena nauhana täytteeseen kokoajan sekoittaen, jos haluat täytteestä vihreämpää, sekoita siihen hieman vihreää elintarvikeväriä.
7. Sekoita sokeri ja paloitellut minttusuklaat joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli. 



Terveisin Taru

14 kommenttia:

  1. Minttujuustokakut ovat kyllä niin herkullisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä on kyllä tullut tehtyä vuosien saatossa useita kertoja! Minttulikööriä on mennyt näihin se pullollinen, yhteen kakkuun menee siis vain muutama ruokalusikallinen ;D

      Poista
  2. Nam näyttää herkulliselta! Minttujuustokakkua en ole vielä koskaan tehnyt, enkä itse asiassa edes syönyt.. Tähän täytyy tulla muutos pikaisesti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä tosi ihanaa! Tämä tuo mukavaa vaihtelua suklaisiin juustokakkuihin :)

      Poista
  3. Onnea runsaasta kävijämäärästä, ei ihme, sillä leivonnaisesi ovat kyllä niin herkullisen näköisiä, tääsäkin komea rivi toinen toistaan ihanampia kakkuja. En ole mikään kova makeiden kakkujen ystävä, mutta tämä on varmasti kokeilemisen arvoinen. Kaunis.

    VastaaPoista
  4. Tuo on varmasti hurjan herkullista! Nam! :)

    VastaaPoista
  5. Kakussa on kaikki tarvittava, kerma, likööri ja suklaa ;) Kiitos kommentista Jinna! :)

    VastaaPoista
  6. Onpas ihana ohje! Minttu ja suklaa ovat minun lemppari raaka aineita ;) hyvä idea myös laittaa tätä kakun väliin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekkin ihana ohje, kannattaa kokeilla! Ullalle kiitokset ihanasta ohjeesta :)

      Poista
  7. Voiko minttuliköörin korvata jollain oaremmalla 0% litkulla? Ja millä määrällä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan liköörin korvata vaikka vedellä. Mintun makua saa tuosta krokanttisuklaastakin. Mutta jos jotain minttuista haluaa niin myös kaupan piparminttuaromi voisi tuoda makua, eikä sitä tarvitsisi laittaa paljoa. Uskoisin, että 1-2 tl riittää.

      Poista
  8. Voiskohan tämän saada sopimaan 18 cm vuokaan vai tuleeko yli laitojen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu siitäkin että kuinka korkeat reunat sun vuoassa on. Jos käytössäsi on reunojen lisäksi vielä esimerkiksi reunakalvot niin sitten onnistuu varmaan 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi 😊